napisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2018 06:30
[url][/url]Witam, własnie przyjechałem do Rogoznicy, minął pierwszy dzień i noc (impreza do rana ) . Moge powiedziec co na tenmat bankkomatów i kantorów w mieście. W samym centrum przy rondzie są dwa bankomaty grupy Unicredit, wypłata kun z nich całkowicie bezpłatna i bezprowizyjna , dla klientów banku pekao sa. W promieniu 150 m od ronda sa ponadto dwa bankomaty euronet , z nich nie wypłacałem. Euro mozna równez wymienic bez żadnego problemu, jest bank przy ryneczku z owocami i dwa kantory w jednym kurs 7.09 a w drugim 20 m dalej 7.20 za 1 euro
.Dzisiaj zapodam coś o cenach bo wczoraj wydawałem kasę na lewo i prawo własciwie nie patrząc na ceny, pamietam jednak że bylismy na obiedzie w pierwszej pizzeri po lewej storni jak sie wejdzie na wyspę, pizza margerita - b.dobra średnica około 35-40 cm 40 kun , piwo o,5 litra 12 kun .
Przez cała trasę płaciłem w sklepach, macdonaldach, i za paliwo a nawwet za kolację w knajpie w Breclaviu ( czechy) kartą , nie poniosłem żadnych kosztów związanych z operacja przewalutowania , po prostu bank przelicz ceną czy to w kunach czy koronach na nasze złotówki po bardzo fajnym kursie (pekao sa konto walutowe w pln , zwykła karta master card. Konto założone 10 lat temu). Reasumując , jadąc do Corwacji proponuje , zabrac karte Pekao sa , ze złotówkami na koncie , zabrać euro tylko po to by zapłacic za kwatere i troche euro (10-15) na wszelki wypadek - w sumie nie wiem po co ale zona tak mówi. W razie pytań piszcie , odpowiem co wieczór . Przykładowe menu, kobitka chodzi po mieście i wręcza przechodniom:
A tu jeszcze kilka kursów walut przy płatnościa karta pekao sa , po trasie do chorwacji :
- paliwo w czechach- kurs 1pln- 0.168120
- kolacja w restauracji w czechach - 1pln- 0.168131
- tesco breclav -1pln- 0.168127
- mcdonald maribor 1 euro - 4.36 zł