Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Pekao SA karta do konta przekorzystnego, bankomaty bez opłat za granicą. W przypadku konta złotówkowego przewalutowanie na euro po kursie MC.
Reklamujesz kartę czy aktualnie sprawdzałeś na miejscu?
marecky81 napisał(a):Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Pekao SA karta do konta przekorzystnego, bankomaty bez opłat za granicą. W przypadku konta złotówkowego przewalutowanie na euro po kursie MC.
Nie reklamuję. Sprawdzam od wielu lat. Dla uściślenia bankomaty bez opłat w krajach EOG. Co najlepsze, w Polsce za darmo są tylko 2 wypłaty miesięcznie z bankomatów innych banków.
marecky81 napisał(a):Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Pekao SA karta do konta przekorzystnego, bankomaty bez opłat za granicą. W przypadku konta złotówkowego przewalutowanie na euro po kursie MC.
Nie reklamuję. Sprawdzam od wielu lat. Dla uściślenia bankomaty bez opłat w krajach EOG. Co najlepsze, w Polsce za darmo są tylko 2 wypłaty miesięcznie z bankomatów innych banków.
marecky81 napisał(a):Dziwne, bo wybierałem kasę w Zagrzebiu w listopadzie. Bez opłat. Chociaż nie pamiętam czyj był bankomat.
wiolek_lp napisał(a):Nie każdy bankomat pobiera prowizję, ale który pobierze to loteria.
W niektórych bankomatach przez zakończeniem transakcji jest informacja o koszcie , przykładowo ERSTE chciał pobrać 3.4 czy 3.7 e, nie pamiętam dokładnie bo anulowałam.
W sobotę wybierałam w jednym bankomacie ATM, nie pobrało żadnych kosztów, ale w niedzielę gdy kilka km dalej wybrałam w innym bankomacie ATM, nie było żadnej informacji o dodatkowych kosztach, ale z konta ściągnęło dodatkowo 1.34.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne