wiolek_lp napisał(a):Ok mój błąd![]()
Chris_M napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Ok mój błąd![]()
Pociesz się że nie jesteś pierwszą osobą, która dała się na tę maskaradę nabrać
Ponieważ wszyscy wiedzą, że bankomaty Euronetu należy omijać wielkim łukiem, więc firma wzięła się na sposób i swoje bankomaty w Chorwacji oznacza wielkimi napisami ATM, z tylko malutkim własnym logo umieszczonym gdzieś w nierzucającym się w oczy miejscu.
Bravik napisał(a):A może pamiętasz gdzie stał ten pierwszy?
W ubiegłym roku bezprowizyjne (surcharge) były bankomaty Agram Bank i GetMoney. Z tym, że nie dość, że fizycznie było ich b. mało, to jak się jakiś trafiał, zazwyczaj był pusty. Raiffeisen Bank zaś pobierał najniższą opłatę z tych które sprawdzałem.
wiolek_lp napisał(a):Tutaj, na mapach google nie jest zaznaczony, ale na street view widać![]()
https://www.google.com/maps/@45.240899,14.2502839,3a,42.1y,302.87h,91.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXHk8MyqHVRfq-eRPN6-7HQ!2e0!7i16384!8i8192?hl=pl-PL
Wiem, że w styczniu wybierałam też bez prowizji z jakiegoś banomatu we Vrsarze, ale nie ma go na mapie, jedynie w transakcji pisze Gótówka w Pbza o ile to jakaś nazwa banku
Bravik napisał(a):To nie prościej zabrać ze sobą gotówkę w euro wypłaconą w kraju, a na miejscu gdzie się da płacić kartą. I totalnie olać ich banki i bankomaty?
empire13 napisał(a):Dobra, hurtowo kilka pytań:
1. Jak w tym sezonie z bankomatami bez prowizji? Są w Chorwacji jeszcze takie?
2. Czy w zeszłym roku (no chyba że ktoś już w tym roku sprawdzał) na wyspie Hvar były jeszcze takie bankomaty?
3. Jak w tym temacie w krajach tranzytowych z euro (Słowacja, Austria, Słowenia)?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne