Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bankomaty na wyspie Brac

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rom
Autostopowicz
Bankomaty na wyspie Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) rom » 11.07.2003 13:47

Jadę pierwszy raz do Chorwacji na wyspę Brac do miejscowości Milna. Zastanawiam się czy brać kartę bankomatową Visa Electron czy wymienić euro wcześniej na jakiejś granicy. Czy w tej miejscowości są bankomaty i nie ma problemów z wypłacaniem gotówki w miejscowej walucie?
anna
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna » 11.07.2003 13:53

Mam ten sam problem i chętnie się dowiem;-)
DarekJ
Odkrywca
Bankomaty na Bracu

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 15.07.2003 08:08

Nikt nie wie czy są bankomaty na Bracu?
jass

Nieprzeczytany postnapisał(a) jass » 15.07.2003 08:28

Nie powinniście mieć problemów. Bankomaty są. W Milnie nie wybierałem pieniędzy, ale nieopodal w Supetrze i Postirii. Poza tym w Splicie nieopodal portu wymieniałem złotówki na kuny(czerwiec br.)
pozdrawiam...
jass

Nieprzeczytany postnapisał(a) jass » 15.07.2003 09:17

... w Supetarze - oczywiście :oops:
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące wyspy Brać to z chęcią odpowiem.
rom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rom » 15.07.2003 13:44

Chodzi o to, że pobyt będziew miejscowości Milna na wyspie Brac. Wycieczka jest autokarowa, więc nie ma specjalnie możliwości przemieszczania się po wyspie. Chciałbym się koniecznie dowiedzieć czy znajdę w miejscowości Milna jakiś bankomat, który obsłuży kartę Visa Electron. Wolałbym nie kupować euro w Polsce, tym bardziej, że nie wiem ile kun wydam na miejscu (nocleg i wyżywienie na 6 dni pobytu na wyspie opłacone w ramach wycieczki). Wiem, że w ostateczności mogę kupić na zapas euro i najwyżej przywieźć z powrotem do Polski. Ale sądze, że karta bankomatowa byłaby wygodniejszym rozwiązaniem. Może ktoś był w tej miejscowości i upewni mnie w tym, że wypłacę kuny z bankomatu na miejscu. Z góry dziękuję za pomoc ...
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 15.07.2003 17:40

W Supetarze są bankomaty ,korzystałem.
Natomiast Milna jest po drugiej stronie wyspy.Trudno mi powiedzieć ,czy sa bankomaty.Dla bezpieczeństwa wziął bym gotówkę.
:lol:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone