kaeres napisał(a):HPB, ATM, OTP banka.
Wszystkie w Orebiču, wszystkie pobierają opłaty.
Najmniejszą ATM.
Wszystkie bankomaty to ATM.
BartNS napisał(a):Ja mam konto w Mbank + konto walutowe w EUR i wypłata w OTP czy jakoś tak jest za free, bez dodatkowych opłat. Wile innych banków też tak ma. 200 E Ci powinno wystarczyć, bo prawie wszędzie płaciłem kartą. Kartą nie można bylo płacić głównie w barach na odludnych plażach
marecky81 napisał(a):Mylisz prowizję banku za wyjęcia kasy ze ściany z opłatą dla operatora bankomatu. Teraz w Chorwacji pobierają wszystkie. Zwykle 5 € od wypłaty.
Michał0404 napisał(a):Mam jeszcze pytanie o kasę tzn mam zamiar płacić karta kredytowa .Autostrady markety itp. Sprawdza się?
Lecz muszę zabrać oczywiście troszkę gotówki.
Ile proponujecie. Myslałem nad 200E .Może być?
marecky81 napisał(a):BartNS napisał(a):Ja mam konto w Mbank + konto walutowe w EUR i wypłata w OTP czy jakoś tak jest za free, bez dodatkowych opłat. Wile innych banków też tak ma. 200 E Ci powinno wystarczyć, bo prawie wszędzie płaciłem kartą. Kartą nie można bylo płacić głównie w barach na odludnych plażach
Mylisz prowizję banku za wyjęcia kasy ze ściany z opłatą dla operatora bankomatu. Teraz w Chorwacji pobierają wszystkie. Zwykle 5 € od wypłaty.
marecky81 napisał(a):Pewnie nie wszystkie. Spędzać czas na szukaniu? Przypomina mi się znajoma, która w Turcji potrafiła obejść całe miasteczko w 35C, byle znaleźć kantor z kursem o 1 cent lepszym.
marecky81 napisał(a):Teraz w Chorwacji pobierają wszystkie
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne