Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baśka Voda 2010 i nie tylko

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasiuniap1987
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuniap1987 » 18.11.2010 16:20

szukam czegoś dla 2 osób, wystarczy jeden pokój z aneksem kuchennym i łazienką, najlepiej z widokiem na morze :) pisałam do paru apartamentów ale jak zobaczyłam ile sobie zażyczyli za apartament dla 2 osób to szczena opadła :D gdy sobie porównałam tegoroczny pobyt w Seget Donji za 30 euro w sezonie! Gdybyś miała coś sprawdzonego to bardzo bym prosiła o namiary :)
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 18.11.2010 16:30

Niestety,oprócz apartamentu u Ivo,którego fotki Ci wysłałam,nie znam już takich,z widokiem na morze.Jedynie u Any Topić(bez widoku na morze,ale dobry standard) i u Mate Jozipovića(za kościółkiem). :(
kasiuniap1987
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuniap1987 » 18.11.2010 16:39

a mogłabym prosić o namiary do nich? :D
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 18.11.2010 16:49

Mate Jozipović
A.G.Matośa 19
21320 Baśka Voda
tel. +385(0)21 620 600

Ana Topić
Fra.A.K.Miošića 15
21320 Baška Voda
tel: +385 (0) 21 620 464

Kasiunia zajrzyj też tutaj:
forum/viewtopic.php?t=12997&postdays=0&postorder=asc&start=210
(Maciek_apo i Miguel06 podali swoje namiary)
kasiuniap1987
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuniap1987 » 18.11.2010 16:54

a czy mają oni jakąs stronę internetową albo maila żeby do nich napisać?? Aisza byłaś u nich osobiście a jeśli tak to jak wrażenia i ceny?
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 18.11.2010 17:38

kasiuniap1987 napisał(a):a czy mają oni jakąs stronę internetową albo maila żeby do nich napisać?? Aisza byłaś u nich osobiście a jeśli tak to jak wrażenia i ceny?

Byłam i u niej i u niego.Niestety nie mają stron internetowych z tymi apartamentami,chociaż do Any można napisać na email: drazen.topic(at)st.t-com.hr
Co Ci mogę napisać?..Mate(przemiły starszy pan),ma dom za kościółkiem.W 2006 płaciliśmy za 4 osoby(apartament z kuchnią,łazienką i balkonikiem+pokój z łazienką)40e.
Na powitanie dostałam flaszkę swojskiego winka i codziennie świeżą sałatę,ziemniaczki i limonki od gospodyni.Mieliśmy też możliwość korzystania z grilla przy domu.Standard,jak na fotkach u Ivo.
Jedyny minus(choć nie wszystkim może to przeszkadza!),to bliskość kościelnej dzwonnicy,która oznajmia czas co kwadrans :wink:
Ana ma własny dom(oprócz pensjonatu Mateo),w którym mieliśmy okazję być przez dwie doby.Są tam fajne,nieduże apartamenty(przynajmniej w takim sama byłam!)-pokój z kuchnią i łazienką(parter)i jeszcze jakiś apartament na piętrze.Za nasz apartament płaciliśmy tego roku 30e.Standard wyższy,niż u Mate.
Ale w pensjonacie Mateo też są dwa apartamenty.Tyle,że dwupokojowe(sypialnia,salon z kuchnią i łazienka).
Myślę,że jeślibyś niczego wcześniej nie znalazła,to najlepiej byłoby pojechać w "ciemno",poświęcić na miejscu z pół godzinki i na pewno znalazłabyś coś,co by Ci się spodobało pod względem standardu i ceny...a nawet lokalizacji.
Wierz mi!Ja nigdy nie rezerwowałam niczego wcześniej.Pakowałam walizki,a na miejscu(to też zawsze była niewiadoma,dokąd pojadę,jakie miasteczko mi się spodoba),szukałam lokum,które by mnie zadowoliło...I zawsze było fajnie :wink:
kasiuniap1987
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiuniap1987 » 18.11.2010 19:35

a w jakim okresie byłas? my możemy tylko pod koniec lipca lub na samym poczatku sierpnia planować wyjazd a więc środek sezonu i dlatego trochę się boje jechać w "ciemno"
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 20.11.2010 14:29

Niejedni twierdzą,że nawet w sezonie można coś w "ciemno" trafić.Ale sama tego na 100% nie wiem :roll:
Ja nigdy nie mam wolnego w sezonie,więc moje urlopy wypadają zwykle już po.Ostatnio koniec sierpnia-początek września...
Ale wiesz...myślę,że na Twoim miejscu(gdy jedziecie tylko we dwoje)pewnie spróbowałabym w "ciemno".Sądzę,że udałoby mi się znaleźć lokum i w takiej miejscowości,która przypadłaby mi do serca :wink:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 27.01.2011 13:57

Dawno mnie tu nie było niestety tym razem nie będzie to Chorwacja (z.e względu na temperaturę )urlop w 2 połowie marca. Po wertowaniu gdzie będzie na tyle ciepło marzyła mi się Teneryfa ale niestety drogo więc wybór padł na Cypr. Chcemy pozwiedzać a i cena naprawdę super hotel *** ale dla ludzi mało przebywających w nim to ok . Miasto Limassol dość duże ale ze względu na porę, turystów nie będzie dużo jak dla mnie to bardzo dobrze.
Chorwacja innym razem bo na pewno do niej wróce. Pozdrawiam cię Aisza.
:D
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 05.06.2011 21:02

Witaj Agnes! Lato tuż,tuż..już czas pomyśleć o urlopie! Cypr?Super!Na pewno było fajnie!Ja niestety nic jeszcze nie zaplanowałam :( Urlop będzie (jeśli będzie!)całkowicie spontaniczny...i być może ponownie Chorwacja(?)..
Buziaki Agnes!Miłego wczasowania! :papa:
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 07.06.2011 10:15

Na Cyprze w marcu było wiosennie jak u nas w maju. Wypożyczyliśmy autko i trochę pozwiedzaliśmy . Wrażenie wywarła na mnie plaża Afrodyty jedynie ceny w euro :( dobrze,że jedzonko w hotelu bardzo dobre :D . Z mężem śmialiśmy się,że najtańsze wakacje a posiłki najlepsze. Cypr ma swój urok ale nie przebija Chorwacji to chyba przez to,że mieszkaliśmy w dużym mieście i plaże nie były tam ciekawe jedynie nogi pomoczyłam :lol: ze względu na temperaturę wody lodowata Rosjanom to nie przeszkadzało i pluskali się w najlepsze.Jeżeli miałabym polecić miejscowość to Agia Napa lub okolice Pahos :lol: . Ruch tam lewostronny ale jakoś daliśmy rade :wink:
Więc następnym razem musi być Chorwacja :D . Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji gdziekolwiek one będą :P .
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 07.06.2011 19:25

Byłem z żoną na Cyprze z 8 lat temu w Aya Napie. Plaże jak z bajki - drobny piasek, prawie biały, a woda przezroczysta. Tylko ceny wysokie i pełno angielskiej młodzieży - najczęściej w stanie wskazującym i to mozcno :wink:
Teraz czas na coś bliższego i padło na Chorwację ...
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 08.06.2011 11:28

Tłumów to tam nie było w marcu za to dużo angielskich emerytów :) . W lecie bardzo gorąco jest na Cyprze więc odpada bo ja muszę pozwiedzać a nie tylko leżeć na plaży :wink: . W marcu kwitnie turystyka rowerowa spotkaliśmy w naszym hotelu ludzi, którzy brali rowery do samolotu i tak spędzali wypoczynek 8 raz . W marcu tania oferta i pogoda znośna :) .
Aisza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aisza » 15.06.2011 21:47

Ja właśnie wróciłam z nad Bałtyku.Tutaj także turystyka rowerowa rozwija się w szybkim tempie,co bardzo mnie cieszy.
Polecam wszystkim trasę rowerową Dźwirzyno-Kołobrzeg-Ustronie Morskie :D
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 22.08.2011 14:04

O to już po wakacjach :lol: :lol: :lol: . My jednak zaliczymy Chorwację w
wrześniu i będzie to Brela aby było blisko do Baśki :lol: , 3 raz w Baśce to by była lekka przesada a ,że znajomi jadą to chcemy im pokazać te piękne rejony :wink: . Pozdrowienia Aisza :D :D :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Baśka Voda 2010 i nie tylko - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone