Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska (Krk)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2015 11:33

MRK napisał(a):A może ktoś ma namiar na kwaterę bardzo blisko morza z widokiem nań. Wyjazd w maju, w sześć sztuk dorosłych i trójka niemowlaków, z czego najstarszy będzie miał 11 miesięcy.

W maju to musisz raczej sam szukać na miejscu, bo część namiarów może być zamkniętych. :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.02.2015 12:14

Janusz Bajcer napisał(a):
MRK napisał(a):A może ktoś ma namiar na kwaterę bardzo blisko morza z widokiem nań. Wyjazd w maju, w sześć sztuk dorosłych i trójka niemowlaków, z czego najstarszy będzie miał 11 miesięcy.

W maju to musisz raczej sam szukać na miejscu, bo część namiarów może być zamkniętych. :wink:

Końcówka maja.... Wiem, że najlepiej samemu, ale...trójka niemowlaków i matki nie chcą jechać w ciemno:/. Ojcowie mają inne podejście:).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.02.2015 12:22

W maju mało cromaniaków jeździ >>> kalendarz-wyjazdowy-wakacje-2014-t43711.html
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.02.2015 13:14

Janusz Bajcer napisał(a):W maju mało cromaniaków jeździ >>> kalendarz-wyjazdowy-wakacje-2014-t43711.html

Piszesz to pod kątem tego, że można jechać w ciemno? Ja to wiem, ale jednak dzieciaki determinują wyjazd w "jasno".
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.02.2015 12:43

My też się wybieramy w pierwszym tygodniu czerwca i Baśka to jeden z typów. W ciemno strach, że klamki wszędzie pocałujemy i pozamykane na wszystkie spusty będą apartamenty więc jakby ktoś miał jakiś sprawdzony namiar, który odpowie to nie pogardzę. jedziemy 4+1.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.02.2015 21:32

Janusz Bajcer napisał(a):W maju to musisz raczej sam szukać na miejscu, bo część namiarów może być zamkniętych. :wink:

Moja "babcia" urzęduje calusieńki rok. :D
Oferuje śniadania (5 euro/człek) ale nie ma warunków do samemu sobie "pichcenia". Tzn. czajnik aby kawa, herbata - można podłączyć. Jakiś Czech ponoć kiedyś przytargał kuchenkę elektryczną ale mu zabroniła. Niezgodne z jej rejestracją w ich ewidencji obiektów turystycznych.
baśkag
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baśkag » 27.02.2015 22:18

Witam serdecznie, przeczytałam wiele już na tym forum i Baśka podoba mi się z waszych opisów.
Mam jeszcze kilka pytań na które nie znalazłam odpowiedzi a jeżeli są to stare i nie wiem czy aktualne.
Wybieramy się do baśki w składzie 2+ 3 dzieci do dzielnicy Zarok przełom czerwca i lipca. Gdzieś czytałam że kursuje do centrum jakiś pociąg- ttraktor tylko był to stary wpis i jeśli mógłby mi ktoś potwierdzić czy to nadal jest aktualny środek transportu?
CZy z dzieciakami Zarok to dobre miejsce na plażowanie. Ktoś mówił że jest tam wąska plaża, a może lepiej wybrać bardziej centrum ? może przełom czerwca i lipca nie będzie jeszcze tłumów? Był ktoś o takim czasie?
Czy w baśce jest plac zabaw dla dzieci lub jakieś zjeżdżalnie na plaży, też gdzieś pisało w jednym miejscu ale to był jakiś stary post chyba bo więcej już się nie natknęłam na takie informacje.
I ostatnie pytanie czy z tej dzielnicy Zarok do centrum faktycznie jest blisko spacerkiem? czy 15 min wystarczy żeby dojść?
Z góry dziękuję z odpowiedzi i pozdrawiam
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.03.2015 00:34

baśkag napisał(a):...

Baška to nie Nowy Jork - dojście do centrum skądkolwiek nie powinno zająć więcej niż 10-15 minut.
Wolnym krokiem...
baśkag
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baśkag » 01.03.2015 00:38

Anai, a czy na resztę moich pytań coś wiesz? Chodzi mi o ten pociąg , plac zabaw.... ??
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.03.2015 01:18

baśkag napisał(a):Anai, a czy na resztę moich pytań coś wiesz? Chodzi mi o ten pociąg , plac zabaw.... ??
Pociąg w 2010 zdaje się był, natomiast co do placów, to uczciwie przyznaję, że nie mam pojęcia - jakoś się za nimi szczególnie nie rozglądałam :)
Na Bunculuce jakiś był, ale to po drugiej stronie miasteczka.
b0czek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) b0czek » 12.03.2015 00:15

Dzień Dobry.

