piekara114 napisał(a):Właśnie policzyłam, że byłam w Barcelonie 23 lata temu...
piekara114 napisał(a):Podziwiam, jak szybko przechodzisz z relacji do relacji...u mnie ogromne zaległości...[/i]
Na Ciebie można liczyćKapitańska Baba napisał(a):Sagradą mnie zachęciłaś. Jestem
Może niesłusznie ?. Będę się starała zmienić Twoje zdanie, co do maratonu.Janusz Bajcer napisał(a):Maraton odpuszczam![]()
SuperJanusz Bajcer napisał(a):Barcelonę i Montserrat biorę w ciemno
piekara114 napisał(a):Sporą część pokazanych miejsc wtedy odwiedziłam (w tym klasztor Montserrat), części miejsc nie mogę zidentyfikować... Czas leci... Z przyjemnością popatrzę na zaskakujące miasto Kolumba, katedr i Gaudiego.
Mam nadzieję, że Was nie zawiodę.te kiero napisał(a):Byłem widziałem zobaczę jeszcze raz pięknie pokazane i opisane
Ooo... 23 lata to szmat czasu. Wiele się przez te lata na pewno zmieniło w Barcelonie. Chociażby Sagrada Familia, która jest stale budowana, dzięki czemu co chwila wygląda inaczej.te kiero napisał(a):piekara114 napisał(a):Właśnie policzyłam, że byłam w Barcelonie 23 lata temu...
To dokładnie jak myna pewno dużo się zmieniło. Jest to jeden z kierunków, by wrócić na 25lecie w stare kąty, więc kto wie...
te kiero napisał(a):piekara114 napisał(a):Podziwiam, jak szybko przechodzisz z relacji do relacji...u mnie ogromne zaległości...[/i]
Rzeczywiście. Chciałbym mieć tyle czasu i zacięcia.
Bardzo ciekawy plan, tylko kiedy to będzie.piekara114 napisał(a):Powrót do Barcelony zaplanowany jak Sagrada będzie ukończona... Taki jest plan, podobnie jak na 5T jak otworzą ścieżkę miłości....
No niestety taka jest rzeczywistość. Ale bezpłatne wejścia też się trafiają, chociaż jest ich bardzo mało.piekara114 napisał(a): Sagrada przybywa, turystów też, a wody w fontannach ubywa....jak i bezpłatnych wejść....
Teoretycznie w 2026megidh napisał(a):Bardzo ciekawy plan, tylko kiedy to będzie.piekara114 napisał(a):Powrót do Barcelony zaplanowany jak Sagrada będzie ukończona... Taki jest plan, podobnie jak na 5T jak otworzą ścieżkę miłości....
mysza73 napisał(a):No to się ujawnięmegidh napisał(a):Witam zainteresowanych moją relacją.
Szkoda, że tylko cztery osoby się ujawniły, ale mam nadzieję, że z czasem frekwencja będzie większa.
Przed wyjazdem do Barcelony nie starczyło mi na nią czasu, ale muszę ją w końcu przeczytać.piekara114 napisał(a):A z książek polecam jeszcze Cień wiatru
mysza73 napisał(a):No to się ujawnię
AgaGy napisał(a):I ja
majkik75 napisał(a):No ba! Ja jestem bez pytań![]()
Witam serdecznie_Piotrek_ napisał(a):Popatrzę u Ciebie co tam się pozmieniało...
Nasz pierwszy raz w Barcelonie też miał tak wyglądać. Już mieliśmy wykupioną wycieczkę autokarową (z noclegiem na Lazurowym Wybrzeżu i pobytem w Malgrat de Mar), ale musieliśmy zmienić plany i do Barcelony dotarliśmy dopiero w marcu 2024 roku, czyli prawie 8 lat po tym odwołanym wyjeździe._Piotrek_ napisał(a):Ponad 20 lat temu podróżowałem autokarem na Costa Brava. Do Barcelony pojechaliśmy pociągiem.
2 dni to zdecydowanie za mało na Barcelonę. My byliśmy w niej 6 dni a i tak mam jeszcze niedosyt.majkik75 napisał(a):Byliśmy parę lat temu, ale krótko bo w sumie 2 dni... Ale chciałbym powtórzyć, tak na kilka dni by się na spokojnie powłóczyć
Tego pokazu to zazdroszczę. Ciekawe czy jeszcze kiedyś włączą te fontanny ?.majkik75 napisał(a):Pokaz fontann wtedy zaliczony
Poszukaj. Ja większość książek wypożyczam z biblioteki. Kupuję tylko te, które w bibliotece są nieosiągalne. Nie mam już w domu miejsca na książki, gdyż wszystkie półki są nimi pozastawiane. Aby trochę je rozluźnić, to wiele książek przekazałam do biblioteki, ale jakimś cudem moje półki znów się zapełniły i ponownie jest na nich ciasno.AgaGy napisał(a):“Katedrę w Barcelonie” czytałam lata temu, nie wiedziałam, że jest druga część. Poszukam sobie.