Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska (Krk)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 01.07.2014 20:25

Czy naprawdę dla rodaków Krk = Baśka...?
Smutne to..
Baśka ( ta "nowa" ) to jest straszny "niby kurort" - poza kampem fkk to zgiełk, opalanie się jeden na drugim, muza , lans , , skuterki wodne, frytki, chińskie dmuchańce , ceny +10-20% , brak miejsc w sezonie , brak widoku na otwarte morze - po prostu słabo jak na Cro. Rodacy - wybierzcie jakieś naprawdę piękne miejsce . Cro jest pełne takich ! Chociażby miasto Krk - szczególnie zachodnia okolica miasta - rejony ulicy Creskiej
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.07.2014 20:54

para-35-38 napisał(a):... - szczególnie zachodnia okolica miasta - rejony ulicy Creskiej

Ja skomentuje ten news tak 8O :evil: 8O
Na poważnie: to jest akurat najgorsza część miasta KRK. Oczywiście najtańsza.
Dobra jest okolica hotelowa tj. m.in hotel Draźica. Tutaj linia brzegowa jest urozmaicona i cywilizowana. Są zatoczki.
Rejon ul. Creskiej to nic innego jak kemping ( wizualnie jest ok) a oddalając się od niego w stronę zachodnią (czyli szukamy intymności) to dzicz.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 01.07.2014 21:06

para-35-38 napisał(a):Czy naprawdę dla rodaków Krk = Baśka...?
Smutne to..
Baśka ( ta "nowa" ) to jest straszny "niby kurort" - poza kampem fkk to zgiełk, opalanie się jeden na drugim, muza , lans , , skuterki wodne, frytki, chińskie dmuchańce , ceny +10-20% , brak miejsc w sezonie , brak widoku na otwarte morze - po prostu słabo jak na Cro. Rodacy - wybierzcie jakieś naprawdę piękne miejsce . Cro jest pełne takich ! Chociażby miasto Krk - szczególnie zachodnia okolica miasta - rejony ulicy Creskiej

Mało w tym prawdy - choć jak zawsze - to subiektywna opinia. Aby uniknąć zgiełku wystarczy udać się na plaże do dzielnicy Zarok (wg mnie najlepsza "miejscówka" w Basce). Byliśmy tam w 2-giej połowie lipca i w porównaniu do miejsckiej plaży oblożenie mniejsze o połowę i woda w morzu bardziej przejżysta. Odpoczynek od cywilizacji to nie Baska tylko Stara Baska :wink: . Kto byl ten wie...Widoku na otwarte morze wprawdzie nie ma ale jest widoczek na bardzo fajną i osobliwą wyspę Prvic. Ceny jak w całej Cro bez + i -. To miejsce to - jak ktoś napisał na tym forum - namiastka dalmacji, jak tam na pewno jeszcze wrócę.
asia0211
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0211 » 03.07.2014 19:23

Daniellos76 ... :-D ....brawo...tak trzymac....!!!!
isik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) isik » 03.07.2014 21:12

Każdemu podoba się co innego.I to jest piękne.Ja byłem w czerwcu w Basce pierwszy raz.Pogoda nawet dobra,w jeden dzień do południa tylko lało,ale wykorzystałem ten czas na objazd części wyspy.Byłem w Vrbniku,w Krk,potem na drugi dzień w Starej Basce i w Punacie.Dla mnie najlepiej było niestety w Basce,może przez to iż nie przeszkadzają mi tłumy na plaży.W dzielnicy Zarok rzeczywiście było mniej ludzi ale plaża tam jest bardziej kamienista niż na miejskiej,ale ogólnie ładna.Teraz jestem w Rovinj i tutaj plaże są gorsze,przy części hotelowej nasypali dużo grubego kamienia i jest nawet fajnie.Do Villas Rubin są różne plaże ale chyba tutaj przy hotelu najłagodniejsze wejście do morza.A poza tym Rovinj jest piękny. :D
Krychu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krychu » 10.07.2014 15:26

A jak sie zapytam jak jest z życiem nocnym w Baśce albo ogólnie na wyspie KRK ? Znajdują się jakieś puby/dyskoteki na plaży itd ?
Interesuje mnie cała wyspa KRK tak naprawde :)
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 13.07.2014 18:37

Daniellos76 napisał(a):
para-35-38 napisał(a):Czy naprawdę dla rodaków Krk = Baśka...?
Smutne to..

Mało w tym prawdy - choć jak zawsze - to subiektywna opinia. Aby uniknąć zgiełku wystarczy udać się na plaże do dzielnicy Zarok (wg mnie najlepsza "miejscówka" w Basce). Byliśmy tam w 2-giej połowie lipca i w porównaniu do miejsckiej plaży oblożenie mniejsze o połowę i woda w morzu bardziej przejżysta. Odpoczynek od cywilizacji to nie Baska tylko Stara Baska :wink: . Kto byl ten wie...Widoku na otwarte morze wprawdzie nie ma ale jest widoczek na bardzo fajną i osobliwą wyspę Prvic. Ceny jak w całej Cro bez + i -. To miejsce to - jak ktoś napisał na tym forum - namiastka dalmacji, jak tam na pewno jeszcze wrócę.

...żeby nie było , że nam się Cro nie podoba... Dla jasności jeździmy do Cro od lat i byliśmy naprawdę w wielu miejscach - ląd od Istrii do końca , a właściwie do Ulcinij + sporo wysp. Nam po prostu Baśka na Krk-u zdała się najmniej uroczym miejscem. Ale dobrze , że są osoby , którym się podoba = mniej osób w ustronnych mieścinach z "klimatem" :papa:
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 13.07.2014 18:52

Krychu napisał(a):A jak sie zapytam jak jest z życiem nocnym w Baśce albo ogólnie na wyspie KRK ? Znajdują się jakieś puby/dyskoteki na plaży itd ?
Interesuje mnie cała wyspa KRK tak naprawde :)

W miejscowości Krk na promenadzie nie będzie się nikt nudził :) Jest klub, do którego już na zewnątrz zapraszają dziewczyny "wyginając" się do muzyki przed wejściem na podestach - zresztą w tym roku mamy zamiar go odwiedzić będąc ponownie w mieście. Poza tym życie "konobowe" kwitnie po 20:00 - w sezonie wręcz ciężko miejsce znaleźć , szczególnie w najlepszej, polecanej przez lokalnych , konobie z owocami morza w mieście Krk ( nazwa dla zainteresowanych na priv ) .
anilorakw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anilorakw » 21.07.2014 13:16

Witam serdecznie
My rodzinnie (4 osoby) po raz pierwszy jedziemy we wrześniu w te regiony, więc zwracam się z pytaniem, czy posiadacie Państwo może namiary dot. apartamentów, noclegów etc., z których moglibyśmy skorzystać w tym regionie krk (Baska)? Będę wdzięczna: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl,
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 30.07.2014 18:59

anilorakw napisał(a):Witam serdecznie
My rodzinnie (4 osoby) po raz pierwszy jedziemy we wrześniu w te regiony, więc zwracam się z pytaniem, czy posiadacie Państwo może namiary dot. apartamentów, noclegów etc., z których moglibyśmy skorzystać w tym regionie krk (Baska)? Będę wdzięczna: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl,

A jednak... :P Fajnie , że rodacy tak lgną do "kurortów" .

...więcej w Baśce , Omiśu, Orebicu, Makarskiej i Trogirze = mniej w innych miejscowościach :papa:
leszekpawlikowski
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekpawlikowski » 30.07.2014 19:11

jadę 1 września do baski busem 6 osób może jakieś fajne kwaterki ma ktoś
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 31.07.2014 07:13

leszekpawlikowski napisał(a):

1 września to spokojnie fajne kwaterki znajdziecie w ciemno, połowa kwater będzie już pusta.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 06.08.2014 18:59

Piter_M napisał(a):
leszekpawlikowski napisał(a):

1 września to spokojnie fajne kwaterki znajdziecie w ciemno, połowa kwater będzie już pusta.

Z własnym poszukiwaniem noclegów w Basce to ostrożnie - jest to miejsce zdominowane przez agencje turystyczne - co wcale nie znaczy drożej, ale taka jest osobliwość tego miejsca, często poszukując noclegów bespośrednio u właścicieli kierują oni do agencji, z którymi mają podpisane umowy.
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 06.08.2014 20:14

:lol: Dokładnie ! Nie dość że "po polsku", czyli do Baśki , to jeszcze w ciemno.... cienko to widzimy. Danielos ma rację.

Coraz więcej całych miasteczek jest do wynajęcia TYLKO przez agencję. Z takim zjawiskiem spotkaliśmy się już we Vrbniku i Mali Losnij. 100% apartmanów jest w rękach agencji. Poza tym czy naprawdę nasi rodacy muszą jechać w ciemno, szukać odpowiedniego apartmanu przez cały dzień ( albo i noc ) i narzekać potem w kraju jaka to Chorwacja jest do ... py.

Prościej i wygodniej poszuakać czegoś w necie , zadzwonić ( naprawdę można się dogadać ) i zarezerwować wcześniej . Później przyjechać na wakacje a nie na poszukiwanie, nerwy, narzekanie żony, lament dzieciaków itp... ?
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 06.08.2014 20:48

Wróciłem w zeszłym tygodniu z Baskiej Vody i tak sobie pomyślałem że fajnie byłoby kiedyś odwiedzić samą Baskę i nawet z ciekawości obejrzałem ceny apartamentów na necie- no cena jest mało zachęcająca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone