Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda 2017 i 2018 i 2019

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 11:35

wikol napisał(a):Mieszkańcy południowej PL mają jeszcze lepiej gdyż mogą jechać na raz. Z centralnej PL nie jest już tak łatwo.

O tym właśnie ostatnio nie raz mówiłem i myślałem. Dokładnie gdybym mieszkał w Cieszynie albo gdzieś w okolicach to można nawet w weekend skoczyć do pierwszej wody w Cro, a w dłuższą majówkę na pewno, no ja jestem z pomorskiego, mogę sobie tak skoczyć do Jantara albo Krynicy Morskiej lub w Sopotu :) he he he albo do Władka też.to prawie tak samo:)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.05.2020 11:41

Ja mam do BV 1452km. Na raz przejechanie to czyste szaleństwo jak dla mnie. 17h za kółkiem.
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 12:07

-Dzień 8-Ston i nie tylko-- Gadanie gadaniem, plażowanie plażowaniem, może plażowałem dwa dni, może 3, nie pamiętam, w każdym razie podczas tego leżenia myślałem o tym gdzie pojechać. Myślę sobie, wstaniemy tym razem rano, pojedziemy do Ston, złazimy Mury, a później w drodze powrotnej Mostar i oczywiście Medziugorie. Było gorąco, to było w 2017r, Mury przeszliśmy, super widoki, sporo wody wypiłem, piwa nie mogłem bo prowadziłem, mały żal, ale odbije sobie wieczorem. Do Mostaru prowadziła kręta droga,:) Aśka milczała,:) zatrzymałem się gdzieś na sekundę, klima zmyla, otworzyłem drzwi i bach, aż buchnęło - mogło- bo było 41stopni, nic jedziemy dalej. W Medziugorie byliśmy chwilę byle być, nic nie kupiłem, jedziemy do Mostaru. Byliśmy chyba koło 16.00, dobry czas, ja nigdzie się nie spieszę, rano nie wstaję mogę wrócić późno w nocy. Łazimy po Mostarze, oczywiście fotka na Moście, widok z mostu, fajnie, przyjemnie, poszliśmy coś zjeść, a później znowu spacerowanko, do wieczora, chcę to zobaczyć oświetlone, powtórzę znowu tekst-cud miód:). Wróciliśmy do BV w nocy, późno w nocy, ale to nic, nie idę do roboty rano:)
Załączniki:
9jedziemy do ston.jpg
Jedziemy do Ston
8 ston mury widok na.jpg
Ston-Mury-Widok na
7 wchodzimy, mury ston.jpg
Wchodzimy
6weszlismy ston.jpg
Ston- Mury-weszliśmy
5Medziugorie.jpg
Medziugorie
4Mostar.jpg
Mostar
3Mostar widok z Mostu.jpg
Mostar widok z mostu
2mostar obiad.jpg
Mostar-obiadek
1 drobiazgimostar.jpg
Mostar drobiazgi
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 12:12

wikol napisał(a):Ja mam do BV 1452km. Na raz przejechanie to czyste szaleństwo jak dla mnie. 17h za kółkiem.

Ja raz zrobiłem 1800 km na raz - nie do Chorwacji, a do Włoch, z kolegą na spółę, ale powiedziałem nigdy więcej.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 10.05.2020 12:15

Fajne te Wasze wakacje... :)
Obiadek w Mostarze smakował nam najbardziej z wszystkich na Bałkanach...
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.05.2020 12:16

W Mostarze jest mega jedzenie. I bardzo tanio.
Pusto na moście. 2 września 2019 był straszny tłok.
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 13:23

-Dzień 9-Plażowanie w Breli--Mamy dziś 10.05.2020r, niedziela -od rana siedzę i piszę, szukam zdjęć, ustawiam, przerabiam:), może za szybko, może aż taka fajna ta relacja nie jest, ale mam i tak radochę, nakręciłem się, staram się ułożyć to w jakąś całość, podobny układ- taki jaki był w rzeczywistości. Nawet jeśli to zlepek z 3 lat to i tak, podobnie było. Plażowanie, wiadomo woda, maski , Aśka się smaży, ja w cieniu, albo łażę w siną dal deptakiem, jest piwko oczywiście. Obiadek w polecanej knajpie Nautica w Breli. W tym roku, znaczy w 2019, gdzieś na zdjęciach jest brygada, która do Nas dojechała, wspólnie plażujemy, jak wspominałem. Dnia poprzedniego zarwaliśmy noc wracając z Mostaru, więc na pewno późno wstaliśmy, a jak późno to co robić -plażować. Na koniec szybki spacer, bo mecz. Pamiętam chyba dobrze, to był mecz Chorwacja-Rosja. Chyba pierwszy raz w BV w knajpie widziałem więcej tubulców niż turystów. Było coraz bliżej finału, Chorwacja dobrze sobie radziła, sam zostałem jej fanem i kibicowałem. Wyobraźcie sobie jak coś nie szło Chorwatom podczas meczu z Rosją, jeden chyba odważny Rosjanin wstawał od stolika, skakał, tańczył, krzyczał, hm myślę sobie odważny, śmieję się,- mówię do Aśki na ucho zaraz dostanie lanie, była cisza fakt, ale w sumie Chorwacja wygrała, więc skończyło się dobrze, Rosjanin ucichł, pozostał wesoły gwar w knajpie.
Załączniki:
12 plazowanie Brela.JPG
Plażowanie w Breli
11plazowanie Brela.JPG
Plażowanie w Breli
10 karlo Brela.jpg
Piwko oczywiście
9smażenie Brela.JPG
Tu natomiast nie plażowanie, a smażenie w Breli :)
8 plażowanie Brela.JPG
Plażowanie w Breli
7 plazowanie Brela a na ręce.JPG
Plażowanie w Breli, Aśka odważna, ma na ręce .......
6 plazowanko Brela.JPG
Plażowanie w Breli
5obiadek Nautica Brela.JPG
Obiadek -Nautica w Breli
4wracamy do BV z Breli spacerek szybki bo mecz.JPG
szybki spacer bo mecz
3 mecz w BV.JPG
Mecz w knajpie w BV
2mecz w BV.JPG
Mecz w knajpie w BV
1mecz w BV.JPG
Mecz w knajpie w BV
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 10.05.2020 13:43

michago napisał(a): I to jest przykre , człowiek cały rok czeka, a Tu takie coś, a gdzie rezerwujesz to lokum, zdradzisz namiary?

To akurat bungalowy Urania na samym końcu BV w stronę Promajny.
Pobyt wykupiony w pewnym czeskim biurze podróży (mają oddział w PL), z wyżywieniem i dojazdem własnym.
Jeśli interesuje Cię jakie to biuro to napisz na priv, nie będę tu reklamował...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.05.2020 14:26

michago napisał(a):Plażowania są podobne, nasze na pewno, chyba wszystkie w Breli, i pewnie wszystkich nie pokażę, bo w sumie będą podobne, będą tylko kilka. Ale ja to lubię, pełen luz i już.

No właśnie, dlatego ważne są wypady w różne miejsca, jak w Twoim przypadku Split, Trogir, żeby urlop nie kojarzył się tylko z plażą, chociaż ten pełen luz też jest ważny. :)
CROberto napisał(a):(...) ale duchowo - raz :wink: i pewnie nadal nie wrócił... :lol:

... bo w przypadku Grzegorza to jest wyższy poziom duchowy, można powiedzieć mistycyzm - paški misticizam :oczko_usmiech:
anakin napisał(a):
michago napisał(a):Chłopaki czy trabant czy mustang, czy - 4 razy czy 3 razy, jakaś licytacja?

Ależ skąd.
To tylko takie nasze forumowe mini-rozmówki. :wink:
Bez żadnych wycieczek osobistych, więc się nie przejmuj i pisz...

Dokładnie tak, jak pisze Grzegorz.
michago napisał(a)::) Każdy tu chwali swoje miejsca, każdy tu nawet na forum jest wręcz fanem swojej lokalizacji,

I ja jestem pełen podziwu dla tych, którzy znaleźli taką oazę dla siebie. Niestety, ja to ciągle jestem poszukujący. :D
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 14:28

CROberto napisał(a):Fajne te Wasze wakacje... :)
Obiadek w Mostarze smakował nam najbardziej z wszystkich na Bałkanach...

Dzięki dzięki, serdecznie pozdrawiam!!!!
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 22:16

-Dzień 10-Wodospady--to już 10- może nie dzień, a punkt mojej relacji, hm plażowanie?- nie, :) żeby nie było, że tylko leżę zaplanowaliśmy- Wodospady Kravica w Bośni i Hercegowinie -2019rok. To też blisko B.V., znaczy blisko nie blisko, trzeba zobaczyć - jedziemy. Wstajemy rano, może nie tak rano, śniadanko, kawa i start. Pogoda świetna, klamoty, plecak zabrane, trzeba zrealizować plan. Wieczorem oczywiście bar nad wodą, Aśka drink, ja piwko, leżak i pełen luz. Lubisz to? Chciałem jeszcze raz zapytać-Lubisz to?
Załączniki:
6wodospady kravica.JPG
Wodospady Kravica
5wodospady kravica.JPG
Wodospady Kravica
4wodospady kravica.JPG
Wodospady Kravica
3 wieczor w BV czekamy na drina.JPG
B.V. Czekamy na drina
2 knajpka noc w BV.JPG
B.V drinkujemy
1 noc w BV.JPG
B.v. nocą
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.05.2020 22:42

Wspinaliście się pod górę w Medjugorie? My dwa razy - w 2013 i 2019.
Dużo Polaków robiło zakupy w markecie w centrum miasta. O wiele taniej niż w CRO.
michago
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michago » 10.05.2020 22:50

wikol napisał(a):Wspinaliście się pod górę w Medjugorie? My dwa razy - w 2013 i 2019.
Dużo Polaków robiło zakupy w markecie w centrum miasta. O wiele taniej niż w CRO.

nie robiliśmy zakupów, nie wspinałem się, gnaliśmy do Mostaru, nawet zła pora była na wspinanie okolice 14.00, to było tylko chwilka
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.05.2020 09:18

michago napisał(a): piwko, leżak i pełen luz. Lubisz to? Chciałem jeszcze raz zapytać-Lubisz to?

Szczerze? Nie lubię :mrgreen: Ani piwa ani leżaka :smo:

Ładne te wodospady :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.05.2020 09:42

Kapitańska Baba napisał(a):
michago napisał(a): piwko, leżak i pełen luz. Lubisz to? Chciałem jeszcze raz zapytać-Lubisz to?

Szczerze? Nie lubię :mrgreen: Ani piwa ani leżaka :smo:

Ładne te wodospady :D

Czyli w ostateczności - hamak i cyc :mrgreen:
Czyli wino na bujanym... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Baska Voda 2017 i 2018 i 2019 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies