Planet cash - próbowałem wypłacić 5 euro prowizji - ale reklama jest ze bez opłat !!!!
HPB - wypłacałem dzis w Makarskiej - 5 euro prowizji
wiec wydaje mi sie ze wszystkie pobieraja prowizje i tyle
empire13 napisał(a):A ja uważam, że jest tak jak rok temu. Prowizja zależy od lokalizacji bankomatu, sieci bankomatów i karty, z jakiej się wypłaca.
amatus1 napisał(a):empire13 napisał(a):A ja uważam, że jest tak jak rok temu. Prowizja zależy od lokalizacji bankomatu, sieci bankomatów i karty, z jakiej się wypłaca.
Zalezy od karty? dlaczego od karty? prowizje bierze zarządca bankomatu a nie nasz bank. Ja mam za darmo wyplaty z bankomatów za granica ale co Chorwtów to obchodzi:)
empire13 napisał(a):Pamiętam takie info sprzed ok 2 lat. Były sprawdzane bankomaty różnymi kartami. Nie wiem od czego to zależało.
Być może ktoś coś pamięta i coś o tym napisze.
empire13 napisał(a):O to co było 2 lata temu nie będę się sprzeczał, bo słabo pamiętam. Nie wykluczam iż nie mam racji
Co do revoluta (i przy okazji curve). W zeszłym roku znalazłem sporo bankomatów bez prowizji daleko od lądu. Na wyspie Vis już mi się nie udało. W Omiš bankomat, który rok wcześniej był bezprowizyjny, była już opłata.
W tym roku wypłaciłem tylko raz. pierwszy strzał w Ogulin i bez prowizji ze strony operatora bankomatu. Na Hvarze już nie sprawdzałem. Gdybym wiedział, że tu prawie każda konoba, kawiarnia i lodziarnia ma terminal, to bym tyle kasy nie wypłacał
marecky81 napisał(a):Zamiast gimnastykować się w poszukiwaniu bankomatów, trzeba po prostu wziąć gotówkę z kraju. A ja ktoś już będzie miał wielką potrzebę, to od 5 euro nie zbiednieje.
marecky81 napisał(a):Zamiast gimnastykować się w poszukiwaniu bankomatów, trzeba po prostu wziąć gotówkę z kraju. A ja ktoś już będzie miał wielką potrzebę, to od 5 euro nie zbiednieje.
empire13 napisał(a):Wiadomo.
Ale skoro taniej jest wypłacić z bankomatu w cro a dodatkowo jest szansa na bankomat bez prowizji to czemu nie?
Poza tym nie każdy ma ochotę wozić większą gotówkę z Polski.