Jak w temacie, moze ktos cos chciałby wiedzieć ?, jestem na bieżąco.
Pierwszy tydzień byłem w Rovinji, drugi w Baśce
pozdr
remik-on napisał(a):Jak w temacie, moze ktos cos chciałby wiedzieć ?, jestem na bieżąco.
Pierwszy tydzień byłem w Rovinji, drugi w Baśce
pozdr
remik-on napisał(a):Co do parkingu to trudno mi powiedzieć bo my chodzilismy na plaże pieszo (700m) Jest blisko plaży parking dośc duży, tuż przy wejściu na promenadę, w godzinach popołudniowych miejsca mało, ale rano w miare pusto, cena to cos ok 6 kuna za godzinę. Plaża zatłoczona, ale piękna, najlepiej przyjść rano zostawić koc lub recznik i miejsce zarezerwowane . Ceny, chyba podobne jak dwa lata temu np: pizza 30-50 kuna, pożądne danie rybne 80-90 kuna, oczywiście mówimy o resteracjach nad samym morzem, lody gałka 7 kuna (duuuża). Piwko w sklepie np. Ożujsko w butelce 0,5 7 kuna. Pewno w lidlu taniej, ale na Krku go nie ma.
Polecam mniej zatłoczone zatoki, np. Vela Luka, dopłynąć można taxi wodną 100 kuna osoba, dzieci bezpłatnie, sam rejs (25 min) robi wrazenie, niesamowita predkość
pozdr
kaeres napisał(a):Jak ceny ogólnie na Krk, większe niż na lądzie (Makarska Riwiera) ?
remik-on napisał(a):Płaciliśmy 92 euro za dwie rodziny tj 6 osób, dwie sypialnie współna kuchnia, jadalnia, duży taras (balkon). W domu tym mieli jeszcze inne dostępne apartamenty
agmat napisał(a):remik-on napisał(a):Płaciliśmy 92 euro za dwie rodziny tj 6 osób, dwie sypialnie współna kuchnia, jadalnia, duży taras (balkon). W domu tym mieli jeszcze inne dostępne apartamenty
Mam wobec powyższego pytanie. Zawsze wszyscy podają cenę w euro za nacleg. Czy to oznacza że raczej w euro się płaci za nocleg czy można też w kunach. Czy są w Baśce bankomaty lub w innych miejscowościach na wyspie?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne