Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo prosze o najlepszą trasę OPOLE- MAKARSKA

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 22:13

Witam.
Bardzo was prosze o podpowiedź trasy Opole-Makarska, jakie są możliwości z takiego punktu startu jak Opole. Oczywiście wg. was najkorzystniejsze. Z,góry dziękuję za pomoc, to pierwszy raz jak wybieram sie dalej niż na czeskie piwo w stronę południową samochodem :) Z góry bardzo dziękuje, niezabardzo mam się kogoś doradzić.

Pozdrawiam
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 07.07.2006 22:22

Opole - Gliwice - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Split - Makarska Rivijera

Trasa taka, by minąć...dziwne Czechy. Można na Głubczyce Krnov - Olomouc - Brno - Wiedeń. Bliżej. Pozdrawiam!!

RBK
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 22:30

Dzięki dobry człowkieku już analizuje na mapce :D . Pozdrawiam
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 22:30

Człowieku oczywiście :D :D :D
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 22:47

tak już mam koncepcje wg. tej podpowiedzi tylko nurtują mnie pytania :

Dlaczego mapa internetowa podaje mi że lepiej i szybciej bedzie dojechać do
Zagrzebia drogą E 75 prze Krsko od strony drogi H1, choć patrząc wydaje mi sie ze lepiej z Mariboru pojechać w dół kierując się na drogę nr.1 ?

i jeszcze jedno :

Czy dobrze oznakowane są przejazdy przez większe miasta np. Wiedeń, Zagrzeb?. Czy są jakieś kruczki na tej trasie na których można się "wyłożyć" ?

Pozdrawiam
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 07.07.2006 23:14

Na tych programach to ja się kompletnie nie znam, ale przez Słowenię przejazd jest banalny. Przejście z Austrią autostradowe, potem już z mariboru łatwo na Zagrzeb. Nigdzie lepiej nie znakują dróg jak w Austrii, o Wiedeń się nie martw. Zagrzeb mija się bokiem, jeżeli jedziesz przez Słowację to Wiedeń też mijasz nową S1. Pozdrawiam, szerokiej drogi!!!

RBK
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 23:21

jeszcze raz bardzo dziękuję bardzo mi pomogłeś, mam nadzieję że będzie o.k . Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam, i oczywiści e miłych wakacji :lol:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 07.07.2006 23:27

To Twoja pierwsza podróż nad południowe morze. Ja byłem chyba z 15 razy w Cro a nigdy nad polskim morzem. W sumie odległość podobna. Napewno będziesz zachwycony. Po drodze polecam zobaczyć coś uroczego w Austrii, Wiedeń lub góry a może jakieś termy. Warto, to dobry przerywnik na trasie, można odpocząć, Tam jest tak czyściutkie powietrze, aż miło:). Mieszkam pod Górnym Śląskiem, tam naprawdę odczuwam ulgę:):)

RBK
boolek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boolek » 07.07.2006 23:27

witam ja też mam ochotę pojechac tą traską omijając dziwne Czechy Słowacką Ziliną na Bratysławę tylko czy w stronę Wiednia trzeba kierować się do samego Wiednia czy ominąć go dołem i kierować się na Graz jakie tam są oznaczenia kierunków ? wyjeżdzam 16.07. około 4.oo z okolic Włocławka w stronę Trogir - Makarska Riwiera :wink: :wink: :wink:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 07.07.2006 23:36

Dołem oczywiście, w Schwechat jest odbicie na nowowybudowaną S1, wyjazd w Vosendorfie przy SCS za Wiedniem i dalej A2 na Graz.

RBK
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 23:39

Wiesz jestem na Górny Śląsku prawie codziennie także rozumiem twoją ulgę " świerzego powietrza" :) . Poważnie mówiąc to fajnie by było coś zobaczyć po drodze tylko musiałbym sie nastawić ze nie gonie ja najszybciej do CRO tylko spokojnie wykorzystuje urlopik. Ale żeby tak było nie może być mowy o fuszerce (błądzeniu itp.) lubie mieć wszystko zaplanowane . Może masz jako "weteran bałkański" jakieś fajne propozycje do zachaczenia w drodze do CRO. Chętnie bym skorzystał z podpowiedzi bo ten rejon jest dla mnie totalną tajemnicą, a od czegoś trzeba zacząć :roll:
boolek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boolek » 07.07.2006 23:44

:wink: :wink: :wink: Wielkie dzięki :wink: :wink: :wink:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 07.07.2006 23:45

Pomysłów to ja mam więcej niż czasu i pieniędzy na to wszystko:):):

www.therme.at
www.heiltherme.at
Wiedeń - wspaniałe miasto, warte nawet krótiej chociażby wizyty
Graz - piękna staróweczka
każda wioska w Austrii jest po prostu słodka.
Termy , do których odnoszą się linki, może nie są najtańsze ale o bardzo wysokim standarcie usług.
Jeżeli lubisz zakupy to polecam www.scs.at największe centrum handlowe Austrii, korzystne bo teraz są wyprzedaże.

RBK
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 07.07.2006 23:51

sorry że tyle pytan,ale jeszcze raz dzięki napewno prześledze te linki i oczywiście będę chciał skorzystać ale tak czy inaczej będe musiał sobie znaleźć jakiś nocleg pośredni w drodze bo chyba nie jest możliwe ze zwiedzaniem po drodze dojechać na jeden raz do CRO .

POZDROWIENIA :lol: :lol: :lol:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 08.07.2006 09:14

Tak, konieczny jest nocleg. Ja nie mam z tym problemu, bo jadę z przyczepką i tylko zatrzymuję się na parkingu i buch do przyczepki spać:).

RBK
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone