Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Witam, Chyba nigdy wcześniej nie pisałem relacji w tak dużych odstępach czasowych...zdążyłem już odbyć podróż do Sadrynii a relacja z Barcelony nieukończona ( nie ukończona chyba ). Moja doba mogłaby mieć 40h. A zatem....wnętrze Casa Battlo:
A po powrocie na tapas do polecanej przez właścicieli kwatery restauracji dla miejscowych. Zdecydowaliśmy się na kilka rodzajów tapas. Zwłaszcza ostatnie tapas było przepyszne. Widok na "jadłodajnie".
Dzień następny, Wybraliśmy się na plażę La Barcelonetta. Piasek czysty i drobny, sporo biegających, spacerujących ludzi i taka oto siłownia) Marina. Przy plaży wieżowiec przypominający wyglądem tego z Dubaju)
Powracam do relacji... Po wyjściu z plaży decydujemy się na zwiedzanie Ciutadela Park. Jest przepiekny, można poczuć się jak latem w tej scenerii.
Wieczorem udajemy się do najpierw do Magicznej Fontanny, która niestety była nieczynna tego dnia z powodu prac konserwowych. Mimo to, widok na miasto z podnóża wzgórza Montjuić iście wspaniały.