Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bankomaty bez prowizji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 03.06.2021 20:12

Nie koniecznie. Bankomat może naliczyć prowizje nie związana w ogóle z twoim bankiem - taka opłata za wypłatę (tzw. surcharge). I nic z tym nie zrobisz, ponieważ ustala ja właściciel bankomatu.

p.s. ja akurat będę miał w tym roku kartę wielowalutową z Alior Bank Kantor i też się zastanawiam jak będzie przy wypłacie kun.
Zdanp
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdanp » 09.06.2021 10:31

Ja mam taki maly patent, mam karte walutowa z mbanku i kupuje kuny w aplikacji po niecale 61gr do tego tyle ile potrzeba place karta wszedzie no i najlepsze jak wyplacam gotowke w kunach ale tylko z bankomatow kovnica i podravska banka to pobiera z konta z kun i nie place za to nic! Wyplacam jak bym mial chorwacka karte ;)
Beatka73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beatka73 » 09.06.2021 11:23

Mam zamiar właśnie tak zrobić też w swoim PKO BP,muszę się tylko zorientować czy /które bankomaty będę mieć bez prowizji.
gringostar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringostar » 09.06.2021 11:48

Mam wielowalutówkę w Alior Kantor i bez prowizji wypłacałem gotówkę w bankomacie na Pag w Plodine. Niestety nie pamiętam nazwy Banku. Dwa lata temu też nie było prowizji w Zagrebacka Banka
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 09.06.2021 11:58

Na Revolut obecnie kurs kupna wynosi 0,5944 PLN/HRK.
iwik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwik » 01.07.2021 14:29

Czy w tym roku komuś z JAKIEGOKOLWIEK bankomatu w HR udało się wypłacić kuny bez opłaty dla operatora bankomatu?
(w ub. roku na pewno OTP banka jeszcze nie pobierało opłaty)

No i drugie pytanie - jak już są te opłaty to w jakiej wysokości? w ub roku koło 20kn pobierało ode mnie, przy dużej kwocie jednorazowo nie bolało, ale już wypłacanie po 500kn co parę dni nie miało sensu.
aaddaamm1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaddaamm1 » 01.07.2021 15:12

iwik napisał(a):Czy w tym roku komuś z JAKIEGOKOLWIEK bankomatu w HR udało się wypłacić kuny bez opłaty dla operatora bankomatu?.

Tak dwa strzały, obydwa pozytywne
ERSTE w Buzet ( centrum handlowe )
nie pamiętam jaki w TOMMY w Tar ( niedaleko Novigradu )
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 01.07.2021 16:14

iwik napisał(a):Czy w tym roku komuś z JAKIEGOKOLWIEK bankomatu w HR udało się wypłacić kuny bez opłaty dla operatora bankomatu?
(w ub. roku na pewno OTP banka jeszcze nie pobierało opłaty)

No i drugie pytanie - jak już są te opłaty to w jakiej wysokości? w ub roku koło 20kn pobierało ode mnie, przy dużej kwocie jednorazowo nie bolało, ale już wypłacanie po 500kn co parę dni nie miało sensu.

potwierdzam to, co powyżej - Erste (w moim przypadku Varazdin, karta Zen) i OTP (parę lokalizacji, w tym Split i Dubrownik, karty Zen i Revolut)
gringostar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gringostar » 01.07.2021 18:16

Zagrebacka banka 28 HRK
Opt banka bez prowizji

Kantor Alior
Piotrek7722
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek7722 » 01.07.2021 19:20

Mam konto w pko sa i zawsze w bankomatach unicredit było bez prowizji a w tym roku wypłacane 4 razy i zawsze jest access free prowizja 9,70złprzy 200kn np. Próbowałem różnie i zawsze jest tak. Co robię nie tak?
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 01.07.2021 23:22

Karta wielowalutowa Alior Bank Kantor (MasterCard)
Bez prowizji:
- OTP w Jastrebarsko i sprawdzony bankomat w Gradacu
- ERSTE w Gradac
Prowizja:
- Euronet w Podace - 29,3 kn
- Auro Domus w Podace - 36 kn
- PBZ w Gradac - ok. 30 kn
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 01.07.2021 23:41

przy wielu próbach i kombinowaniach rok temu udało mi się najmniej stracić wypłacając z ZB - wtedy było 22 HRK opłaty "surcharge". PKO Konto bez granic z podpiętą wielowalutową. Kuny kupione wirtualnie przez PKO-wski kantor, więc zeszło z konta HRK bez przewalutowań.
Dziś mój przyszły gospodarz potwierdził że ZB zwiększyła opłatę do 28 KUN za wyciągnięcie gotówki moim sposobem.
Nie napotkałem do tej pory ERSTE, a z tego co piszecie chyba to dobry trop.
brat3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) brat3k » 02.07.2021 15:46

Dziś wypłata w Jezera (MUrter) - bankomat HPB
karta Revolut - wypłata 1000 KN - 605,22 PLN
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 03.07.2021 12:12

Baska Voda. Karta Pekao Mastercard eurokonto. W poniedziałek wybrałem kuny z bankomatu Zagrebacka i naliczyło 28 kun. Wczoraj w tym samym miejscu wypłata bez żadnej opłaty. Nawet się zdziwiłem że nie było ani ekranu z tą opłatą ani z wyborem waluty obciążenia rachunku. Sprawdziłem na koncie i obciazyli tylko za wybrane kuny.
Ktoś ogarnia o co chodzi?
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 03.07.2021 12:18

kseby napisał(a):Baska Voda. Karta Pekao Mastercard eurokonto. W poniedziałek wybrałem kuny z bankomatu Zagrebacka i naliczyło 28 kun. Wczoraj w tym samym miejscu wypłata bez żadnej opłaty. Nawet się zdziwiłem że nie było ani ekranu z tą opłatą ani z wyborem waluty obciążenia rachunku. Sprawdziłem na koncie i obciazyli tylko za wybrane kuny.
Ktoś ogarnia o co chodzi?

Sprawdź konto za 2-3 dni. Może się coś zmieni. Chyba że to promocja na wysoki sezon, wszak to już lipiec. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Bankomaty bez prowizji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies