Wspomniałeś o Valticach i Lednicach - pierwszego stamtąd wyjechaliśmy ( wreszcie był czas na zwiedzanie pałaców

Side to świetny wybór na tureckie wakacje , atrakcji wokół mnóstwo , nie wszystkie z listy "top" - dla mnie to zaleta

Pozdrawiam
Piotr
Pozostałości po świątyni Wenus z z I wieku przed naszą erą są pod przeszkoloną podłogą jak najbardziej współczesnego sklepu.
Nefer napisał(a):Dzięki za relację, miło było popatrzeć na Krk, zwłaszcza z bardziej "górnej" perspektywy.
piotrf napisał(a):Piękne trasy zaliczyłeś na wyspie, mieliście ciekawe wakacje , więc i relacja taka z nich wyszła
Dziękuję
![]()
piotrf napisał(a):Wspomniałeś o Valticach i Lednicach - pierwszego stamtąd wyjechaliśmy ( wreszcie był czas na zwiedzanie pałaców)
piotrf napisał(a):Side to świetny wybór na tureckie wakacje , atrakcji wokół mnóstwo , nie wszystkie z listy "top" - dla mnie to zaleta, czekam więc na kolejną Twoją relację . Pozdrawiam
Piotr
Bbee88 napisał(a):Dzięki za relacjęPiękne zdjęcia z trekkingów !
![]()
Bbee88 napisał(a):Pozostałości po świątyni Wenus z z I wieku przed naszą erą są pod przeszkoloną podłogą jak najbardziej współczesnego sklepu.
to mnie rozwaliło :o Serio? Szkoda takiego zabytku. Dobrze, że chociaż jest przeszklona podłoga.
Dawigs napisał(a):piotrf napisał(a):Wspomniałeś o Valticach i Lednicach - pierwszego stamtąd wyjechaliśmy ( wreszcie był czas na zwiedzanie pałaców)
I jak się spodobało? Warto zboczyć z drogi do lub z Chorwacji by tam zajrzeć?
Dawigs napisał(a):piotrf napisał(a):Side to świetny wybór na tureckie wakacje , atrakcji wokół mnóstwo , nie wszystkie z listy "top" - dla mnie to zaleta, czekam więc na kolejną Twoją relację . Pozdrawiam
Piotr
Tylko trzeba mieć dużo samozaparcia, aby w tych letnich temperaturach zwiedzać. Ja, teraz w kwietniu, miałam 27-30 st. (oficjalnie zarejestrowane podawały 22-23) i na otwartej przestrzeni poza plażą, było już trudno wytrzymać (jeden dzień bez lampy, zaciągnięty chmurami to było oficjalnie 28, w realu 30+).piotrf napisał(a):Mam nadzieję , że coś z tego Cię zainteresuje , prócz tego będziesz miał tyle pięknych miejsc nad wodą ( również antycznych ) , że na nudę czasu zabraknie![]()
Dawigs napisał(a):piotrf napisał(a):Wspomniałeś o Valticach i Lednicach - pierwszego stamtąd wyjechaliśmy ( wreszcie był czas na zwiedzanie pałaców)
piotrf napisał(a):Na mojej liście ( niezrealizowane są jeszcze - zostały na następny raz) :
…
Mam nadzieję , że coś z tego Cię zainteresuje
piekara114 napisał(a):Tylko trzeba mieć dużo samozaparcia, aby w tych letnich temperaturach zwiedzać. Ja, teraz w kwietniu, miałam 27-30 st. (oficjalnie zarejestrowane podawały 22-23) i na otwartej przestrzeni poza plażą, było już trudno wytrzymać (jeden dzień bez lampy, zaciągnięty chmurami to było oficjalnie 28, w realu 30+).piotrf napisał(a):Mam nadzieję , że coś z tego Cię zainteresuje , prócz tego będziesz miał tyle pięknych miejsc nad wodą ( również antycznych ) , że na nudę czasu zabraknie![]()
majkik75 napisał(a):Dziękuję za relację![]()
pozdrawiam, Michał
Nefer napisał(a):Dawigs napisał(a):piotrf napisał(a):Wspomniałeś o Valticach i Lednicach - pierwszego stamtąd wyjechaliśmy ( wreszcie był czas na zwiedzanie pałaców)
Ja bym powiedział, że warto na Morawy przyjechać nie tylko w drodze do, czy w drodze z Chorwacji.Można polecić ten rejon na osobny wyjazd.
Naprawdę jest, co tam zwiedzać - Mikulov, Brno, Slavkov u Brna, Moravsky Krumlov itd.
Habanero napisał(a):Dzięki za relację![]()
Habanero napisał(a):Wczoraj wróciliśmy m.in. z Krk-u , było mega
Kapitańska Baba napisał(a):Nadrobione po majówce.
Dzięki za relację.
Kapitańska Baba napisał(a):Za górskie wycieczki podziwiam ale wcale się nie dziwię że wstajesz i idziesz bo rozumiem każdego człowieka z pasją
Dawigs napisał(a):
Ja podziwiam Twe urlopy na wodzie. To dla mnie coś innego
.
Powrót do Nasze relacje z podróży