Chciałbym się wybrać do Baski w terminie 1/2-sierpnia na tydzień do 8/9 sierpnia. Mamy zamiar udać się w dwie rodziny - 2+1 i 2+2. Druga rodzina (2+1) chciałaby coś z wyżywieniem ew. bliską restauracją. Czy warto próbować szukać domku czy może da się znaleźć dwa 'apartmani' w jednej lokalizacji? No i cenowo - co jest ceną rozsądną i czego należy się spodziewać? Aha, jak jest z piaszczystymi plażami w okolicy Baski (podobno dzieci chcą, chociaż kiedyś w Drasnicach nie przeszkadzało - no ale ma być bardziej po bałtycku). ;)

Jako że jest już połowa marca - może lepiej szukać w zupełnie innym miejscu?

Przeglądam booking.com - wiarygodne to?

Początkowo planowałem na Pag, ale mówią mi, że wolą więcej cywilizacji, a że jakiś czas temu byliśmy w Drasnicach (cisza, spokój), więc nie upieram się, że teraz też ma być niewielka wieś.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.03.2015 00:29

b0czek napisał(a):Dzień Dobry.

Chciałbym się wybrać do Baski w terminie 1/2-sierpnia na tydzień do 8/9 sierpnia. Mamy zamiar udać się w dwie rodziny - 2+1 i 2+2. Druga rodzina (2+1) chciałaby coś z wyżywieniem ew. bliską restauracją. Czy warto próbować szukać domku czy może da się znaleźć dwa 'apartmani' w jednej lokalizacji? No i cenowo - co jest ceną rozsądną i czego należy się spodziewać? Aha, jak jest z piaszczystymi plażami w okolicy Baski (podobno dzieci chcą, chociaż kiedyś w Drasnicach nie przeszkadzało - no ale ma być bardziej po bałtycku). ;)

Witaj na forum.

O kwaterach z wyżywieniem zapomnij, raczej nic takiego nie znajdziesz.
Wyżywienie albo we własnym zakresie, albo w restauracjach.

Nad Jadranem nigdy nie będziesz miał "piasku po bałtycku" :wink: :idea:
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 12.03.2015 08:38

b0czek napisał(a):Przeglądam booking.com - wiarygodne to?

Wiarygodne, ale to pośrednik i kasuje niemało.
Szukaj raczej tu :arrow: post249017.html#p249017
Jest tam kilka niedziałających linków, kilka śmieciowych ale też kilka ciekawych. Temat nieaktualizowany.
Masz też :arrow: bank-kwater-f39.html
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 12.03.2015 09:57

baśkag napisał(a):Witam serdecznie, przeczytałam wiele już na tym forum i Baśka podoba mi się z waszych opisów.
Mam jeszcze kilka pytań na które nie znalazłam odpowiedzi a jeżeli są to stare i nie wiem czy aktualne.
Wybieramy się do baśki w składzie 2+ 3 dzieci do dzielnicy Zarok przełom czerwca i lipca. Gdzieś czytałam że kursuje do centrum jakiś pociąg- ttraktor tylko był to stary wpis i jeśli mógłby mi ktoś potwierdzić czy to nadal jest aktualny środek transportu?
CZy z dzieciakami Zarok to dobre miejsce na plażowanie. Ktoś mówił że jest tam wąska plaża, a może lepiej wybrać bardziej centrum ? może przełom czerwca i lipca nie będzie jeszcze tłumów? Był ktoś o takim czasie?
Czy w baśce jest plac zabaw dla dzieci lub jakieś zjeżdżalnie na plaży, też gdzieś pisało w jednym miejscu ale to był jakiś stary post chyba bo więcej już się nie natknęłam na takie informacje.
I ostatnie pytanie czy z tej dzielnicy Zarok do centrum faktycznie jest blisko spacerkiem? czy 15 min wystarczy żeby dojść?

Zarok - bardzo dobre, chyba najlepsze miejsce na pobyt z małymi dzieciakami.

Spokojnym krokiem dojdziecie do centrum (wielkie słowo) w 10-15 minut.

Na plaży przy dzielnicy Zarok znajdują się zjeżdżalnie, cymbergaje i inne trampoliny. Jest co robić. Chociaż jeśli dzieci lubią wodą to o innych atrakcjach nawet nie wspomną :)

Życzę udanego pobytu :)
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 12.03.2015 18:01

baśkag napisał(a):Witam serdecznie, przeczytałam wiele już na tym forum i Baśka podoba mi się z waszych opisów.

Wg mnie w tym terminie w Baśce będzie ciężko coś znaleźć za rozsądne pieniądze. Ponadto nastawcie się na tłumy, nawet na Zarok. Jest tam cudnie, ale w sezonie .... - zresztą kto co lubi. Może jeśli dzieci są jeszcze dość małe pomyślcie o terminie ok połowy czerwca lub początek września.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne