Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baska Voda 2017 i 2018 i 2019

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michago
Odkrywca
Re: Basca Voda 2017 i 2018 i 2019

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 13:43

Kapitańska Baba napisał(a):Przyjemniej by się oglądało gdybyś jednak postawił zdjęcia do pionu :roll:

chyba wszystkie są prawidłowo, ja pierwszy raz coś wstawiamm, wybaczcie za błędy, muszę jeszcze opanować edytowanie/ poprawianie
kibic hr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kibic hr » 05.05.2020 14:34

Baska Voda i znajome widoki-jeżdżę tam od 2014 i miałem jechać i w tym ale to może być niemożliwe. Bardzo podobne widoki mam z balkonu - myślę ,że mieszkaliście na Naputica a jeśli tak to który numer.
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 14:55

kibic hr napisał(a):Baska Voda i znajome widoki-jeżdżę tam od 2014 i miałem jechać i w tym ale to może być niemożliwe. Bardzo podobne widoki mam z balkonu - myślę ,że mieszkaliście na Naputica a jeśli tak to który numer.

Cześć, masz rację ulica Naputica :) za każdym razem lądowałem z lokum na tej ulicy, a jeśli pytasz o numer to 45, swoją drogą dwa razy miałem ten sam apartament przy 45:), w roku 18 i 19, a w 17 parę domów dalej ale też Naputica :), Pozdrawiam
agata26061
Cromaniak

Postnapisał(a) agata26061 » 05.05.2020 15:24

Super, że kolejna relacja.
Przepraszam, ale nie Basca Voda, a Baška Voda, czyli przez "k".
Nie pisze tego oczywiście złośliwie, bo sama pisząc często na telefonie " zjadam " "ogonki" i te ichniejsze "ptaszki" nad literami, ale podczas kolejnych wyjazdów będziesz pamiętał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg :D
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 15:37

agata26061 napisał(a):Super, że kolejna relacja.
Przepraszam, ale nie Basca Voda, a Baška Voda, czyli przez "k".
Nie pisze tego oczywiście złośliwie, bo sama pisząc często na telefonie " zjadam " "ogonki" i te ichniejsze "ptaszki" nad literami, ale podczas kolejnych wyjazdów będziesz pamiętał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg :D

Spoko dzięki, już poprawiam, literówka nie literówka błąd. pozdrawiam
kibic hr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kibic hr » 05.05.2020 15:52

Świat jest mały-pytałem o numer bo tak mi się wydawało ,że to dom pani Vedranki-nasze lokum od 2015r. My tam zawsze byliśmy w lipcu. Pozdrawiam.
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 16:10

kibic hr napisał(a):Świat jest mały-pytałem o numer bo tak mi się wydawało ,że to dom pani Vedranki-nasze lokum od 2015r. My tam zawsze byliśmy w lipcu. Pozdrawiam.

Waw faktycznie świat jest mały, ale jakie masz dobre oko, waw, mówisz w lipcu?, w roku 2018 byłem u naszej Pani do 11 lipca, rok temu przyjechałem 30 lipca. W każdym razie raz spotkałem Polaków i się witaliśmy rok temu i chyba z Elbląga byli, a ja mieszkam tuż obok, więc też się uśmiechnąłem bo świat jest mały:), a że przyjechali dzień wcześniej, żartowałem że zajęli moje miejsce parkingowe, hehehe , pozdrawiam również serdecznie
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 05.05.2020 16:40

My zawsze chodziliśmy w lewo na sam koniec w okolicy baru Oseka. Luźno na plaży. Przy porcie ogromne tłumy jak nad naszym Bałtykiem.
kibic hr
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kibic hr » 05.05.2020 16:44

W 2018 byliśmy po Was a w 2019 krótko przed wami wyjechaliśmy-byliśmy tam te dwa właśnie lata we trzy rodziny. Tam zawsze są Polacy ale mieszkałem też z Czechami i Słoweńcami. To miejsce parkingowe to pewnie to z widokiem na morze albo to pod daszkiem z winorośli he he. W każdym razie te miejsca parkingowe to olbrzymi atut bo umożliwiają swobodne korzystanie z samochodu bez konieczności powiadamiania sąsiadów,że chce się gdzieś pojechać-miałem tak w 2014 ,są też jak na tamtejsze warunki dosyć szerokie. Do Makarskiej szedłem pieszo z Promajny-rodzinka została tam na plaży a ja podrałowałem-piękny jest odcinek od Bratusa przez Krvavicę i Twoje zdjęcie jest chyba gdzieś z tych okolic Idzie się ścieżką gdzie z jednej strony morze a z drugiej potężny klif. Uwielbiam tamtejsze trasy spacerowe.
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 17:11

wikol napisał(a):My zawsze chodziliśmy w lewo na sam koniec w okolicy baru Oseka. Luźno na plaży. Przy porcie ogromne tłumy jak nad naszym Bałtykiem.

My w centrym nigdy sie nie opalamy, fakt dużo ludzi, idziemy w prawo zawsze do Breli
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 05.05.2020 17:21

kibic hr napisał(a):W 2018 byliśmy po Was a w 2019 krótko przed wami wyjechaliśmy-byliśmy tam te dwa właśnie lata we trzy rodziny. Tam zawsze są Polacy ale mieszkałem też z Czechami i Słoweńcami. To miejsce parkingowe to pewnie to z widokiem na morze albo to pod daszkiem z winorośli he he. W każdym razie te miejsca parkingowe to olbrzymi atut bo umożliwiają swobodne korzystanie z samochodu bez konieczności powiadamiania sąsiadów,że chce się gdzieś pojechać-miałem tak w 2014 ,są też jak na tamtejsze warunki dosyć szerokie. Do Makarskiej szedłem pieszo z Promajny-rodzinka została tam na plaży a ja podrałowałem-piękny jest odcinek od Bratusa przez Krvavicę i Twoje zdjęcie jest chyba gdzieś z tych okolic Idzie się ścieżką gdzie z jednej strony morze a z drugiej potężny klif. Uwielbiam tamtejsze trasy spacerowe.

-Tak pierwszy raz parkowałem pod tym daszkiem z winorośli,:) ale pod balkonem też było spoko, wygodne miejsca parkingowe, tak dobrze mówisz o tej ścieżce, lubię ją i tak samo w prawo do końca Breli, super się łazi, nie opalam się tak jak Moja Aśka, więc biorę słuchawki i mogę łazić wprawo w lewo, a wieczorami od nowa:) widoki cudne
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 06.05.2020 11:35

-Dzień 5- Nowy dzień trzeba wstać, śniadanie i kawka na balkonie,noga na nogę pełen luz, już jest gorąco, lubię wpatrywać się w tą dal wody, gór, sami wiecie :D . Dziś plażujemy. Znając nas to schodzimy na plażę po 10 he he . Wiem, plaże w BV są pełne, ale my w centrum nie leżymy, skręcamy wzdłuż wody w prawo i idziemy do Breli, to nie jest tak daleko - zawsze tak robimy. Aśka się opala, ja zwykle chowam się w cieniu,kąpiel co chwila, prysznic, leżę, czytam, zakładam słuchawki i słucham muzy, spaceruje deptakiem, oczywiście jakieś zimne piwko też jest. Dziś odwiedzamy znaną nam, fajną restauracją w Breli -Plima, fajna- nie droga, trzeba trochę iść ale my łazić lubimy, cieszy mnie ten cel, jedzonko, piwko tuż obok plaża, woda- super. Po plażowaniu oczywiście mecz, bo jak pamiętamy odbywały się w 2018r MŚ. To był chyba mecz z Polską, oczywiście piwko, a wieczorem po meczu, spacer nocą nad wodą.
Załączniki:
6kawa na balkonie.JPG
Rano kawa na balkonie - obowiązkow :)
5plazowanie w Breli.JPG
Plażowanie w Breli
4 maly łykDSC_1029.JPG
Gasimy pragnienie
3cos na żąb.JPG
Obiadek :)
2meczDSC_1023.JPG
Meczyk w knajpce w BV, przy ulicy Naputica, jak dobrze pamiętam.
1 spacer nocąDSC_2729.JPG
Spacerek nocą
Freddie
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Freddie » 09.05.2020 12:38

Obrazek

Cóż, zrobiłeś fotkę kwatery, jaką mam zarezerwowaną na drugą połowę lipca tego roku.
Niestety wygląda na to, że na oglądaniu fotki się skończy... :cry:
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 09.05.2020 15:14

Freddie napisał(a):Obrazek

Cóż, zrobiłeś fotkę kwatery, jaką mam zarezerwowaną na drugą połowę lipca tego roku.
Niestety wygląda na to, że na oglądaniu fotki się skończy... :cry:

I to jest przykre , człowiek cały rok czeka, a Tu takie coś, a gdzie rezerwujesz to lokum, zdradzisz namiary?
michago
Odkrywca

Postnapisał(a) michago » 09.05.2020 15:29

-Dzień 6- Trogir i Split- Te 2 miasta to obowiązkowy punkt moich wypadów do Chorwacji. Szczególnie Trogir. Odwiedzam zawsze i każdego roku. Strasznie podoba mi się Trogir, chętnie go odwiedzam też wieczorem, a w nocy gdy światełka lśnią wokół -to cud, miód. Miałem jeszcze tą przyjemność być tam, gdy odbywał się mecz piłki nożnej z Chorwacją podczas Mistrzostw Świata. Jak dobrze pamiętam wtedy Chorwacja wygrała. Rany jaka była feta w knajpach, na mieście, podobno Polacy szaleją z powodu piłki nożnej ale wtedy Trogir prawie w ogniu stanął, a w dymie na pewno. Race, ognie, strzały, gwizdy, skutery,pełne ulice i korek, bum nie mogłem wyjechać, ale nic to!- nigdzie się nie spieszyłem, jedyny minus, piwa nie mogłem wypić bo prowadziłem. Na ulicach było szaleństwo. W roku 2019 sprowadziłem do Trogiru przyjaciół piwko wypiliśmy i też było super. Dzień upłynął na szlajaniu się po Splicie, a później po Trogirze. Miasta leżą przecież blisko siebie, można sobie tak zaplanować zwiedzanko.
Załączniki:
4s.JPG
Spacerujemy po Splicie
3wu.JPG
wąskie ulice Splitu
2wu.JPG
wąskie ulice Splitu
1 bulwDSC_2618.JPG
Split
Ostatnio edytowano 09.05.2020 15:35 przez michago, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Baska Voda 2017 i 2018 i 2019 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies