marecky81 napisał(a):Wziąłem gotówkę z domu. Bez prowizji i szukania bankomatów
marecky81 napisał(a):Pewnie nie wszystkie. Spędzać czas na szukaniu? Przypomina mi się znajoma, która w Turcji potrafiła obejść całe miasteczko w 35C, byle znaleźć kantor z kursem o 1 cent lepszym.
marecky81 napisał(a):W zasadzie gotówkę wziąłem awaryjnie. Kartę przelicza mi 4,12 PLN za euro. Sprawdzałem w banku, bo myślałem, że coś ne tak, ale jednak taki kurs.
Konob bez kart nie widzialem. Jakieś wykopalisko z epoki Tito?
marecky81 napisał(a):Konob bez kart nie widzialem. Jakieś wykopalisko z epoki Tito?
empire13 napisał(a):marecky81 napisał(a):Konob bez kart nie widzialem. Jakieś wykopalisko z epoki Tito?
Zależy od lokalizacji. W tym roku na Hvarze prawie w każdej konobie można było płacić kartą. W zeszłym roku na Visie w większości tylko gotówką. Podobnie było w latach ubiegłych.
Może coś się zmieniło w tym temacie na plus w chorwackich restauracjach.
marecky81 napisał(a):W zasadzie gotówkę wziąłem awaryjnie. Kartę przelicza mi 4,12 PLN za euro. Sprawdzałem w banku, bo myślałem, że coś ne tak, ale jednak taki kurs.
Konob bez kart nie widzialem. Jakieś wykopalisko z epoki Tito?
amatus1 napisał(a):W wielu miejscach nie ma możliwości płacenia kartą, do tego nie dają paragonów tylko świstki papieru albo ich rozliczenia kasowe miedzy kelnerem a barem...ten rok to zmora jakaś.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne