Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo prosze o najlepszą trasę OPOLE- MAKARSKA

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 08.07.2006 11:48

MAWERO napisał(a):Witam.
Bardzo was prosze o podpowiedź trasy Opole-Makarska, jakie są możliwości z takiego punktu startu jak Opole. Oczywiście wg. was najkorzystniejsze. Z,góry dziękuję za pomoc, to pierwszy raz jak wybieram sie dalej niż na czeskie piwo w stronę południową samochodem :) Z góry bardzo dziękuje, niezabardzo mam się kogoś doradzić.

Pozdrawiam

A ja zawsze jadę tak:
Opole - Głuchołazy - Szumperk - Mohelnice - Olomouc - Brno - Mikulov - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Split - Baska Voda (tuż przed Makarską)
pozdr
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 08.07.2006 16:56

Z kędzierzyna-Koźla trochę inaczej Głubczyce a dalej już tak samo jak przedmówca
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 08.07.2006 17:45

janusz.w. napisał(a):
MAWERO napisał(a):Witam.
Bardzo was prosze o podpowiedź trasy Opole-Makarska, jakie są możliwości z takiego punktu startu jak Opole. Oczywiście wg. was najkorzystniejsze. Z,góry dziękuję za pomoc, to pierwszy raz jak wybieram sie dalej niż na czeskie piwo w stronę południową samochodem :) Z góry bardzo dziękuje, niezabardzo mam się kogoś doradzić.

Pozdrawiam

A ja zawsze jadę tak:
Opole - Głuchołazy - Szumperk - Mohelnice - Olomouc - Brno - Mikulov - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Split - Baska Voda (tuż przed Makarską)
pozdr

A nie próbowałeś nigdy przez ?Konradów - Bruntal ? Bo wg. mapy oblicza 20 km mniej, pozatym ja mam kratke i ponoć w Głuchołazach nie chcą baranki puszczać. Tak pytam może droga też jest O.K ?

pozdrawiam :D
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 08.07.2006 17:49

a zapomniałem :)

Ile czasu zajmuje Ci dojazd do Baska Voda tą trasą :?:

pozdro
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 10.07.2006 07:24

MAWERO napisał(a):a zapomniałem :)

Ile czasu zajmuje Ci dojazd do Baska Voda tą trasą :?:

pozdro

Jeżdżę tą trasą od lat. Przyzwyczajenie. W zeszłym roku do Baśki, bez pośpiechu, z dziećmi - ok. 17 godzin.
pozdr
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 10.07.2006 15:31

Dobry czas, zdecyduje sie chyba za twoją radą na tą trase. :)

pozdro
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 10.07.2006 17:39

MAWERO o co chodzi z ta kratka bo ja tez mam w samochodzie
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 10.07.2006 18:01

Wiesz przeczytałem na forum, że na przejściu granicznym Głuchołazy nie chcą przepuszczać osobowych, które sa zarejestrowane jako ciężarowe i mają zamontowaną kratkę( ponieważ jak motywują jest to przejście dla ruchu osobowego :cry: ) ale z drugiej strony Głuchołaz na przejściu w Konradowie no problem choć ono też jest "osobowe"
Więc ja lecę tym drugim, a zastanawiam się jeszcze czy nie przedzwonić dla pewności. Słyszałem też o tym w zimie jak ludzie jadąc na narty się od Głuchołaz odbijali.

Oby się coś zmienilo

pozdro :D
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 10.07.2006 18:06

A nie wiesz czy na przejsciu Krnov sa z tym problemy. Pozdrawiam
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 10.07.2006 18:17

Tego Ci niestety nie powiem, najlepiej jak poprostu przedzwonisz na przejście i zapytasz czy jest problem z przejechaniem tak zarejestrowaną osobówką

carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 11.07.2006 00:56

dzieki za porade. Zdecydowalam, ze odkrece kratke na czas wyjazdu i bede miala spokoj /w kazdym razie z tym problemem/
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 11.07.2006 16:22

Tak też myślałem, ale gorzej z wpisem do dowodu - samochód ciężarowy :roll:

pozdro
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 14.07.2006 20:25

MAWERO napisał(a):Wiesz przeczytałem na forum, że na przejściu granicznym Głuchołazy nie chcą przepuszczać osobowych, które sa zarejestrowane jako ciężarowe i mają zamontowaną kratkę( ponieważ jak motywują jest to przejście dla ruchu osobowego :cry: ) ale z drugiej strony Głuchołaz na przejściu w Konradowie no problem choć ono też jest "osobowe"
Więc ja lecę tym drugim, a zastanawiam się jeszcze czy nie przedzwonić dla pewności. Słyszałem też o tym w zimie jak ludzie jadąc na narty się od Głuchołaz odbijali.

Oby się coś zmienilo

A to Polska właśnie.
Według mnie to kompletny idiotyzm. Czepiają się do wpisu w dowodzie rejestracyjnym. Ale tak to już jest, że jak dasz świni rogi to na pewno będzie bodła. Ale tam są debile na tym przejściu.
MAWERO
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAWERO » 14.07.2006 20:49

Tak totalny przerost debilnej ambicji. Z drugiej strony chciałbym mieć 30 tonową Scanie z naczepą przez pomyłkę zarejestrowaną jako osobówka (bo u nas wszystko możliwe) i wtedy wjechałbym na przejście i ubawił za wszystkie czasy hehe 8O
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Bardzo prosze o najlepszą trasę OPOLE- MAKARSKA - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone