bercik68 napisał(a):Mam pytanie, jak wyszukujecie bankomaty z darmową wypłatą gotówki? W zeszłym roku nie udało mi się znaleźć ani euronetu ani innego bezpłatnego bankomatu? Pozdrawiam
bercik68 napisał(a):Mam pytanie, jak wyszukujecie bankomaty z darmową wypłatą gotówki?
Wypłaty z bankomatów bez prowizji:
-----------------------------------
Erste Bank (as of Oct 2018)
IKB (Istarska Kreditna Banka) (as of Apr 2019)
B84
OTP (as of Apr 2019)*
PBZ (Privredna Banka Zagreb) (as of Apr 2019)*
Sberbank (as of Apr 2019)
Splitska Banka
Zagrebačka banka (no fee with MC as of Oct 2018, high coverage in Croatia!), although others say there's a 2% fee (?)
Moreover, POS withdrawals at Tisak, Konzum and Hrvatska Posta seem to be free too. EEA-issued cards should not have a fee anyway, apparently all Visa are free even on Euronet ATMs
**** ATM Euronet (only with Visa!!! - as of Sep 2018)
bercik68 napisał(a):W zeszłym roku nie udało mi się znaleźć ani euronetu ani innego bezpłatnego bankomatu?
Chris_M napisał(a):Nie wiem na ile aktualna jest ta lista, ale w zeszłym roku bez żadnej prowizji wypłacałem kasę z bankomatów ERSTE Bank oraz Raiffeisen Bank.
Euronet podobno nie nalicza dodatkowej prowizji w przypadku wypłaty kartą VISA
marekkowalak napisał(a):Euronety omijamy z daleka - to na pewno.
A w pozostałych po prostu sprawdzamy przy wypłacie czy nalicza prowizję, czy nie - i jeśli nalicza, to anulujemy i szukamy innej ściany płaczu
Chris_M napisał(a):Czy bankomat ostrzega o naliczeniu prowizji?
Pytam, bo nie mam doświadczenia w tym względzie, gdyż dotychczas udawało mi się unikać bankomatów naliczających prowizję
bercik68 napisał(a):Mam pytanie, jak wyszukujecie bankomaty z darmową wypłatą gotówki? W zeszłym roku nie udało mi się znaleźć ani euronetu ani innego bezpłatnego bankomatu? Pozdrawiam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne