Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda 2010 i nie tylko

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 30.08.2011 17:11

Witaj Agnes! Ja jestem jeszcze przed urlopem.Właśnie planuję kolejny wypad do CRO.
W moim przypadku Baśka Voda byłaby po raz piąty!Hi hi..to dopiero byłaby przesada!!..a może raczej sentyment? :D
Znajomych nakierowałam na BV..liczę,że się im tam bardzo spodoba...Sama zaś wybrałam Baśkę(?)na Krk.. :D
Dzięki za pozdrowienia!Ja również Ciebie gorąco pozdrawiam! :papa:

P.S. A wiesz?Gdy nie spodoba nam się na Krk,to może nakręcimy na Brelę?hi hi..Fajnie byłoby się spotkać przy kufelku Karlovaćko,albo szklaneczce Prośka..Buziaki!
Ostatnio edytowano 26.10.2011 19:29 przez Aisza, łącznie edytowano 1 raz
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 19.09.2011 22:20

Jednak Baśka Voda wygrała!! Po raz piąty!!! :D
Nie jestem wybredna..ale nic nie jest w stanie dorównać temu klimatowi..ani urodzie,jaki posiada ta mała dalmacka mieścina! :wink:
Znów wylądowaliśmy tutaj,choć plany mieliśmy całkiem inne!Owszem!Byliśmy w Baśce na Krk..ale może tylko pół godziny! I niestety(sorki wszystkim zakochanym w Krk)..nie spodobało nam się tam! :cry:

W Baśkiej Vodzie spotkaliśmy znajomych..Są oczarowani tą mieściną i całą resztą..i założę się,że to dopiero początek tej ich chorwackiej przygody! :wink:

:papa:
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 20.09.2011 08:07

Aisza zazdroszczę! my w tym roku musielismy zezygnowac z urlopu...ale w przyszłym roku na pewno bedzie to Baska jak masz namiary na fajny nocleg to poprosze na meila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pozdrawiam
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 20.09.2011 16:57

Witaj agabe! Namiary jako takie wysłałam..Może jeszcze coś wyszperam od znajomych,to doślę..
Pozdrawiam!

Obrazek
Ostatnio edytowano 22.09.2011 15:13 przez Aisza, łącznie edytowano 2 razy
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 20.09.2011 17:16

dzięki bardzo Aisza:) :D :D :D
m0ry
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) m0ry » 22.09.2011 07:35

Jeżeli można to chciałbym dołączyć prośbę o namiary na kwaterki w BV dla 7 osób.
Pozdrawiam
m0ry
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) m0ry » 22.09.2011 07:36

Skleroza -- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 22.09.2011 15:08

Jedyny znany mi pensjonacik dla tylu osób,to Mateo u Any Topić.
Jest górny apartament z olbrzymim tarasem i piętro niżej,apartament z balkonem(wszelkie szczegóły opisałam kilka stron wcześniej).Polecam ! :D
www.apartment-mateo.com.

:papa:
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 22.09.2011 15:39

kasiuniap1987 napisał(a):szukam czegoś dla 2 osób, wystarczy jeden pokój z aneksem kuchennym i łazienką, najlepiej z widokiem na morze :) pisałam do paru apartamentów ale jak zobaczyłam ile sobie zażyczyli za apartament dla 2 osób to szczena opadła :D gdy sobie porównałam tegoroczny pobyt w Seget Donji za 30 euro w sezonie! Gdybyś miała coś sprawdzonego to bardzo bym prosiła o namiary :)

Apartament u Tildy Jakir
Biokowska 18
tel.+385 21620107
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 25.10.2011 12:56

O jej a kiedy byłaś w Baśce , bo my też po raz 3 w Baśce Voda . Miała być Brela a wygrała Baśka pobyt 28.08.2011-8.09.2011. Apartament mieliśmy koło kościoła fajny ale właścicielka nie ciekawa więc nie polecam 65 euro płaciliśmy za 2 sypialnie i 3 pokój z aneksem. Byliśmy w Breli ale Baśka wygrała :D :D :D . W tym roku to było lenistwo , więc zaliczyłam tylko Korcule . Zresztą dobrze że nie byliśmy daleko od Splitu bo przez Chorwackie paliwo mieliśmy kłopot z samochodem , filtr paliwa nam się zapchał :cry: . Naprawialiśmy dzień przed wyjazdem :wink: ale strach był, od kupna mamy pecha z samochodem :cry: :cry: :cry: . Najważniejsze ,że wakacje się udały :lol: :lol: :lol: . Pozdrawiam i napisz mi coś na temat KRK.
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 25.10.2011 20:48

Witaj agnes!
Jak widać nie mamy szczęścia,by się poznać :wink: Byłyśmy praktycznie w tym samym czasie i jak to mówią "o rzut beretem od siebie"...
Na temat Krk powiem Ci niewiele,ponieważ do Baśki dojechaliśmy bardzo wczesnym rankiem,razem z mężem obeszliśmy miasteczko wzdłuż plaży i...postanowiliśmy pojechać do Breli :wink:
Żartuję sobie teraz,że półtora godziny zajął nam dojazd do Baśki (licząc od wjazdu przez most na wyspę),za to pół powrót z Baśki do tegoż mostu,hi hi...
W Baśkiej Vodzie mieszkaliśmy przy Put Topića(drugim pensjonaciku pani Any-tej od pensjonatu MATEO).
Urlopik w Chorwacji był jak zawsze piękny i niezapomniany!... :papa:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 26.10.2011 11:19

Zamiast do Dubrownika pojechaliśmy na Korcule , żeby zwiedzić miasto to taki mały Dubrownik , po drodze zatrzymaliśmy się w Stonie na pyszne małże , bardzo tanie w porównaniu z Baśką za 1 kg 40 kun , tak mi się wydaje :lol: . Muru nie zwiedziliśmy bo czekała nas korcula a czas naglił :wink: . Dotarliśmy do Orebica , największą zaletą miasta jest widok na Korcule i dostępność wystarczy poczekać na wodną taxi 12 kun , samochód został w mieście. W porównaniu z Dalmacją jest tu taniej nie odnosi się to do miasta Korcula tylko do płw Peljesac np gałka lodów 5 kun :lol: .
Wycieczka była udana ale na pobyt na wakacje nie wiem :?: trochę daleko , podróż można sobie skrócić z Plocie promem. W tamtym roku pogoda nas nie rozpieszczała więc w tym było plażowanie :lol: . A czy ty Aisza widziałaś Korcule ? Pozdrowienia i czekam na odp
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 26.10.2011 18:56

Cieszę się,agnes,że miejsca,które "odkrywasz"(czyt.zwiedzasz pierwszy raz),tak bardzo Ci się podobają! To znak,że jeszcze nie raz zaplanujesz tam wyruszyć..bo jak ta miłość do Cro w sercu zakiełkuje,to zawsze będziesz pragnęła tam wracać! :wink:
W tym roku nasz urlopik nie obfitował w zwiedzanie nowych zakątków..wręcz przeciwnie:totalne leniuchowanie uzupełniane smakiem Ożujsko..Karlovaćko..czy Vinovicy,hi hi...
Razem ze znajomymi (którzy też byli w Baśkiej Vodzie),zaliczyliśmy jedynie spacer do i po Makarskiej,oraz spacer do Breli
:D
Korczuli na żywo jeszcze nie widziałam..ale wciąż jest nadzieja,że może następnym razem(?)....:wink:

A to kilka moich mizernych fotek:

Widok z balkonu
Obrazek

Obrazek

Makarska-port
Obrazek

Brela przed zachodem słońca
Obrazek

Pełnia
Obrazek

Baśka Voda z parasollingu
Obrazek

Obrazek

Buziaki! :papa:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.10.2011 11:05

O widzę ,że zdecydowałaś się na paraseling ja się bałam a teraz żałuję ,że nie przezwyciężyłam lęku :cry: . W Breli też byliśmy na spacerze i mieliśmy przygodę poszliśmy dość daleko aż do stromanicy taka ich dzielnica i to jak była burza nie wiem czy ją widziałaś schowaliśmy się w barze takim pod chmurką , wokół nas burza szalała , strzelały pioruny a pózniej słońce wyszło i zrobiła się duchota :lol: . Zaliczyliśmy Omis i wdrapaliśmy się na twierdzę super widok na miasto, rzeka wpadająca do morza też robi wrażenie. A do Makarskiej autobusem a to ze względu na męża żeby sobie wypił piwko :lol: ja i szwagierka zresztą też co spotkało się z aprobatą chorwackiego kelnera nie wiem czemu bo my zawsze zamawiamy 0,5 i to kobitki może dlatego :?: . A twoja kwaterka to wiem gdzie jest :lol:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.10.2011 11:28

Mojego męża znajomy był w Chorwacji koło Omisza i stwierdził, że jest drogo w knajpach i raczej już do Chorwacji nie wróci a szkoda a co by powiedział o Włoszech lub Francji tam wszystko w Euro :cry: .

Ja będąc na Cyprze też tego doświadczyłam za capuccino 4 euro , cola 2 litrowa 3 euro :cry: dobrze , że jedzenie w hotelu było :lol: .

Wycieczki też drogie 55 euro za osobę , tańsze rozwiązanie wypożyczenie samochodu 120 euro za 3 dni i wtedy nie muszę się spieszyć :wink: :wink:
Cypr jakoś mnie nie urzekł wolę Chorwację miłość trwa.
Mój mąż stwierdził ,że Baśka Voda ma coś w sobie i tam mu się najbardziej podoba i bardzo dobrze tutaj się czuje .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baśka Voda 2010 i nie tylko - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone