Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bardzo miła przygoda

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cox
Plażowicz
Bardzo miła przygoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) cox » 20.08.2006 18:28

Bardzo miła przygoda spotkała nas parę dni temu na trasie Dubrovnik-Makarska gdy wszyscy zrobiliśmy się głodni....za Ploce głód sięgał zenitu ale w naszych portfelach, które mieliśmy przy sobie było już tylko 70 kun i karty. Tak więc naturalną koleją rzeczy było znalezienie (szybko!) takiego miejsca gdzie można zapłacić kartą. Tuż za rzeczonym Ploce, przy drodze jest Teta Olga, miejsce którego szukaliśmy. Wybraliśmy talerz z grillowanym mięsem dla dwojga (naprawdę nie daliśmy mu rady we trójkę :) , napoje, piwo. Oczywiście jako starter był pyszny domowej roboty chleb + oliwa. Było pysznie, dobrze i syto...Chciałem uregulować rachunek kartą. i wtedy okazało się, że czytnik jest uszkodzony. A rachunek przekraczał 130 kun...poczuliśmy się zakłopotani....ale właściciel machnął ręką, roześmiał się i zaproponował kawę na swój koszt i życzył dobej drogi. Bez mrugnięcia darował nam ponad 60 kun. Czy kogoś z Was spotkała równie miła niespodzianka?
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 20.08.2006 21:03

No i to są właśnie klimaty w Chorwacji - i dlatego tak lubimy tam jeździć na wczasy :D
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 21.08.2006 07:54

Faktycznie - oby więcej takich przygód na turystycznych szlakach. Miłe wspomnienie pozostaje.
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 21.08.2006 07:56

heh...spoko nie ma to jak szczęście...ale żeby podwójne??jednym szczęściem był chyba sam wyjazd do cro nie??a tu prosze drugie szczęście obiadek za plowe ceny;)spoko...pozdrawiam-nie sądziłem że chorwaci słyną aż z takiej gościny :D
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 31.08.2006 19:26

W ostatni dzień pobytu wydałem ostatnie kuny na ostatnią ciepłą strawę przed powrotną podróżą i zabrakło mi "aż" 35 lip :!: ale też nie było oczywiście problemu,żal mi tylko młodego kelnera,liczącego zapewne na napiwek.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 31.08.2006 21:19

W moim przypadku było zgoła odmiennie. Chciałem dać napiwek, ale kelner się nie zgodził. Powiedział, że jemu nie wolno.
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 31.08.2006 22:17

troszkę z innej beczki aczkolwiek tez w temacie-robiąc zakupy w BiH nieopodal Medugorje/dość spore bo prawie 100Eurosów wyskoczyło z portfela :D /właściciel sklepu -/tak myślę /nie dość że pomógł się zapakować do auta to kazał poczekac na siebie chwile ,po czym przybiegł z reklamówką pełną słodyczy dla dzieci oraz dwoma browarkami zimnymi aż miło-toast za zdrowie musiała spełnic żona bo gość był tak sympatyczny że nie sposób było odmówić-co tutaj dużo gadać ujął nas za serce jak nic.... :lol:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone