Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo wazna porada dla jadących do Chorwacji!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 06.06.2009 17:06

Możemy się licytować kto ile i za ile ale ....

...tego smaku piwa, po kilku godzinach smażenia się na 35 stopniowym upale i w oczekiwaniu na obiadową rybkę się nie zapomina....

:D
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 06.06.2009 17:22

Panowie, ja zawsze biorę ze sobą zgrzewkę Żywca puszkowego, ale i tak dokupuję ichniejszę piwo, chociaż wolę Stellę.
klodi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) klodi » 06.06.2009 19:03

A mu bierzemy polską walutę i nie mamy zamiaru kupować euro po to by je potem zamieniać na kuny. :D :D
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 06.06.2009 20:14

także uważam, że najlepiej płacić kartą, a co do piwa to po prostu mi nie smakuje i tyle, próbowałam paru-Ożujsko, Karlovacsko, Lasko i jeszcze jakieś -nie pamiętam teraz nazwy i w sumie bardzo podobne w smaku do siebie:) owszem czeskie, niemieckie, brytyjskie są o niebo lepsze, już nie mówiąc o mnogości rodzajów-np. wątpię czy w Chorwacji wiedzą co to porter... podejrzewam, że tutaj chodzi o upał i jeżeli podadzą Wam zimny napój przypominający piwo to jesteście w siódmym niebie:) niektórzy nawet potwierdzili, że w innych warunkach już im to piwo nie smakuje:) ale każdy ma swoje smaki:) bo wino domowe w Chorwacji uważam za bardzo dobre, ale już np.chleb, wędliny za nie do przyjęcia i można by było tak gadać w nieskończoność:)
acha- jeszcze o piwie, może wypowiedzą się fachowcy i smakosze, bo kojarzę na tym forum takich ekspertów co to nawet robili sobie domowe piwko:)
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 06.06.2009 20:31

A możed ktoś wie czy jadąc do Słoweni lepiej kupić lipy w Polsce, zabrać euro i wymienić , czy może jednak z bankomatu brać tę lipę 8O
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 06.06.2009 20:31

Kasiula.m napisał(a): acha- jeszcze o piwie, może wypowiedzą się fachowcy i smakosze, bo kojarzę na tym forum takich ekspertów co to nawet robili sobie domowe piwko:)

A jak Ci powiedzą że nad chorwackie piwo, chleb i wędliny nie ma nic lepszego to co zrobisz? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2009 20:42

karol 11 napisał(a):A możed ktoś wie czy jadąc do Słoweni lepiej kupić lipy w Polsce, ....

A Ty wiesz jaka jest waluta w Słowenii :?: :lol:
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 06.06.2009 21:00

Masz rację pomylłem się. :oops: To tolary. Dziekuję Ci że zwróciłeś mi uwagę. Ale pytanie pozostaje to samo. Prosze o szybką podpowiedź. :roll: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2009 21:03

karol 11 napisał(a):Masz rację pomylłem się. :oops: To tolary....:

A nie euro czasami :?: :lol: :lol: :lol:
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 06.06.2009 21:07

Chyba tolarievy?
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 06.06.2009 21:10

Jak piszesz że euro,to pewnie wiesz. Ale moje pytanie i tak pozostaje to samo. :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2009 21:11

Kevlar napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Kevlar napisał(a):700 piw na dwa tygodnie to wychodzi 50 sztuk dziennie. W pojedynkę nie da rady. Trzeba conajmniej dwie osoby lubiące piwo. :)

Nigdy nie liczę, ale jak widzę ilość pustych puszek po wyjeździe to się zastanawiam czy twoje przeliczenia nie są błędne

Mogą być lekkie rozbieżności :wink: Obrazek

No tak bo jeszcze piję piwo w butelkach :oops:
moduscreati
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) moduscreati » 06.06.2009 21:30

karol 11 napisał(a):Masz rację pomylłem się. :oops: To tolary. Dziekuję Ci że zwróciłeś mi uwagę. Ale pytanie pozostaje to samo. Prosze o szybką podpowiedź. :roll: :?:

O rany chłopie ,Ty dla jaj się pytasz - jesteś numizmatykiem???
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 06.06.2009 21:35

gordipi napisał(a):Chyba tolarievy?

Nie ma i nie było takiej waluty.

W Słowenii byly tolary, które dzieliły się na stotiny.

Teraz jest euro.

I basta.

Pozdrawiam
Rafał
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 06.06.2009 21:40

Jestem, ale numizmatów nie będę przecież zabierał ze sobą. Choć mam w swych zbiorach 3 rudy (takie miejscowe tolary) z Nowej Rudy to chyba blisko Wałbrzycha. I dalej nie wiem ile zabrać tych euro do Słweni i na co je wymienić :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Bardzo wazna porada dla jadących do Chorwacji!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone