Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

bardzo głupie pytanie - jak trafić na kwaterę

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomkoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkoz » 09.04.2008 13:52

Pewnie niektórzy posadzą mnie o kretynizm - sprawa niby prosta, ale nurtuje mnie pytanie: jadę do CRO, mam rezerwację apartamentu /właściciel, adres/ - dojadę do miasteczka - i jak najszybciej odnaleźć adres zakwaterowania/ dom?
zakładam, ze będę w nocy lub wcześnie rano?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 09.04.2008 14:00

Dojeżdżasz - dzwonisz do właściciela kwatery- on po Ciebie wychodzi i po kłopocie :D :D :papa:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 09.04.2008 14:01

Zapytać????????

A jak duże jest to miasteczko do którego jedziesz?
Bo większość to osiedla po kilkanaście domów, wszyscy się znają.
a już obejśc to można w kwadrans.

No jeszcze możesz poprosić żeby ci właściciel narysował i przysłał faksem.
Albo jak ma dostęp do internetu do w maps.google.com wstawił tag na swojej chałupie (ale to skomplikowane)
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 09.04.2008 14:36

Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi... :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 09.04.2008 14:53

skoro znasz ulicę, to może znajdź ją przed wyjazdem na planie miasta? co roku "ktoś" tu prosi o taki plan jakiejś miejscowości - poszukaj linku do planów w sieci ... jak nie da rady - poproś wynajmującego o objaśnienie drogi (za sklepem w prawo :wink: )

pozdrov, Krystos
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 09.04.2008 15:48

keruj7 napisał(a):Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi... :wink:

...ale ta odpowiedz jest mądra...zgodznie z powiedzeniem....KTO PYTA NIE BŁĄDZI...w końcu temu służy to forum...pozdrawiam
tomkoz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomkoz » 09.04.2008 16:56

to jakaś mała wioska /jak sądzę/ - ZATOGLAV gdzieś obok Rogoznicy
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 09.04.2008 17:26

binkowskig napisał(a):
keruj7 napisał(a):Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi... :wink:

...ale ta odpowiedz jest mądra...zgodznie z powiedzeniem....KTO PYTA NIE BŁĄDZI...w końcu temu służy to forum...pozdrawiam

Chciałem tylko nawiązać do pytania w temacie. Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.
A na tej http://www.visit-rogoznica.com/en/map.asp mapce widać że ta miejscowość ma tylko kilka domów więc nie trudno będzie trafić do właściwego. :)
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 09.04.2008 17:47

keruj7 napisał(a):
binkowskig napisał(a):

Chciałem tylko nawiązać do pytania w temacie. Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.
A na tej http://www.visit-rogoznica.com/en/map.asp mapce widać że ta miejscowość ma tylko kilka domów więc nie trudno będzie trafić do właściwego. :)

...bez urazy . ja również uważam , że nie ma głupich pytań...natomiast z odpowiedziami na forum róznie bywa...
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 22.04.2008 11:37

tomkoz napisał(a):Pewnie niektórzy posadzą mnie o kretynizm - sprawa niby prosta, ale nurtuje mnie pytanie: jadę do CRO, mam rezerwację apartamentu /właściciel, adres/ - dojadę do miasteczka - i jak najszybciej odnaleźć adres zakwaterowania/ dom?

Sprawa jest skomplikowana ale tylko z pozoru. Jeśli dojeżdżasz w nocy lub nad ranem to istotnie nie ma kogo spytać ale możesz zawsze zapytać na bramie wjazdowej do miasta, taka brama znajduje się właściwie w większości miast Dalmacji oraz Żupy Dubrovackiej, pytasz ochroniarza, który sprawdza Twoje dane personalne (przy okazji sugeruje zakup talonu na parkowanie w obrębie miasta). Odmiennie sprawa wygląda w np w Dubrowniku, tam niestety czeka Cię jeszcze kilka godzin spędzonych w tamtejszym lazarecie, każdy kto był w dubrovniku zna to miejsce, turyści są tam poddawani krótkiej kwarantannie przed wpuszczeniem do miasta (zwyczaj ten wywodzi się prawdopodobnie z czasów, kiedy to zamknięte środowisko nawiedzała plaga chorób zakaźnych) zresztą słyszałem, że ten nieżyciowy przepis zostanie zniesiony, co jest zresztą warunkiem przystąpienia Chorwacji do Unii Europejskiej...

pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :D
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 22.04.2008 18:16

Lelule1971 napisał(a):
tomkoz napisał(a):Pewnie niektórzy posadzą mnie o kretynizm - sprawa niby prosta, ale nurtuje mnie pytanie: jadę do CRO, mam rezerwację apartamentu /właściciel, adres/ - dojadę do miasteczka - i jak najszybciej odnaleźć adres zakwaterowania/ dom?

Sprawa jest skomplikowana ale tylko z pozoru. Jeśli dojeżdżasz w nocy lub nad ranem to istotnie nie ma kogo spytać ale możesz zawsze zapytać na bramie wjazdowej do miasta, taka brama znajduje się właściwie w większości miast Dalmacji oraz Żupy Dubrovackiej, pytasz ochroniarza, który sprawdza Twoje dane personalne (przy okazji sugeruje zakup talonu na parkowanie w obrębie miasta). Odmiennie sprawa wygląda w np w Dubrowniku, tam niestety czeka Cię jeszcze kilka godzin spędzonych w tamtejszym lazarecie, każdy kto był w dubrovniku zna to miejsce, turyści są tam poddawani krótkiej kwarantannie przed wpuszczeniem do miasta (zwyczaj ten wywodzi się prawdopodobnie z czasów, kiedy to zamknięte środowisko nawiedzała plaga chorób zakaźnych) zresztą słyszałem, że ten nieżyciowy przepis zostanie zniesiony, co jest zresztą warunkiem przystąpienia Chorwacji do Unii Europejskiej...

pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :D

Ktoś tu kogoś wypuszcza w maliny z tą kwarantanną :D
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.06.2008 08:48

wojan napisał(a):Dojeżdżasz - dzwonisz do właściciela kwatery- on po Ciebie wychodzi i po kłopocie :D :D :papa:

Dokładnie, nam nasza Katarina poleciła wejść do biura obsługi turystów, które ma być ponoć przy wjeździe do miejscowości i poprosić, żeby do niej zadzwonili, to ona po nas przyjdzie, spróbujemy sami znaleźć, a jak nie, to sami zadzwonimy do niej ;).

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone