Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 13.09.2011 11:41

woka napisał(a):
Robak1984 napisał(a):Jako, że relacja dobiegła końca czas na małe podsumowanie. Zaskoczyła mnie mała liczba turystów w Makarskiej. Spodziewałem się większych tłumów. Przeważali studenci z różnych krajów: Polacy, Czesi, Słowacy, Bośniacy - spotkałem też trójkę turystów z Australii oraz rodzice z małymi dziećmi.

Życie nocne praktycznie w połowie września nie istniało. Najpopularnieszy lokal w mieście, czyli dyskoteka w grocie z przeszkolnym parkietem, zamknięta. Inne co prawda otwarte, ale ludzi było tam bardzo mało. Ogólnie miało się wrażenie, że o godzinie 23 całe miasto zamiera... Ciekaw jestem, jaka panuje atmosfera w pełni sezonu.

Jeszcze słów parę o miejscu, w którym spaliśmy. Wiem, że to jest forum miłośników Chorwacji. Wiem, że większość użytkowników jest zakochana w tym kraju. A miłość, jak wiadomo czasami bywa ślepa lub potrafi przysłonić oczy. Do czego zmierzam. Otóż te wszystkie chorwackie apartamenty swoim wyposażeniem oraz ogólnym wyglądem na pewno nie przewyższają obiektów w Polsce. Czasami można tutaj przeczytać, że ktoś nocował nad polskim morzem w pokoju, który pamięta czasy Gierka... Bywają i takie, ale te chorwackie do nowoczesnych również nie należą. Jedynym handicapem jest to, że mogą zaoferować widok na morze. Gdyby nie te widoki z tarasów to myślę, że opinie o tych obiektach byłyby trochę inne.

8O ..... to jest Twoje podsumowanie Chorwacji. :?: Liczba turystów i apartamenty ..... tylko to zauważyłeś.
Moim zdaniem, odpusć sobie ten kraj. Jest tyle innych.

Nie, to nie jest moje całe podsumowanie. Rzuciłem tylko trochę "padliny", żeby sępy się zleciały. Jak już "wyjecie" wszystko to dokończę swoje wywody na temat Chorwacji.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 13.09.2011 11:45

woka napisał(a):Też to zauważyłem ...... narcyz. :cry: ( dla mnie - niesmacznie) ale jak ktoś tak lubi, to wolno każdemu.

woka napisał(a):icon_eek.gif ..... to jest Twoje podsumowanie Chorwacji. icon_question.gif Liczba turystów i apartamenty ..... tylko to zauważyłeś.
Moim zdaniem, odpusć sobie ten kraj. Jest tyle innych.

Ad.1
Niemniej jednak ja to skomentowałem bardziej subtelnie i z nutką żartu, a Ty bardziej pejoratywnie. :cry:

Ad.2
Młodość ma swoje prawa.
Dziś zwiedza lokale i dyskoteki, jutro zachwyci się kulturą i przyrodą - nie nam oceniać kiedy zmienią mu się priorytety, a na zdjęcia typu paparazzi nawet mi, 32letniemu "starcowi" przyjemnie popatrzeć. :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.09.2011 11:54

Robak1984 napisał(a):Nie, to nie jest moje całe podsumowanie. Rzuciłem tylko trochę "padliny", żeby sępy się zleciały. Jak już "wyjecie" wszystko to dokończę swoje wywody na temat Chorwacji.

Mało śmieszne.

ps. nie obrażaj się z błachego powodu. Ja tylko skomentowałem opierając się na faktach ..... a te sam podałeś.
Ponadto więcej luzu .... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.09.2011 11:57

Robak1984 napisał(a):...Nie, to nie jest moje całe podsumowanie. Rzuciłem tylko trochę "padliny", żeby sępy się zleciały. Jak już "wyjecie" wszystko to dokończę swoje wywody na temat Chorwacji.

Po takim tekście (bez odpowiedniego emotikona) Twoje podsumowanie mnie akurat już nie interesuje.
Początek relacji wskazywał, że stać Cię na więcej, dlatego nawet byłem lekko ciekawy wniosków.
Wyżarłem trochę tej padliny, ale przynajmniej merytorycznie, a nie ogólnikowo - resztę wpieprzaj Ty :evil:
Bez odbioru.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 13.09.2011 12:43

slapol żegnam

woka coraz bardziej Cię lubię :lol: Jeszcze trochę i zostaniesz moim psychologiem... :D

Niewątpliwym atutem Chorwacji są krajobrazy. Góry nad morzem lub jak kto woli morze w górach to widok, którego u nas w kraju nie uświadczymy. I choćby dlatego warto tu przyjechać.

Morze wiadomo, w porównaniu do Bałtyku cieplejsze, bardziej słone i bardziej przejrzyste. Plaża, która jest w centrum Makarskiej w wielki zachwyt nie wprawia. Zdecydowanie lepiej udać się na zachód od centrum, gdzie drobne kamienie zamieniają się w większe skałki.

Co do pogody... na 8 dni pobytu: 2 dni deszczowe, 3 dni pochmurne, 3 dni słoneczne... Tak więc był czas i na plażowanie i na zwiedzanie. Dla wielu ludzi taka pogoda nad polskim morzem to by była tragedia...

Makarska to bardzo dobra baza wypadowa na wycieczki. Blisko do Splitu, Trogiru, Dubrovnika. Jak komuś znudzi się morze to wyrusza w góry.

W Chorwacji się nie zakochałem, ale mi się podobało. Będę tutaj wracał, jak i będę zwiedzał inne zakątki świata. Chciałem bardziej poruszyć temat polskiego morza i Chorwacji, ale specyfika użytkowników tego forum uświadomiła mi, że to nie ma sensu. Wszelkie porównania nie mają sensu... tzn mają sens jedynie wtedy, gdy o Chorwacji pisze się dobrze. Każda krytyczna uwaga o tym kraju powoduje natychmiastowy, zmasowany atak... Dlatego też z koniem się kopać nie będę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.09.2011 12:52

Robak1984 napisał(a):Wszelkie porównania nie mają sensu... tzn mają sens jedynie wtedy, gdy o Chorwacji pisze się dobrze. Każda krytyczna uwaga o tym kraju powoduje natychmiastowy, zmasowany atak... Dlatego też z koniem się kopać nie będę.

Mają sens.
Koledzy Ci tylko powiedzieli to co z Twojej relacji wynika.
A wynika ni mniej ni więcej tylko to,że najładniejszą rzeczą w Cro byłeś....Ty!
Lans pierwyj sort!

Twoja relacja- Twoja sprawa.

Niemniej jednak tym:

Robak1984 napisał(a): Rzuciłem tylko trochę "padliny", żeby sępy się zleciały. Jak już "wyjecie" wszystko to dokończę swoje wywody na temat Chorwacji.

Spowodowałeś,że "sępy" już nie będą zainteresowane......
Ani zdjęciami....ani wywodami.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 13.09.2011 13:02

anakin napisał(a):
Robak1984 napisał(a):Wszelkie porównania nie mają sensu... tzn mają sens jedynie wtedy, gdy o Chorwacji pisze się dobrze. Każda krytyczna uwaga o tym kraju powoduje natychmiastowy, zmasowany atak... Dlatego też z koniem się kopać nie będę.

Mają sens.
Koledzy Ci tylko powiedzieli to co z Twojej relacji wynika.
A wynika ni mniej ni więcej tylko to,że najładniejszą rzeczą w Cro byłeś....Ty!
Lans pierwyj sort!

Twoja relacja- Twoja sprawa.

Niemniej jednak tym:

Robak1984 napisał(a): Rzuciłem tylko trochę "padliny", żeby sępy się zleciały. Jak już "wyjecie" wszystko to dokończę swoje wywody na temat Chorwacji.

Spowodowałeś,że "sępy" już nie będą zainteresowane......
Ani zdjęciami....ani wywodami.

No to jeżeli "sępy" nie są zainteresowane to po co dalej krążą?

Jasne, że ja jestem największym "cudem" - zarówno Chorwacji, Polski, jak i każdego zakątka świata.

W mojej relacji wszystko było ok, dopóki nie omieszkałem napisać słów, że apartamenty w Chorwacji nie są nowoczesne... Podziałalo to na niekorych jak lep na muchy, a nawet jak płachta na byka... Z "fanatykami" nie będę jednak walczył - ani na ogólniki, ani na rzeczowe argumenty, bo do nich nie trafi ani jedno, ani drugie...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.09.2011 14:34

Robak1984 napisał(a): Każda krytyczna uwaga o tym kraju powoduje natychmiastowy, zmasowany atak... Dlatego też z koniem się kopać nie będę.

Zaloguj się na forum miłośników Harleya Davidsona i napisz , że Harry to padlina. Zobaczymy co usłyszysz.
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 13.09.2011 15:32

Fajna relacja :-)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.09.2011 15:41

Robak1984 napisał(a):woka .......... Jeszcze trochę i zostaniesz moim psychologiem... :D

Raczej nie. Nie dam rady i nie chcę.

Byłem tutaj w pierwszych dniach i jestem dziś.
Treści relacji, jak zawsze staram się nie czytać i skupiłem się na oglądaniu zdjęć. Jak zauważyłem, że prawie każde zdjęcie jest z Twoją osobą ..... bardzo to niesmaczne. Przestałem oglądać.
Robak1984 napisał(a):
..., ale specyfika użytkowników tego forum uświadomiła mi, że to nie ma sensu. Wszelkie porównania nie mają sensu... tzn mają sens jedynie wtedy, gdy o Chorwacji pisze się dobrze.

Bzdura tzn. prawda ale Twoja.
Pisz z sensem i rzeczowo a spotkasz rzeczowe odpowiedzi. Moim zdaniem, forum jest bardzo przyjazne. Można by rzecz - aż za bardzo.

ps. w innym Twoim temacie "wycieczka do Kairu" :?: ..... znowu zdjęcia. :cry:
Bez złośliwości ale nie jest to dobry objaw. Popracuj nad sobą.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 13.09.2011 15:54

woka napisał(a):
Robak1984 napisał(a):woka .......... Jeszcze trochę i zostaniesz moim psychologiem... :D

Raczej nie. Nie dam rady i nie chcę.

Byłem tutaj w pierwszych dniach i jestem dziś.
Treści relacji, jak zawsze staram się nie czytać i skupiłem się na oglądaniu zdjęć. Jak zauważyłem, że prawie każde zdjęcie jest z Twoją osobą ..... bardzo to niesmaczne. Przestałem oglądać.
Robak1984 napisał(a):
..., ale specyfika użytkowników tego forum uświadomiła mi, że to nie ma sensu. Wszelkie porównania nie mają sensu... tzn mają sens jedynie wtedy, gdy o Chorwacji pisze się dobrze.

Bzdura tzn. prawda ale Twoja.
Pisz z sensem i rzeczowo a spotkasz rzeczowe odpowiedzi. Moim zdaniem, forum jest bardzo przyjazne. Można by rzecz - aż za bardzo.

ps. w innym Twoim temacie "wycieczka do Kairu" :?: ..... znowu zdjęcia. :cry:
Bez złośliwości ale nie jest to dobry objaw. Popracuj nad sobą.

Po 1 - wybierz się do okulisty bo z Twoim wzrokiem niestety nie jest zbyt dobrze

Po 2 - nie czytasz relacji tylko patrzysz na zdjęcia, ale nie podoba Ci się w relacji z Kairu to, że są zdjęcia... hmm jak nie czytasz relacji to się nie wypowiadaj

Z tego co tutaj zauważyłem to w każdej relacji są zdjęcia. Nawet "ikona" tego forum - Janusz Bajcer - w swoich relacjach zamieszcza zdjęcia swojej skromnej osoby. Nikt jednak narcyzem go nie nazywa...

woka nie musisz śledzić każdego mojego wpisu na tym forum i szukać na mnie "haków", tylko dlatego, że pozwoliłem sobie wyrazić zdanie na temat Twojego zachowania na drodze w jednym z tematów... Widzę, że bardzo Cię to zabolało... Jakbym wiedział, że aż tak to na Ciebie podziała, to bym temat olał....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.09.2011 16:00

Ock, tak ogólnie? Autor wstawia zdjęcia jakie chce. Można by się przypieprzać, jeśli w komentarzu do zdjęcia mówiłby "to katedra" i zdjęcie jego osoby, "to pałac" i zdjęcie jego osoby, a tak chyba nie jest. Chłop uważa, że jest fotogeniczny to się prezentuje :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 13.09.2011 16:25

Robak1984 napisał(a):woka .......nie musisz śledzić każdego mojego wpisu na tym forum....

Bez przesady. Po prostu skojarzyłem.
Ja jestem na forum albo nie. Teraz akurat jestem. Będzie czas, że mnie nie zobaczysz.

Ponadto, więcej luzu. Ja będąc w takiej sytuacji "krytykę" przyjąłbym z zadowoleniem. Skąd wiesz, czy ktos z twoich znajomych nie podziala mojego zdania ale przez zwykłą uprzejmość Ci tego nie mówi. :?:

Tutaj, jakiś tam "woka" napisał co myśli. Chcesz to weź to pod uwagę, nie chcesz zlekceważ całkowicie tzn. "olej" to moje zdanie.
Robak1984 .... to tylko dyskusja. Swobodna wymiana myśli.

ps. odnośnie zdjęć. Jak ktoś pisze relację, jak chce to pokazuje kilka zdjęć ze swoja osobą. Czasami skrycie wprowadzonych, tak ad hoc. Jest to w dobrym guściem i wyraz szacunku dla czytających.
Twoje zdjęcia .... z premedytacją Ty na pierwszym planie, jakby Ci to sprawiało przyjemność. Ale to tylko moje zdanie.
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 13.09.2011 20:51

Drogi Robaku 1984
Z przyjemnością oglądałem Twoją relację bo tytuł ciekawy i lekko zadziorny.Wydajesz się być inteligentną i zabawną osobą ale...
Ale z przykrością muszę stwierdzić że...
Ktokolwiek coś napisał niezgodnego z Twoimi wyobrażeniami został od razu skontrowany (między innymi ja też)
Koledzy starzy wyjadacze tego forum taktownie, w subtelny i żartobliwy sposób dali Ci do zrozumienia co im się akurat nie podoba w Twojej relacji.
A Ty potraktowałeś to jako straszną obelgę pod twoim adresem.
Dla mnie też jest tam dużo niesmaczności poruszanej przez forumowiczów.
Ja bym osobiście nie chciał żeby jakiś "byczek" fotografował moją kobietę od tyłu skupiając się wiadomo na czym :cry:
Ale Ty jakby coś nie tak z poczuciem humoru i jakbyś miał problem z rozdmuchanym ego.
Czasami trzeba posłuchać słów krytyki, przemyśleć, poprawić.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 14.09.2011 10:07

Panie i Panowie przyjąłem do wiadomości Wasze uwagi. Jeżeli zdarzy mi się jeszcze kiedykolwiek napisać tutaj jakąś relację, to zamieszczone w niej zdjęcia będą przedstawiały tylko krajobrazy.

Pisząc tekst o "padlinie i sępach" miałem na myśli tylko i wyłącznie użytkownika woka, z którym jak wspomniałem miałem małą wymianę zdań w forum/viewtopic.php?t=34437&postdays=0&postorder=asc&start=30

Właśnie w tym temacie, tenże użytkownik uznał mnie za "szczawika", czyli osobę niegodną tego, żeby prowadzić z nim jakąkolwiek rozmowę... i tenże użytkownik ma teraz najwięcej do powiedzenia w temacie, którego nawet nie raczył przeczytać...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone