Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska na KRK we wrześniu w ciemno

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pawgas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawgas » 05.06.2013 09:17

Witam wszystkich jako nowy na forum choć czytam Was już od dobrych 3 lat :D

We wrześniu (pierwsze dwa tygodnie) wybieramy się z żoną, teściami i naszym 1,5 rocznym synkiem drugi raz do Chorwacji. W 2009 r byliśmy na Pagu na kampie w Simuni. W tym roku chcieliśmy jechać do Dalmacji ale z uwagi na małego postanowiliśmy jechać na KRK - jedziemy ze Szczecina i tak będziemy mieli ponad 1 300 km - sma nie wiem jak mały zniesie tak długą jazdę. Po długim wczytywaniu się w forum postanowiliśmy jechać do Baski. Początkowo planowałem Silo ale opinie, że i w ścisłym sezonie jest to odludna mieścina trochę mnie zniechęciły - może nie lubię super tłumów ale chciałbym aby miejscowość do której jedziemy oferowała coś więcej ponad plaże i kwaterę. Ponadto nie jestem miłośnikiem leżenia na plaży cały dzień więc góry po których można pochodzić w okolicy Baski ostatecznie przeważyły.
Wracając do meritum - mam pytanie do doświadczonych Cromaniaków czy wyjazd w ciemno do Baski w terminie wrześniowym ma sens czy jednak bookować coś wcześniej? Boje się, że pomimo września znalezienie kwatery dla nas może być trudne - tym bardziej że będziemy z małym dzieckiem po długiej podróży. Najbardziej upatrzyłem sobie apartamenty w dzielnicy Zarok bo jednak trochę na uboczu a i do plaży rzut kamieniem. Jakie mogą być ceny na apartament 4 osobowy we wrześniu? Czy jadąc w ciemno szukać przez miejscowe agencje czy jechać na ten Zarok i popukać do drzwi kilku kwater?
Prosze o pomoc bo żona już mi głowę suszy o bookowanie czegoś a ja wolałbym jednak wynająć coś na miejscu co mi będzie odpowiadało.

Dziękuję i pozdrawiam
Paweł
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 05.06.2013 11:30

Hej
Ja byłam we wrześniu i jechałam w ciemno. Było sporo wolnych kwater, ceny ok 40 euro - ale to już było 3 lata temu. Ja mieszkałam na drugim końcu Baski, ale Zarok jest ok. Baskę przejdziesz w ciągu 30 minut wolnym spacerkiem, a koło Zaroku mniej lubi na plaży. Polecam knajpę Baska, na samym początku deptaku (nie od Zaraku). Mają dobre jedzenie i duże porcję. Jadłam tam najlepszą rybę Oślic - Polecam
Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz :)
asia0211
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0211 » 05.06.2013 18:57

Ceny apartamentow mozesz popatrzec tu- zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link .Bylismy w Basce w ubieglym roku i w sierpniu jedziemy kolejny raz....do apartamentu z tej agencji....A wiec sprawa wyglada tak......apartament znajdziecie....ale czy wyjdzie was taniej pomijajac agencje...to juz pewna nie jestem.....Szukajac lokum na ten rok chcielismy pominac agencje i zadzwonilismy besposrednio do wlascicielki z ubieglorocznego apartamentu.....i podala nam cene wiekrza jak oficjalnie na stronie podaje agencja....
Moge tylko powiedziec ze apartament byl dokladnie taki jak w opisie...zadnej zciemy....!!!!
Pawgas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawgas » 05.06.2013 21:01

Dziękuję za odpowiedzi. Co do cen to strony agencji już sprawdzałem. Na tej Splendido nawet jeden fajny apartament wynalazłem. Kwestia tylko czy jadąc w ciemno nie będzie szansy na coś lepszego w tej cenie. Mam jeszcze pytanie - zabieramy ze sobą rowery - 4 szt. czy macie jakieś doświadczenia czy są apartamenty z jakimiś piwniczkami czy innymi pomieszczeniami gospodarczymi? W najgorszym razie zamiast dwóch kombi pojedziamy kombi plus bus w którym będziemy parkować rowery.
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 05.06.2013 21:06

A jak jest cena z agencji? Co do rowerów to mam wrażenie, że to mało popularny sport w Chorwacji. Tereny górzyste, wąskie drogi - nie zawsze sprzyjaja na tego typu wycieczki. Wiadomo każdy lubi coś innego, ale jazda rowerem w upał może być srednio przyjemny :) Baskę można spokojnie spacerkiem zwiedzić. Co do miejsc na rowery to pewnie coś się znajdzie. Są to spore domy więc może być jakieś pomieszczenie/garaż
Pawgas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawgas » 05.06.2013 21:16

Ten apartament co znalazłem wychodzi 550 euro za 11 dni. Do tego te opłaty klimatyczne i 20 euro opłaty za rezerwację. Co do rowerów to chciałem pośmigać trochę po szosach - droga z Baski przez Punat do Starej Baski ma super górski profil. Obawiam się tylko wakacyjnych rajdowców na tej krętej wąskiej drodze - o tragiczne w skutkach potrącenie bardzo łatwo w tym natłoku aut.
asia0211
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0211 » 06.06.2013 15:45

Na tych terenach jazda na rowerach to spore ryzyko....nie polecam....!!!
Pawgas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawgas » 07.06.2013 07:54

asia0211 napisał(a):Na tych terenach jazda na rowerach to spore ryzyko....nie polecam....!!!

Spokojnie - nie takie trasy się robiło. Jak mawiali starzy taternicy "jest ryzyko, jest zabawa, albo piargi albo sława" :D
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 07.06.2013 08:01

do asia0211
czesc!
mam pytanko:
jak wyglada rezerwacja na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link?
nigdy jeszcze nie rezerwowalam w ten sposób apartamentów a w tym roku mąż mi suszy głowę ze z małym dzieckiem nie pojedziemy w ciemno wiec bardzo proszę o poradę!
z góry dziękuję!
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 07.06.2013 08:54

jeszcze o jednym zapomniałam:
czy dwulatek to jest liczony jako kolejna osoba przy rezerwacji czy nie ujmować go w liczbie osób. dodam ze mamy własne łóżeczko turystyczne i on i tak tam będzie spal żeby się gdzieś nam nie wymknął:)
k.ka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k.ka » 08.06.2013 19:12

Ja mam pytanie do znawców wyspy:
Nigdy nie miałam styczności z agencjami. Faktycznie wychodzi w takiej taniej niż jeżdżąc po mieście i szukając samemu czy może zależy to od miasteczka? Czy w każdej miejscowości jest agencja i czy łatwo ją znaleźć?
asia0211
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0211 » 09.06.2013 16:21

W kazdej miejscowosci sa agencje turystyczne.Jesli chodzi o Baske, to wjezdzajac do miasta przy glownej drodze sa dwie lub trzy...Odpowiadajac odnosnie rezerwacji apartamentu....Najlepiej zadzwonic do biura i wyjasnic-obmowic wszystkie kwestie...Dziecko-jest dzieckiem bez wzgledu na wiek.My mieszkalismy w jednym budynku z wlascicielka i nie podajac takiej informacji byloby nietaktem....W agencji dogadasz sie po angielsku-niemiecku i wolno mowiac po polsku...
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 10.06.2013 09:36

dzięki za odpowiedź!
Ryba007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryba007 » 11.06.2013 12:09

renask napisał(a):jeszcze o jednym zapomniałam:
czy dwulatek to jest liczony jako kolejna osoba przy rezerwacji czy nie ujmować go w liczbie osób. dodam ze mamy własne łóżeczko turystyczne i on i tak tam będzie spal żeby się gdzieś nam nie wymknął:)

Ja w tamtym tygodniu rezerwowałem przez agencję (mogę podać) w Malinska.
Termin początek sierpnia. Za naszego malucha prawie 2 lata doliczyli po 3 eur za dzień mimo, że śpi z nami i nie potrzebujemy dodatkowego łóżka.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 11.06.2013 12:16

Malinska to pierwsza miejscowość, w której byłem w Chorwacji :) choć wtedy mnie zachwyciła to po kilku latach szału nie robi :) ale co jak co polecam :)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone