maja93 napisał(a):Witajcie!
Razem z narzeczonym i parą przyjaciół w sierpniu tego roku wybieramy się na tygodniowe wakacje do Baski na wyspie Krk. Jest to nasz drugi wyjazd do Chorwacji. Rok temu byliśmy w Tucepi, wróciliśmy oczarowani pięknem Chorwacji, dlatego w tym roku postanowiliśmy zobaczyć trochę inny jej zakątek. Zaczynając przeszukiwać Internet jestem zdziwiona tak małą ilością informacji dotyczących wyspy Krk, w porównaniu do Makarskiej i okolic. Dlatego też mam niedosyt wiedzy i zwracam się do Was Do Baski ruszamy z Monachium. Po drodze myślimy, żeby zobaczyć Postojną Jamę w Słoweni, czy ktoś był? Jakie wrażenia? Podczas pobytu już w Basce wymyśliliśmy sobie jedną całodniową wycieczkę do Puli i Rovinj. Zastanawiamy się również nad rejsem statkiem na wyspę Rab właśnie z Baski, czy ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat tej atrakcji? Dodatkowo myślimy, żeby wypożyczyć skutery i wybrać się na do wszystkich okolicznych miejscowości, jak Punat, Malinska, Krk, Vrbnik. Proszę o Waszą opinię dotyczącą naszych planów. Może są inne miejsca, które warto zobaczyć? Jesteśmy całkowicie elastyczni, głodni piękna Chorwacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam
matex3434 napisał(a):Witajcie,
czy orientujecie się czy w Baśce jest jakaś pralnia publiczna? Lub ktoś świadczy takie usługi? Niestety apartament, który będę wynajmował w tej miejscowości nie posiada pralki
Dziękuję za pomoc
te kiero napisał(a):W Baście nie spotkałem, ale w Pinezici już tak; jednak to kawałek od Baski:
piotrulex napisał(a):matex3434 napisał(a):Witajcie,
czy orientujecie się czy w Baśce jest jakaś pralnia publiczna? Lub ktoś świadczy takie usługi? Niestety apartament, który będę wynajmował w tej miejscowości nie posiada pralki
Dziękuję za pomoc
Nie wiem. Z pewnością są takie automatyczne, samoobsługowe pralki na campingach, a takich dookoła jest kilka
matex3434 napisał(a):
Nigdy nie korzystałem z campnigu szczerze mówiąc I tak się zastawiam czy do takich samoobsługowych pralek mają dojście osoby z zewnątrz? Czy tylko wynajmujący
dzixon napisał(a):Witam. Czy w Baśce jest jakaś starówka? Klimatyczne uliczki w których są jakieś knajpki gdzie można wieczorkiem usiaść, zjeść coś? Planujemy wypad na krk i zastanawiamy się nad miejscowością. Lubimy leżeć na plaży ale ile można.
Janusz Bajcer napisał(a):dzixon napisał(a):Witam. Czy w Baśce jest jakaś starówka? Klimatyczne uliczki w których są jakieś knajpki gdzie można wieczorkiem usiaść, zjeść coś? Planujemy wypad na krk i zastanawiamy się nad miejscowością. Lubimy leżeć na plaży ale ile można.
Korčula zamieniona na Krk
dzixon napisał(a):Witam. Czy w Baśce jest jakaś starówka? Klimatyczne uliczki w których są jakieś knajpki gdzie można wieczorkiem usiaść, zjeść coś? Planujemy wypad na krk i zastanawiamy się nad miejscowością. Lubimy leżeć na plaży ale ile można.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne