Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Banculuka 2010-2011

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.05.2011 13:12

Jaron napisał(a):Byliśmy w ubiegłym roku na Ulice. Bardzo nam się podobało. Teraz jedziemy do Banculuki i ciekawy jestem jakie będą wrażenia. Z tego co widziałem na zdjęciach, to jest tam bardzo ładnie. Zobaczymy.

Jest bardzo ladnie ale nalezy rowniez byc swiadomym wad tego campu aby zbytnio sie nie rozczarowac :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.05.2011 13:13

nimm2 napisał(a):no to sie nie zawiedziesz... moim zdaniem na Bunculuce jest duzo ladniej niz na Ulice... chociazby ze wzgledu na gory po ktorych mozna pochodzic... na piechotke nad zatoke Vela Luka i kilka innych szlakow... naprawde warto... jesli ktos lubi chodzenie po gorach i skalkach to Bunculuka napewno sie spodoba...

Pewnie ze pojsc mozna tylko proponuje zabrac jakis kapelusz na glowe i spory zapas wody no i oczywiscie wygodne buty :)
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 30.05.2011 13:28

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):piotrulex... ja na bunculuce nie widzialem ubranych osob na plazy...

poza tym o obowiazujacej nagosci jestes informowany w recepcji i znakami przy wejsciu na plaze... a wiec nagosc obowiazuje... smialo mozna zaryzykowac stwierdzenie ze 99,9% osob jest rozebranych...

na Ulice rowniez bylem podczas tych samych wakacji... w tym roku jade znowu na Bunculuke i jeszcze na inny camp ale nie wiem jeszcze gdzie... nie na Ulike... chyba nie...

Gdyby nie to ze Bunculuka jest urokliwie polozona i widoki ciesza oko byla by bardzo mizernym kampem. Malo prysznicy, do nich kolejki, w nocy straszno glosno bo cisze nocna ma sie w nosie, fatalny plac zabaw dla dziec, brak jakichkolwiek dla nich animacji, walka o nieliczne miejsca parkingowe itd

Widoki jednak sa przecudne, warto tam pojechac a my tam tez pewnie kiedys ponownie zawitamy

Czy my bylismy na tej samej Bunculuce? Kolejki do prysznicy? glosno w nocy? walka o nieliczne miejsca parkingowe? nie spotkalem sie z tym ani razu... pod prysznice nie bylo zadnych kolejek... glosno w nocy bylo wtedy jak byla burza... a tak poza tym normalnie jak to na wakacjach... samochod mialem zaparkowany przy namiocie... z tym ze namiot rozbijalem w gornej czesci campu...
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 30.05.2011 13:32

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):no to sie nie zawiedziesz... moim zdaniem na Bunculuce jest duzo ladniej niz na Ulice... chociazby ze wzgledu na gory po ktorych mozna pochodzic... na piechotke nad zatoke Vela Luka i kilka innych szlakow... naprawde warto... jesli ktos lubi chodzenie po gorach i skalkach to Bunculuka napewno sie spodoba...

Pewnie ze pojsc mozna tylko proponuje zabrac jakis kapelusz na glowe i spory zapas wody no i oczywiscie wygodne buty :)

o tak... szczegolnie buty... najlepiej z gruba podeszwa... z 1,5 litra wody na osobe... i rzeczywiscie jakas oslone od slonca... no i trzeba miec jakies minimalne umiejetnosci chodzenia po gorach... zeby nie bac sie wejsc po niewielkiej sciance...

w zeszlym roku zdobyta zostala mala luka i vela luka... w tym roku chce znalezc w poblizu bardziej wymagajaca trase... jeszcze za niczym sie nie rozgladalem ale gdzies ktos kiedys na tym forum cos o tym wspominal...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.05.2011 13:58

nimm2 napisał(a):
piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):piotrulex... ja na bunculuce nie widzialem ubranych osob na plazy...

poza tym o obowiazujacej nagosci jestes informowany w recepcji i znakami przy wejsciu na plaze... a wiec nagosc obowiazuje... smialo mozna zaryzykowac stwierdzenie ze 99,9% osob jest rozebranych...

na Ulice rowniez bylem podczas tych samych wakacji... w tym roku jade znowu na Bunculuke i jeszcze na inny camp ale nie wiem jeszcze gdzie... nie na Ulike... chyba nie...

