Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda 2010 i nie tylko

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 16.09.2010 11:36

agnes128 napisał(a):A jak z rozrywką , ile jest knajpek bo mój mąż lubi wypić piwko i knajpy muszą być :) no i konzum lub inny market.

W Zaostrogu jest o wiele "spokojniej",niż w Baśkiej.Knajpek nie dużo,ale piwka można się napić.Konzum jest na pewno,a ile dokładnie jest sklepów tego typu,nie pamiętam...ale dwa na 100% są.
We wrześniu mieścina się już "wycisza".Przynajmniej tak było w moim przypadku.Mniej turystów i życie po 21 jakoś "zamierało"...
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 16.09.2010 11:52

agnes128 napisał(a):A za Makarską , czy jakaś miejscowość spodobała ci się na tyle by tam odpocząć? :) . Bo ja tylko obserwowałam je w drodze do Dubrownika.

Tućepi jest śliczne,jako miejscowość.Wielu forumowiczów wypowiadało się o jego pięknie.Ale moim zdaniem ta mieścina ma dwa mankamenty: 1) wąziutka plaża wzdłuż której biegnie główny deptak,2) Tućepi przecina główna droga (tzw.Jadranka-magistrala).
Może nie każdy zgodzi się z moim zdaniem,więc sorki!
Podgóra i Gradac też niczego sobie,ale jak już wspomniałam,dla mnie liczy się plaża i klimacik.
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 16.09.2010 19:40

Podgora też ma swój klimat. W Baskiej byłem drugi raz, wczoraj wróciłem. Byliśmy w 5osób :)
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 17.09.2010 09:32

Dzięki za opinie mamy podobny gust więc może skorzystam z porad :) Pozdrawiam.
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 17.09.2010 09:35

A co sądzisz o wyspach Brać i Hvarze? Czy warto bo my widzieliśmy tylko Jelse i Bol. W miejscowości Bol fajna plaża i uroczy deptak.
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 17.09.2010 10:50

agnes128 napisał(a):A co sądzisz o wyspach Brać i Hvarze? Czy warto bo my widzieliśmy tylko Jelse i Bol. W miejscowości Bol fajna plaża i uroczy deptak.

Jeśli mnie pytasz,a myślę,że tak,to powiem,że na Braćy byłam tylko na Bolu i w Povliji.
Plaża Bol urokliwa,lecz przeludniona.Samo miasteczko niczego sobie.Ma swój klimat.
Povlija to mała mieścinka,praktycznie osada rybacka,z pięknym kościółkiem.
A na Hvarze jeszcze nie byłam...tak jakoś wyszło.Ale właśnie obejrzałam piękne fotki p.Janusza(też z naszego miasta!),który był tam w czerwcu.Są rewelacyjne!!!
forum/viewtopic.php?t=29293
Zupełnie,jakbym to sama oglądała!!!
Ostatnio edytowano 13.10.2010 19:42 przez Aisza, łącznie edytowano 1 raz
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 17.09.2010 11:49

Mój mąż trochę jak kobieta chciałby i się boi jechać na wyspę żeby spędzić urlop :) . Dużo osób chwali wyspę Pag moja koleżanka także lubinianka była w tym roku w Chorwacji na małej wysepce Vir koło Pagu ale widziała tylko Zadar i jakoś się zniechęciła do Chorwacji , była z małymi dziećmi podróż męcząca i na drugi rok planuje wakacje gdzie indziej no cóż każdy ma inne zdanie. A mnie spodobała się Chorwacja i chętnie wrócę.
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 17.09.2010 13:47

No cóż!Czasem nasi mężczyźni są jak mali chłopcy,hi hi.Nie ma się czego bać,tylko spokojnie jechać tam,gdzie Wam się spodoba.Trzeba wyrabiać własne zdanie,choć niejednokrotnie w oparciu o dobre rady cromaniaków(przy okazji serdeczne dzięki wszystkim tutaj piszącym :D ).
Twoja znajoma miała po prostu pecha,że trafiła akurat tam..Moim zdaniem Pag przypomina krajobraz księżycowy,daleki od tego który posiada Dalmacja...Mogła przecież pojechać troszkę dalej i na pewno byłaby szczęśliwa,zauroczona,zakochana...Prawda?
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 18.09.2010 14:33

Ten wyjazd był załatwiany przez pośrednika więc zawsze upchnie ludzi gdzie ma miejsce tak jak w biurze jest super itd . Choć korzystając z biura Pana Pawła w Muzie to on raczej nie ściemnia . Bardzo dobry hotel nam wybrał w Egipcie więc jak coś mogę go polecić. Koleżanka się rozczarowała bo to było totalne odludzie.
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 18.09.2010 14:38

Oglądałam zdjęcia super , może następnym razem odwiedzę te miejsca. Dzięki :)
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 24.09.2010 12:30

Czesc Aisza! Mam pytanie, jak mozna sie dogadac jezeli chce zrezerwowac apartament u pani Any MATEO?? Po angielsku da rade??
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 24.09.2010 13:01

agnes128 napisał(a):Czesc Aisza! Mam pytanie, jak mozna sie dogadac jezeli chce zrezerwowac apartament u pani Any MATEO?? Po angielsku da rade??

Zapewne da radę po angielsku.Chociaż ja dogadałam się z nią po polsku,ale w realu,nie przez neta,czy telefon.
Pisz na jej maila po angielsku.Zobaczysz,jak odpisze..
To bystra kobitka,rozumie we wszystkich językach :D
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 24.09.2010 13:11

A tak na marginesie: p.Ana ma jeszcze jeden pensjonacik.Byliśmy tam dwie nocki na parterze,w pokoju z kuchnią i łazienką i niewielkim balkonem.Dla dwojga zupełnie wystarczy.Na piętrze miała jeszcze jakieś apartamenty,ale nie zdążyłam się zorientować,ile i jakie...Standard w każdym razie na 4+.
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.09.2010 15:10

Dzięki , bo może wybierzemy się większą grupą ale to na razie w planach :)
Za oknem pada, pada, pada a my tęsknimy za piękną Chorwacją Pozdrawiam
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 27.09.2010 20:05

Choć to zupełnie za wcześnie,ale i my już rzuciliśmy pierwsze hasło przyszłorocznego urlopu :D Znów Chorwacja,ale tym razem czerwiec i już inny rejon...Tyle czytałam o wyspach,że być może wypalą wyspy...
Nie przejmuj się pogodą za oknem!Ani się obejrzymy,a przeleci Sylwester,zimą pojeździmy na nartach,a zaraz potem zaczniemy szykować się na urlop :D
Pozdrawiam Cię agnes128 bardzo cieplutko i życzę udanych następnych wakacji!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baśka Voda 2010 i nie tylko - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone