wiolek_lp napisał(a):Ok mój błąd
Chris_M napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Ok mój błąd
Pociesz się że nie jesteś pierwszą osobą, która dała się na tę maskaradę nabrać
Ponieważ wszyscy wiedzą, że bankomaty Euronetu należy omijać wielkim łukiem, więc firma wzięła się na sposób i swoje bankomaty w Chorwacji oznacza wielkimi napisami ATM, z tylko malutkim własnym logo umieszczonym gdzieś w nierzucającym się w oczy miejscu.
Bravik napisał(a):A może pamiętasz gdzie stał ten pierwszy?
W ubiegłym roku bezprowizyjne (surcharge) były bankomaty Agram Bank i GetMoney. Z tym, że nie dość, że fizycznie było ich b. mało, to jak się jakiś trafiał, zazwyczaj był pusty. Raiffeisen Bank zaś pobierał najniższą opłatę z tych które sprawdzałem.
wiolek_lp napisał(a):Tutaj, na mapach google nie jest zaznaczony, ale na street view widać
https://www.google.com/maps/@45.240899,14.2502839,3a,42.1y,302.87h,91.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXHk8MyqHVRfq-eRPN6-7HQ!2e0!7i16384!8i8192?hl=pl-PL
Wiem, że w styczniu wybierałam też bez prowizji z jakiegoś banomatu we Vrsarze, ale nie ma go na mapie, jedynie w transakcji pisze Gótówka w Pbza o ile to jakaś nazwa banku
Bravik napisał(a):To nie prościej zabrać ze sobą gotówkę w euro wypłaconą w kraju, a na miejscu gdzie się da płacić kartą. I totalnie olać ich banki i bankomaty?
empire13 napisał(a):Dobra, hurtowo kilka pytań:
1. Jak w tym sezonie z bankomatami bez prowizji? Są w Chorwacji jeszcze takie?
2. Czy w zeszłym roku (no chyba że ktoś już w tym roku sprawdzał) na wyspie Hvar były jeszcze takie bankomaty?
3. Jak w tym temacie w krajach tranzytowych z euro (Słowacja, Austria, Słowenia)?