Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska na Krk - jak oceniacie położenie 2 pensjonatów ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ikar
Croentuzjasta
Baska na Krk - jak oceniacie położenie 2 pensjonatów ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 16.03.2012 13:10

Witam.

Możecie ocenić czy z tych pensjonatów (nr 44 i 40) jest bardzo daleko do plazy ? Jak wygląda dojście ? Uciążliwe ?

http://www.baska-krk.at/baska_location.htm

Z góry dziękuję.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 16.03.2012 13:52

ikar napisał(a):Witam.

Możecie ocenić czy z tych pensjonatów (nr 44 i 40) jest bardzo daleko do plazy ? Jak wygląda dojście ? Uciążliwe ?

http://www.baska-krk.at/baska_location.htm

Z góry dziękuję.

Kawałek jest zwłaszcza 44 - tak na moje oko będzie z 10-15 minut spacerowym krokiem... do głównej plaży ;)
Google mapa mówi że ok. 20 minut z 44 i 10 z 40 ;)
44 jest najprawdopodobniej na ul. Pešćivica,
natomiast 40 przy skrzyżowaniu Ante Starčevića ze Stjepana Radića

Co do uciążliwości, to co konkretnie masz zna myśli?
Jakichś strasznych stromizn w Bašce nie ma ;)
Gdzieniegdzie może nie być chodnika przy drodze...
Ostatnio edytowano 16.03.2012 13:52 przez Anai, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.03.2012 13:52

Oba do d.. uszy. Jeśli Baska to celuj w dzielnicę Zarok.
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 16.03.2012 13:59

Byłem w Baśce przejazdem w zeszłym roku w lipcu... jak zobaczyłem tą zatłoczoną plażę... to raczej nie polecam tego miejsca.. może w 2 ostatnich tygodniach czerwca lepiej to wygląda.. (?)

Owszem dla dwóch osób (bez dzieci), którzy lubią pełno kafejek, restauracji przy plaży i w ogóle pełnię życia wieczornego z hałasem to jest najlepsze miejsce... Główny deptak jest zaraz przy stosunkowo wąskiej plaży..

Tylk pytanie czy przepiękny widok jaki jest w Baśce zrekompensuje ten tłum "ala Krupówki zakopianskie" przy plaży... Ja wolę jednak klimaty "Starej Baśki"... :D ...
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 16.03.2012 14:06

zbig99 napisał(a):Byłem w Baśce przejazdem w zeszłym roku w lipcu... jak zobaczyłem tą zatłoczoną plażę... to raczej nie polecam tego miejsca.. może w 2 ostatnich tygodniach czerwca lepiej to wygląda.. (?)

Zawsze można korzystać z innych niż główna plaż, choć z podanych powyżej apartamentów na taką np. Vrżenicę, to będzie minimum godzinny spacer :D
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 16.03.2012 17:16

Dzięĸi.

Rysio, jeśłi mowisz ze do duszy to uzasadnij proszę.

10-15 minut spacerkiem to nie problem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2012 21:03

ikar napisał(a):Dzięĸi.

Rysio, jeśłi mowisz ze do duszy to uzasadnij proszę.

10-15 minut spacerkiem to nie problem.

Rysio ma trochę racji, po pierwsze to jest tam trochę pod górę i trochę bardzo na zadoopiu. Jakbym szukał to na ulicy przy której jest nr 54 na Twojej mapie. Jest tam tylko ten jeden numer, jak myślisz dlaczego??
takie moje zdanie, kłaniam się nisko :hut:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.03.2012 21:17

A ja nie skreślałbym tych ofert.

Nr 40 oraz 44 to w zasadzie jeden rejon. Do plaży troszku jest ale ładna asfaltowa droga z poboczami więc spacerek jest nawet wskazany.
Minus - odległość od plaży ( samochód nie warto uruchamiać - za blisko).
Plus - gwar i zgiełk zostaje w "centrum" a w tej okolicy będzie już spokojniutko.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.03.2012 10:25

mieszkałem w Jurandvorze przed Baśką i zawsze szliśmy spacerkiem na plażę :P widoki i pogoda wszystko rekompensują :P aż się miło idzie :P no a spokój wieczorny nieoceniony.pozdro :P
lukaszwej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszwej » 17.03.2012 11:41

Rozumiem, że te apartamenty to przez agencję załatwiane? Wybieram się do Baski na początku czerwca i mam pytanko czy jadąc w ciemno na miejscu znajde apartament dla 5 osób prosto u prywatnych ludzi?
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.03.2012 18:02

my pojechaliśmy do agencji turystycznej nie szukaliśmy prywatnie.naliczyli parę euro więcej wiec szkoda czasu :P pozdro
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 17.03.2012 18:06

Ja z kolei po obejrzeniu ofert tych apartamentów mam inne pytanie: czy podane tam ceny to jest standard w Basce czy tylko przez internet to tak wygląda? 80-110 euro za apartament dla 4 osób w lipcu to prawie 2 razy więcej niż w innych rejonach.

Stąd pytanie dla tych którzy tam byli: czy w lipcu jest możliwośc znalezienia czegoś (oczywiście w ciemno) w "normalnej" chorwackiej cenie: powiedzmy do 60 euro (2 dorosłych + 2 dzieci 11-12 lat)? Rejon miasta bez znaczenia, w ostateczności może być Jurandvor.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2012 18:24

Raul73 napisał(a):Ja z kolei po obejrzeniu ofert tych apartamentów mam inne pytanie: czy podane tam ceny to jest standard w Basce czy tylko przez internet to tak wygląda? 80-110 euro za apartament dla 4 osób w lipcu to prawie 2 razy więcej niż w innych rejonach.

Stąd pytanie dla tych którzy tam byli: czy w lipcu jest możliwośc znalezienia czegoś (oczywiście w ciemno) w "normalnej" chorwackiej cenie: powiedzmy do 60 euro (2 dorosłych + 2 dzieci 11-12 lat)? Rejon miasta bez znaczenia, w ostateczności może być Jurandvor.

Niestety takie ceny w Baśce to standard, taniej może być:
na samym początku miejscowości,
jak wynajmiesz pokój,
na polu namiotowym,
ale bardzo taniej to to nie będzie.
lukaszwej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszwej » 18.03.2012 09:00

Raul ja myślę, że jednak coś taniej też znajdziesz... Ja patrze poglądowo na ceny na początku czerwca dla 5 osób, bo wtedy jade i np:
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=6493
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobn ... ktID=39724
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobn ... ktID=38569
nie ma luksusu, ale nie jest tez tak drogo:)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 18.03.2012 13:41

lukaszwej

Wielkie dzięki za linki - w tych już ceny wyglądają "normalnie" - myślę, że na miejscu będzie jeszcze lepiej, bo zawsze jest taniej.

Jeśli chodzi o luksusy, to w ogóle mi na nich nie zależy. Ma być kuchnia (miejsce do gotowania) i klima - koniec moich wymagań. :D Niepotrzebny mi też widok na morze - napatrzę się z plaży przez cały dzień. Odległość do centrum czy plaży to też żaden problem - lubimy chodzić.

Myślę, że pojadę do Baski - jak coś znajdę w dobrej cenie, to super, jeśli nie - pojadę do Krk lub do Malinskiej.

Mam jeszcze jedno pytanie do bywalców Baski, dotyczące miejscowych agencji - bo wiem że jest kilka. Czy to jest tak, że wszystkie mają wszystko, czy są też takie, które specjalizują się w tańszych kwaterach? Inaczej: w której agencji najlepiej pytać?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne