Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo wazna porada dla jadących do Chorwacji!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.06.2009 13:09

Krystof napisał(a):
piwo chorwackie jest niezdatne do picia

zadziwiające! nader niespotykana wypowiedź :roll: a dlaczego tak sądzisz, niewiasto, która zbłądziła?

Widać pani ma takie podniebienie, które nie przyjmuje piwa innego niż - strzelam: czeskie? niemieckie? irlandzkie?

Za to podniebienie przyjmuje octUpusy :D Czego moje na przykład nie przyjmuje - ale wcale nie twierdzę, że to niezjadliwe :) Jak ktoś lubi - niech sobie smacznie zajada :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2009 13:21

Jak chcesz wypic 700 piw w dwa tygodnie, to sie wybierasz do izby wytrzezwien a nie na wczasy

ej, no nie przesadzaj - chodziło o 0,33 ml :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2009 13:24

Za to podniebienie przyjmuje octUpusy Czego moje na przykład nie przyjmuje - ale wcale nie twierdzę, że to niezjadliwe Jak ktoś lubi - niech sobie smacznie zajada

a ja mam w gębie taki smakowy wykres "rybości" potraw:
- jeśli coś ma smak intensywniejszy od ryby (octopus, małże ...), to mi gorzej wchodzi;
- ryba, jako, że jest w środku wykresu - wchodzi okej;
- a to, co mniej "rybie" (kalmary, krewetki ...) wchodzi najlepiej! :roll:

ciekawe, czyż nie?! :wink:
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 05.06.2009 13:43

Krystof napisał(a):
piwo chorwackie jest niezdatne do picia

zadziwiające! nader niespotykana wypowiedź :roll: a dlaczego tak sądzisz, niewiasto, która zbłądziła?

Piłem 9 lat temu Karlovacko i było fuj fuj ale w zeszłym roku całkiem mi smakowało. poprawiło się i to znacznie . A z Polski napewno nie bedę taszczył już piwa....
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 05.06.2009 13:45

JacYamaha napisał(a):
gospodarz napisał(a):
zbig99 napisał(a):Porada dla wszystkich:
Sprawdzałem, jesli kupimy 100 Euro w Polsce po aktualnym kursie

A co będzie za miesiąc lub dwa?

Trzeba przeliczyć za miesiąc lub dwa.

Eeee, myślałem że mi podasz linka do szklanej kuli :(
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2009 13:54

Piłem 9 lat temu Karlovacko i było fuj fuj ale w zeszłym roku całkiem mi smakowało. poprawiło się i to znacznie . A z Polski napewno nie bedę taszczył już piwa....

nie ma się co oszukiwać .. być może to piwo jest kiepskie ... nigdy nie było mi dane pić Karlovacko w Polsce, ale samo zjawisko wypróbowałem na winie - przywiozłem z Kro 11 litrów wińska, które tam piłem codziennie - w Polsce wykręcało mi od niego gębę ... po porstu klimat (wakacyjny) sprawia, że wszystko smakuje inaczej (wakacyjnie) :wink:

... i sugestia:

mówmy, piszmy o wspaniałym Karlovacko pitym we wspaniałej Chorwacji! nie obdzierajmy chorwackiego piwa z kontekstu! :wink:

pozdrov, Krystof
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 05.06.2009 13:58

Krystof napisał(a):nie ma się co oszukiwać .. być może to piwo jest kiepskie ... nigdy nie było mi dane pić Karlovacko w Polsce, ale samo zjawisko wypróbowałem na winie - przywiozłem z Kro 11 litrów wińska, które tam piłem codziennie - w Polsce wykręcało mi od niego gębę ... po porstu klimat (wakacyjny) sprawia, że wszystko smakuje inaczej (wakacyjnie) :wink:

... i sugestia:

Dlatego zawsze potarzam, że do domu należy wracać p. Węgry i dopiero tam się zapatrywać w wino ewentualnie p. Austrię/Czechy i tam kupować piwo.
kawa
Croentuzjasta
Porada

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 05.06.2009 14:13

Najlepiej jest nie kupować w Polsce euro, tylko w Chorwacji wypłacić z ich bankomatu kuny.
A jeszcze lepiej płacić gdzie się da kartą.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 05.06.2009 14:43

Kasiula.m napisał(a):a dla mnie to żaden biznes, bo piwo chorwackie jest niezdatne do picia, chyba, że się przelicza na grilowane kałamarnice albo "octupus salad" to wtedy warto:)

No co ty...? Jakie niezdatne do picia...? Co za obrazoburcze stwierdzenie! 8O 8O
Nic podobnego!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2009 14:44

Grzegorzzz napisał(a):
mirko napisał(a):Od 100 Euro, żaden biznes!
Trzeba wymienić 10.000 Euro = 700 puszek piwa(wystarcza na dwutygodniowy pobyt w Chorwacji)

:wink:

Jak chcesz wypic 700 piw w dwa tygodnie, to sie wybierasz do izby wytrzezwien a nie na wczasy :D

Ooooooooo niewierny jak możesz straszyć na wczasach izbą wytrzeźwień?????? :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.06.2009 16:54

Krystof napisał(a):......, ale samo zjawisko wypróbowałem na winie - przywiozłem z Kro 11 litrów wińska, które tam piłem codziennie - w Polsce wykręcało mi od niego gębę ...

:lol: :lol: Skąd ja to znam. 300 % normy ( czyli sama prawda)
Kiedyś to przećwiczyłem na winie węgierskim ( dawno temu).
Od tamtej pory nic nie przywożę z sobą. Piwo Chorwackie jest dobre ...na Chorwacji, w Polsce już niekoniecznie. ( nie jestem piwoszem- ale na wczasach czasami wypiję)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 05.06.2009 16:59

700 piw na dwa tygodnie to wychodzi 50 sztuk dziennie. W pojedynkę nie da rady. Trzeba conajmniej dwie osoby lubiące piwo. :)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 06.06.2009 00:25

zbig99 napisał(a):
aga79 napisał(a):a to mają być wakacje czy wyprawa rachunkowa?
nie rozumiem takich kombinacji - jeśli ktoś jedzie na wakacje to chyba go na to stać i nie zrobi mu wiekszej różnicy oszczędność siedmiu puszek piwa 8O

Ok to może dla kobiet :D

ekhmmmm.... :twisted: ja tam ożujsko czy karlovacko chętnie spożyję :twisted:,
nawet to nadprogramowe 8) :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2009 00:34

Kevlar napisał(a):700 piw na dwa tygodnie to wychodzi 50 sztuk dziennie. W pojedynkę nie da rady. Trzeba conajmniej dwie osoby lubiące piwo. :)

Nigdy nie liczę, ale jak widzę ilość pustych puszek po wyjeździe to się zastanawiam czy twoje przeliczenia nie są błędne
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 06.06.2009 05:37

Serce w pasy napisał(a):
Kevlar napisał(a):700 piw na dwa tygodnie to wychodzi 50 sztuk dziennie. W pojedynkę nie da rady. Trzeba conajmniej dwie osoby lubiące piwo. :)

Nigdy nie liczę, ale jak widzę ilość pustych puszek po wyjeździe to się zastanawiam czy twoje przeliczenia nie są błędne

Mogą być lekkie rozbieżności :wink: Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Bardzo wazna porada dla jadących do Chorwacji!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone