Stachu, Euronet zawsze odpuszczaj. U nich nie ma opcji bez prowizji.
Co do fotek to zawsze wybieraj opcje lokalną. Inaczej cię skroją na przewalutowaniu.
stachu22 napisał(a):Cześć, ja wczoraj ZENem próbowałem w trzech bankomatach, w euronecie do zapłaty około 29 KUN przy wyborze wypłaty z "późniejszym naliczeniem" ale ściągło z waluty HRK w ZENie więc chyba nic więcej nie będzie.
W innym bankomacie coś takiego jak na foto, tu chyba było bez tej opłaty 29 KUN ale jakieś dziwne procenty przy przeliczeniach 1HRK. Gdzie najlepiej wypłacać ZENem? Jeszcze było to z czerwonym bankomatem
cirek napisał(a):Samo sprawdzanie czy wypłata jest darmowa (Revolut) powoduje, że szybko osiągamy limit bezpłatnych transakcji. Ja tak miałem, na szczęście żona ma swojego Revoluta. Później składałem reklamację ale na nic się to zdało.
Należy najpierw np. tu na forum upewnić się, że dane bankomaty są za free.
Limit: 800 zł lub 5 wypłat zależy które pierwsze osiągnięte.
empire13 napisał(a):ANDriu G. napisał(a):ATM - Auro Domus -Omiš Nemira
Revolut bez prowizji.
Zdziwiony jestem. Sprawdzałem Revolutem kilka bankomatów Auro Domus w Trogirze i w Omiś i każdy chciał prowizję.
Chyba że wybierałeś Home Currency?
Chris_M napisał(a):empire13 napisał(a):ANDriu G. napisał(a):ATM - Auro Domus -Omiš Nemira
Revolut bez prowizji.
Zdziwiony jestem. Sprawdzałem Revolutem kilka bankomatów Auro Domus w Trogirze i w Omiś i każdy chciał prowizję.
Chyba że wybierałeś Home Currency?
Ja wypłacałem z bankomatów Auro Domus w Pakostane i w marinie Palmiżana na Paklenich Otoci i za każdym razem bez żadnej dodatkowej opłaty.
Ciekawa sprawa.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne