Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek B
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek B » 26.12.2011 18:51

Dobrze, że dyskusja ostygła.
Ja polecam jednym wodę z Bałtyku, a drugim lody z Cro, oczywiście na głowę.

Pozdro
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 27.12.2011 08:30

Dla mnie to zarówno pobyt nad Bałtykiem jak i nad Jadranem ma swoje zalety i także wady. Ale bardzo dobrze się czuję w tych miejscach. Bardziej liczy się dla mnie chęć odpoczynku niż szukanie wad.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 27.12.2011 09:21

O ja pierdole !
na 29 stron 5 to relacja a 24 to pierdzielenie głupot i bicie piany.

a chamstwo miejscowych "biznesmenów" jak i "tiurystów" jak dla mnie jest porażające.

dostałbyś po mordzie od rodaka na obczyźnie i to podwójnie, bom miłośnikiem KOLEJORZA icon_biggrin.gif

Powyższe cytaty aż nadto dobitnie pokazują moralność Kalego - jak kto mi foci żonę to cham, a jak ja przeklinam na publicznym forum i chcę komuś pierd...ąć za umiłowanie innego klubu, to już jest obrona słusznej sprawy, żenuła.

Kurde ja to mam szczęście zawsze trafić w g..no, a szukałem info na temat Zat.Kotorskiej i Czarnogóry icon_twisted.gif

Doprawdy, dziwne że we "wspomnieniach z Makarskiej" nie pojawiła Czarnogóra, ba! Zat.Kotorska - ale guano, co?

Obrazek
loverosa
Cromaniak
Re: Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarski

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 08.01.2013 09:50

Witaj:)

Bardzo podobała mi się twoja relacja i że piszesz tak swobodnie:)
Naprawdę super....mężczyźni chyba ci zazdroszczą niestety urody... :D
Fajne porównanie Bałtyku z Adriatykiem :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2013 10:37

loverosa napisał(a):Naprawdę super....mężczyźni chyba ci zazdroszczą niestety urody... :D

Obrazek
partner
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 08.01.2013 12:06

el_guapo napisał(a):
O ja pierdole !
na 29 stron 5 to relacja a 24 to pierdzielenie głupot i bicie piany.

a chamstwo miejscowych "biznesmenów" jak i "tiurystów" jak dla mnie jest porażające.

dostałbyś po mordzie od rodaka na obczyźnie i to podwójnie, bom miłośnikiem KOLEJORZA icon_biggrin.gif

Powyższe cytaty aż nadto dobitnie pokazują moralność Kalego - jak kto mi foci żonę to cham, a jak ja przeklinam na publicznym forum i chcę komuś pierd...ąć za umiłowanie innego klubu, to już jest obrona słusznej sprawy, żenuła.

Kurde ja to mam szczęście zawsze trafić w g..no, a szukałem info na temat Zat.Kotorskiej i Czarnogóry icon_twisted.gif

Doprawdy, dziwne że we "wspomnieniach z Makarskiej" nie pojawiła Czarnogóra, ba! Zat.Kotorska - ale guano, co?

Obrazek

przeczytaj mój post jeszcze raz uważnie i ze zrozumieniem, a później się odnoś do treści w nim zawartej.
Szczególnie fragment dotyczący o daniu wpysk.
Co do tego co dziwi, nie widziałeś że napisałem iż "szukałem"?
Najwidoczniej gdzieś była wzmianka w tym temacie i dlatego wyszukiwarka mi go dała w znalezionych
tematach ...
Widać nie używasz podstawowej funkcji na forach internetowych skoro Cię to zdziwiło ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2013 12:20

Forum w zakładkach ma taka funkcjonalność przyjaciele i wrogowie.
Warto z niej korzystać.
Ja na liście mam już paru takich. Niestety jest jedna wada.
Nawet o poście osoby ignorowanej jesteś powiadomiony i jeżeli ktoś te banialuki zacytuje, to także je widzisz.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2013 12:35

No chyba, że masz fuksa to możesz je przeoczyć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2013 12:53

Fajne są takie wątki, gdzie ktoś po roku czy pięciu, zaczyna pisać, jakby to wczoraj się zakończyło :) Trza mieć "farta" żeby taki wątek znaleźć :)
partner
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) partner » 08.01.2013 12:59

anakin napisał(a):No chyba, że masz fuksa to możesz je przeoczyć.

dokładnie tak ... ;-)
nie wiem jak u was ale u mnie powiadamianie z forum przychodzą bardzo wybiórczo.
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 08.01.2013 19:03

Absolutnie ciekawe jest to co przeczytałem i przepatrzyłem - ogólnie jest git :D :D
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 10.01.2013 09:05

Robak1984 napisał(a):
romuald22 napisał(a):Bezpośrednio nie. Ale to był Twój pierwszy wpis z wielu odnoszących się do mojego posta. I napisałeś o porównywaniu noclegu w apartamencie chorwackim dla 8 osób z polskim pensjonatem czego nawet przez moment potem nie uczyniłem. Mam ten Twój wpis traktować jako przypadkowy czy nieprzemyślany ?

Napisałem, że niektóre osoby dokonują takiego porównania. Po raz "setny" Ci napiszę, że ten wpis nie odnosił się do Twojego porównania, więc zakończmy już ten wątek.

romuald22 napisał(a):Bo już są porównywalne. Czemu nie wymieniłeś chleba o którym pisałem? Może dla kogoś kiepskiej jakości najzwyklejsze wędliny i sery chorwackie nie są podstawowymi produktami żywienia.
Nie chce mi się czytać kto, co i ile zabrał ze sobą do Chorwacji.

Dobrze - chleb jest w podobnej cenie jak w Polsce. Reszta produktów jest "gorsza smakowo" i droższa... Dla jednego są podstawą, dla innego nie.

Nie chce Ci się czytać innych relacji? Ok. Dla przykładu przytoczę wpis użytkowniczki CinnamonGirl (osoby, która jest zakochana w Chorwacji):

Tak, tak - bierzemy część jedzenia z PL, ale ograniczamy się przede wszystkim do tego trudno dostępnego na miejscu lub IMO drogiego, czyli pojedzie z nami szyneczka z wędzarni firmy S., kiełbaska, kabanosy, ser żółty, 1l majonezu kieleckiego, no i w czwartek przed wyjazdem wekuję 6 piersi z kurczaka w kawałkach

romuald22 napisał(a):Znam tę prawidłowość. Ale dlaczego mam się przebijać setki metrów przez tłumy aby znależć się nie w tłumie tylko wśród mniejszej ilości ludzi ?

Jeżeli pokonanie 300-400 metrów jest dla Ciebie "ponadludzkim wysiłkiem" to... nic na to nie poradzę.

romuald22 napisał(a):A propos lodów i cen. Gałka loda w Chorwacji w tym roku 5 kuna. Wielkością odpowiadająca jakimś co najmniej trzem gałkom polskim. Spróbuj nad Bałtykiem kupić 3 gałki za 3 PLN. Ja mam dzieci więc jest taniej.

Pełna zgoda - gałki chorwackie są tańsze i większe niż w Polsce. Pytanie tylko ile zaoszczędzisz na tych lodach w ciągu całego pobytu?

Doszliśmy do noclegów. Tak myślałem, że dokonasz tych wszystkich korekt cenowych. W sumie dobrze zrobiłeś - mój błąd - miało być liczone dla 4 osób.

Jak już jesteśmy przy tych noclegach to proszę Cię romuald22 o podanie namiarów na ten Twój apartament w Chorwacji? Najlepiej podaj stronę internetową i napisz jak do niego trafiłeś. Tylko proszę Cię nie pisz mi, że strony nie mają albo mają, ale Ty nie podasz bo się boisz, że Ci się tłumy zjadą.

Bo szukam na różnych stronach, ale apartamentu, który miałby standardy zbliżone do Twojego i cenowo mieścił się w przedziale 40-50 euro niestety nie znalazłem...

Ja mogę przedstawić tobie przykład apartamentu, z którego korzystałem na przełomie lipca i sierpnia przez dwa tygodnie. Zapłaciłem za niego 50 euro za dzień. Apartament był na 4 os. my korzystaliśmy w trójkę, były tam dwa pokoje, jeden z aneksem kuchennym korytarz, łazienka, z obu pokoi wychodziło się na duży balkon, ktory okalał cały budynek po obwodzie, apartament miał w cenie klimatyzację i wi-fi. Na terenie posesji był dostępny duży grill. Gospodarze bardzo mili i pomocni. Apartament znajduje się w miejscowości Mastrinka, niedaleko od Trogiru.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone