Robak1984 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):(...)a potem sam zaproponował dyskusję o wyższości Bałtyku na Jadranem
W którym miejscu Januszu?
Co prawda to nie było pytanie do mnie ale jeśli np. napisałeś :
Robak1984 napisał(a):...nie ważne jak będziemy liczyć, jeżeli przyjmiemy te same założenia, czyli: liczbę osób, czas wyjazdu, standard miejsca noclegowego, opcję wyżywienia i wydatki na atrakcje na miejscu to wakacje nad polskim morzem zawsze wyjdą taniej.
Przecież w Twym założeniu jest to wyższość Bałtyku nad Adriatykiem.
Ja podjąłem zaproponowaną przez Ciebie dyskusję w tym temacie i nic nie pisałem o pogodzie, temperaturze wody, zachodach słońca itp.
Robak1984 napisał(a):kirke18 napisał(a):W tym roku byłam po raz drugi w Bibinje, płaciałm 50 EU za 4 osoby dorosłe i dziecko za ap. składający się z trzech sypialni, kuchni 3 tarasów, 2 łazienek i dużego korytarza ze stołem i TV, byłam koniec sierpnia, początek września. Do plaży miałam 50 m (przez płot), bo ja z bambetlami nie lubię się targać.
Przy każdym takim wpisie proszę o dowód w postaci linku do strony internetowej.
Czyżby kirke18 została potraktowana (podobnie jak ja) jako kolejna osoba świadcząca nieprawdę o swoim zakwaterowaniu
Robak1984 napisał(a):...Jest też paru, którzy zachowują się jak fanatyczni miłośnicy pewnej stacji radiowej i pewnego ojca zwanego dyrektorem...
A po co takie wycieczki ?
Jak ktoś z forumowiczów będzie miał gorszy dzień to napisze, że nie jest tu takich paru - tylko jeden.
Robak1984 napisał(a):...Po raz setny (...) napiszę, że nikogo tutaj nie przekonuję do Bałyku, tylko do zdrowego obiektywizmu.
Jako osoba która była wielokrotnie nad Bałtykiem.
(Począwszy od lat dziecięcych z rodzicami, poprzez obozy harcerskie, późniejsze samodzielne wyjazdy w wieku młodzieńczym, jak i rodzinne jeszcze bez dzieci i w końcu z dziećmi) staram się zachować obiektywizm w ocenie pobytów nad Bałtykiem i Adriatykiem. Jak już pisałem mam sentyment do Bałtyku i pewno nad niego kiedyś jeszcze zawitam. Zgadzam się, że Bałtyk ma też pewne zalety, których nie można spotkać nad Adriatykiem.
Wybieram Adriatyk.