Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska - KRK - fajna kamerka!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaranna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaranna » 06.07.2008 09:02

tomsg napisał(a):
Forr napisał(a):Wróciłem dziś rano i potwierdzam spostrzeżenia Darmara, były problemy z noclegiem. My znaleźliśmy szybko (sobota koło 15)

jaranna pisał że jest dużo pustych kwater, jade z żoną i małym dzieckiem, wiec zadowoli mnie nawet 2+0. Czy przyjazd o 8-9 rano w niedziele jest dobrym pomysłem?

Forr napisał(a):Co do tłoku: na plaze szedlem o 7 w drodze do sklepu, rozkladalem sprzet i nie bylem pierwszy

Nie wiem czy dobrze rozumiem, rano o 7 rozkładales na plaży ręczniki, które 2 godziny oczekiwały na Wasze przybycie?

PS napisz jakie plaże, czy dużo było jezowców, jaka temp wody, czy opłaca się wziąść maske i płetwy...? Pozdrawiam, Tomek

My właśnie zajechaliśmy o 9 w niedzielę , miejsca na plaży zawsze są najwięcej bliżej Zaroku, jeżowce to mit występujący w Basce tylko na skałkach kilka m pod wodą po bokach plaży. Dno do boi tj ok 100m od brzegu jest piaszczyste stąd może mniej ciekawe dla pływania z maską (koniecznie - to coś eskcytującego i najlepiej w pobliżu skałek dno widać do kilku jeśli nie więcej metrów w tym jeżowce których inaczej bym nie zobaczył)
sambo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sambo » 08.07.2008 20:02

wiko napisał(a):Na szczęście ja kwaterkę mam już zarezerwowaną więc no problem.
Odliczam dni do wyjazdu!
A co do tłoku to większego jak na plaży w Jastrzębiej Górze to jeszcze nie widziałem ale może zobaczę w Basce :lol:

Mielno bije wszystkich na głowę
BARRACUDA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) BARRACUDA » 22.07.2008 16:01

W Basce rzeczywiście jest tłok, ale my zawsze na plaży znaleźlismy miejsce (byłem na przełomie czerwca/lipca). Plaża najbardziej podobała mi się w pobliży Campingu, u ujścia rzeki, poza tym można się opłukać z soli w rzece. Przelicznik w kantorach w Baśce nie był zbyt dobry dla Euro. O wiele lepszy był w Krk, ale teraz może to sie zmieniło...
Ja spałem 2km od Baski. Dla mnie był to duży plus bo szukałem wypoczynku, a kwatera położona była z dala od głównej drogi i centrum. Dojazd lub dojście do centrum, plaży zajmowało niewiele czasu.
Polecam odwiedzenie plaż w innych częściach wyspy - KRK, PUNAT, KLIMNO...
Marisa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marisa » 26.10.2008 06:01

Coś nie działa ta kamerka.Szkoda, a działała.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne