barbamama napisał(a):Moje moze sie moczyc caly dzien, ale - wlasnie - jak ta starobaskowa plaza wyglada? Na filmie jakby mocno kamienista, skalista - dobrze widze? To tam jedyna plaza? Wydaje sie trudno dostepna - jakie jest dojscie? ....
Kamienista jest bo to Chorwacja
ale to w niczym nie przeszkadza.
Czy to jedyna plaża ? Nie ale jedyna dostępna w klapkach. Do innych trzeba sie troche nagimnastykować.
Nie jest trudno dostępna, ta o która pytasz - obok niej jest parking. Na plaże idziesz po równym terenie.
barbamama napisał(a):....Po opisach Baski , w szczegolnosci gwizdzacej kolejki i kramow z badziewiem chyba sie nie zdecyduje... zamiast plywania, zabawy w malowanie kamykow, wloczenia sie w spokoju po gorach i waskich zaulkach tudziez saczenia winka w swojskiej konobie bedziemy mieli wierzganie w strone wesolego miasteczka.....
Kramy są wszedzie, gdziekolwiek nie pojedziesz czy do Baski czy do Władysławowa.
A wesołe miasteczko
........nie zauważyłem takiego czegoś w Basce
barbamama napisał(a):....Opiszcie mi uczciwie Stara Baske
.
Masz to w linkach, które Ci wyżej załączyłem.
A jak chcesz w skrócie opis to voila....
- miejsce piękne widokowo (moim zdaniem jedno z najpiekniejszych na Krk)
- sklepów 2 na krzyż wielkości naszego GS-u
- knajpy 3 (nawet znośne ceny)
- miejsc spacerowych ZERO. Chyba, że za trasę spacerową lub promenadę uważa ktoś drogę dojazdową lub szlak górski do Baski
- wszędzie daleko. Stara Baska to ślepa uliczka za plażą o której pisałem wyżej zwijają asfalt
REASUMUJĄC - super miejsce ale na dojazd a nie na pobyt.