Gdyby nie to ze Bunculuka jest urokliwie polozona i widoki ciesza oko byla by bardzo mizernym kampem. Malo prysznicy, do nich kolejki, w nocy straszno glosno bo cisze nocna ma sie w nosie, fatalny plac zabaw dla dziec, brak jakichkolwiek dla nich animacji, walka o nieliczne miejsca parkingowe itd

Widoki jednak sa przecudne, warto tam pojechac a my tam tez pewnie kiedys ponownie zawitamy

Czy my bylismy na tej samej Bunculuce? Kolejki do prysznicy? glosno w nocy? walka o nieliczne miejsca parkingowe? nie spotkalem sie z tym ani razu... pod prysznice nie bylo zadnych kolejek... glosno w nocy bylo wtedy jak byla burza... a tak poza tym normalnie jak to na wakacjach... samochod mialem zaparkowany przy namiocie... z tym ze namiot rozbijalem w gornej czesci campu...

Ja porownuje z Ulika. Tam z miejsca gdzie mailem namiot w promieniu powiedzmy 100m mialem z 20-30 prysznicy. Na calej Bunculuce mneimam, ze tyle nie ma a w odleglosci moze 200m od namiotu mielismy 4 z tym ze dodatkowo z podzialem na meskie i damskie (chyba 2:2). O tym juz tez tu pisano

Cisze nocna ludzie dookola mieli w nosie. Czesto do 1-2 byly imprezki i obsluga nie interweniowala - na Ulice nie do pomyslenia. O tym problemie wyczytalem rowniez w relacjach innych bywalcow na tym forum

Mielismy fajne miejsce blisko plazy w lasku za kortami tenisowymi i suchym strumykiem burzowym - tylko mi nie bajeruj ze naprawde nie zauwazyles problemu z miejscami do parkowania ;)
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 30.05.2011 14:03

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):
piotrulex napisał(a):

Ja porownuje z Ulika. Tam z miejsca gdzie mailem namiot w promieniu powiedzmy 100m mialem z 20-30 prysznicy. Na calej Bunculuce mneimam, ze tyle nie ma a w odleglosci moze 200m od namiotu mielismy 4 z tym ze dodatkowo z podzialem na meskie i damskie (chyba 2:2). O tym juz tez tu pisano

Cisze nocna ludzie dookola mieli w nosie. Czesto do 1-2 byly imprezki i obsluga nie interweniowala - na Ulice nie do pomyslenia. O tym problemie wyczytalem rowniez w relacjach innych bywalcow na tym forum

Mielismy fajne miejsce blisko plazy w lasku za kortami tenisowymi i suchym strumykiem burzowym - tylko mi nie bajeruj ze naprawde nie zauwazyles problemu z miejscami do parkowania ;)

my bylismy rozbici na gorze... przy plocie po schodkach do gory... samochod mialem zawsze zaparkowany obok namiotu... wiem ze w dolnej czesci campu tak sie nie da zrobic i faktycznie placyk jaki tam jest moze byc rzeczywiscie niewystarczajacy...

no i halo... a na Ulice nie ma iprez do pozniej nocy? sam bylem na dwoch...

zreszta... to co jednemu przeszkadza dla innego moze byc ok
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.05.2011 14:46

nimm2 napisał(a):...
my bylismy rozbici na gorze... przy plocie po schodkach do gory... samochod mialem zawsze zaparkowany obok namiotu... wiem ze w dolnej czesci campu tak sie nie da zrobic i faktycznie placyk jaki tam jest moze byc rzeczywiscie niewystarczajacy...

no i halo... a na Ulice nie ma iprez do pozniej nocy? sam bylem na dwoch...

zreszta... to co jednemu przeszkadza dla innego moze byc ok

Zgadza sie. kazdy jest inny wiec moze i czego innego poszukiwac. Nie wiemy co woli autor wiec warto o wszystkim napisac. Jak ktos sie pyta o Ulike to mowie ze ciszej i spokojnie jest w zachodniej czesci pod debami. Nie dosc ze cien to jeszcze daleko od centrum z basenem, knajpami i sklepami. W okolicznych barach cicho sie robilo o 22 bo ludzie tam wiedza co znaczy cisza nocna

No i moze porownaj ilosc prysznicy na Ulice i na Bunculuce :lol:

Nie mowie nawet o piekarence, specjalnym stanowisku do mycia aut, zaopatrzeniu sklepu czy aucie ktore przywozi rybki i owoce morza z 2 razy w tygodniu.
Jaron
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaron » 30.05.2011 15:31

Cisza nocna mnie nie interesuje, bo nocleg mamy w Baszce. Na Banculukę będziemy chodzili tylko na plażowanie. Ważną rzeczą są prysznice, ale myślę, że ten temat będzie do przełknięcia. A daleko jest z Baszki do Banculuki?
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 30.05.2011 15:48

Jaron napisał(a):Cisza nocna mnie nie interesuje, bo nocleg mamy w Baszce. Na Banculukę będziemy chodzili tylko na plażowanie. Ważną rzeczą są prysznice, ale myślę, że ten temat będzie do przełknięcia. A daleko jest z Baszki do Banculuki?

od portu - Mariny w Baśce masz około 15 - 20 minut spacerkiem wzdłuż morza.
Przy głównej plaży są prysznice, a nieco wyżej nad boiskiem do siatkówki i innych gier są sanitariaty z prysznicami. Jest czysto. Ja również nie mieszkałem na Campie, a jedynie przemieszczałem się w drodze do położonych za Bunculuką zatoczek, które gorąco polecam (nawet Tobie - biorąc pod uwagę co masz w avatarku ;) ). Na wspomnianych plażach w zatoczkach za Bunculuka również można się kompleksowo opalać. 90% to naturyści. Patologii i podglądaczy nie uświadczyłem.

Skad twierdzenie, ze obowiazuje nagosc?

a no stąd, że choćby na samym "bilecie wstępu" na Camp, jest informacja w języku angielskim o tym jaki obowiązuje "dress code" :D.
Jaron
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaron » 30.05.2011 19:57

Raffiu, skoro nawet mimo mojego awatarka, polecasz mi te zatoczki, to na pewno je odwiedzę. Mam nadzieję, że mój awatarek nie wywołuje u ciebie silnej alergii i nie chcesz władować mnie na jakąś minę? :wink: A swoją drogą to trzeba mieć trochę zaufania do "sąsiada zza miedzy" :wink: W końcu lepszy swój wróg niż obcy :D
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 31.05.2011 10:51

ale nie przesadzajmy z tymi prysznicami... az taka malo ich nie jest... a te co sa to jak juz pisalem... kolejki do nich ja nie uswiadczylem... dla mnie najwazniejsze bylo ze sa czyste... naprawde czyste... camp jak camp i plaza jak plaza... ja tam wracam ze wzgledu na te zatoczki i gory... inna sprawa ze Bunculuka jest mniejsza od Uliki... na dodatek jest to zupelnie inny teren... jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby zrobic tam basen... zreszta po co?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.06.2011 12:05

nimm2 napisał(a):... jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby zrobic tam basen... zreszta po co?

poczekaj zapytam sie zony

Mowi, ze po to aby sie wykapac :)

Nie znosi slonej wody i nie pamietam aby podczas naszych wszystkich wyjazdow weszla do morza wiecej niz 2-3 razy i to glebiej niz do kolan :lol:

Do Baltyku wchodzi moze tak aby pupe zamoczyc, nie glebiej ...
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 14.07.2011 20:04

hej,

Był ktoś w tym roku (2011) na wspomnianym campingu i mógł by wytłumaczyć mi te ceny :

http://www.hotelibaska.hr/multimedia/pdf/cjenik_bunculuka1.pdf
Od osoby 45-61 kun
Namiot w strefie A 104-141 kun
[...]

Te widełki oznaczają że trzeba się targować czy o co chodzi? Jest podział na okresy (przed sezonem, w sezonie, po sezonie) po co jeszcze widełki cenowe ?

Będę wdzięczny za sprawdzone informacje

pozdrawiam
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 15.07.2011 15:36

nie jestem pewny ale te widelki to chyba ceny w zaleznosci od ilosci wykupionych dni...
Jaron
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaron » 15.07.2011 20:16

Z tego co mi wiadomo i byłem świadkiem rozmowy w recepcji, to te widełki cenowe związane są z miejscem w którym ma być rozbity namiot. Jednym słowem, w którym miejscu znajduje się dana parcela. Np. Bliżej morza i na równym terenie są droższe, a wyżej położone i np. na stoku gdzie jest nierówno są tańsze. A tak na marginesie, to Bunculuka jest super. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja