erci napisał(a):Coprawda to nie mój temat ale kilka zdjęć chyba nie zaszkodzi
Wróciłem z Jelsy z "Hvaru" w połowie sierpnia. jechałem z Drvenika. Można też ze Splitu. Hotel polecam, chociaz wycieczka z innego biura podróży narzekała na pokoje, ja byłem zadowolony. pokój na poziomie (jak w katalogu) jedzenie - dużo i rózne, do wyboru do ....elhakim napisał(a):Mam pytanie jak najlepiej się dostać do miejscowości Jelsa na Hvar , jedziemy w połowie września do hotelu Hvar , proszę użytkowników którzy tam byli o kilka informacji
Dla mnie hotel jest całkiem porządny - dobre jedzenie. Basen jest, ale głęboki. Plaża przy hotelu i skałki i zatoczka piaszczysta - tylko betonowe miejsca do leżenia. Na rowerach mozna pojeździć od Jelsy do Vrboskiej - nadmorską uliczką. Ze Splitu jest dłużej na promie i drożej. Z Drvenika krótszy prom i taniej, ale musisz dojechać dalej (paliwo) więc raczej żadna różnica. Z Sucuraja do Jelsy około 50 minut - drogą wąską i krętą - powolna jazda, ale bez emocji. Tylko ostatni odcinek przed Jelsą ostatnio wyremontowany i poszerzony.elhakim napisał(a):ja trafiłem na strone hotelu przypadkowo , proponują 8 noclegów z śniadaniem i obiadokolacją za 500 euro , 2 osoby dorosłe i bliźniaki 2,5 roku ( dzieci za za free) nie wiem czy to dobra oferta ?
mam pytanko o basen - czy jest jakiś mały brodzik , jak wyglądają plaże w okolicy i czy warto zabierać rowery ?
i ta droga na prom do Drvenika czy jest męcząca i lepiej płynąć ze splitu ?
Powrót do Nasze relacje z podróży