Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2011 14:56

Robak1984 napisał(a): Co do kąpieli w morzu - to pływał ktoś z Was w Adriatyku w miesiącach od listopada do kwietnia?

Robaczku, zadajesz dziwne pytanie i chyba nie czytasz relacji na forum.
Gdybyś czytał, to byś wiedział w jakich miesiącach cromaniacy i nie tylko jadą do Cro.
Jeśli nudzą Cię relacje, to przeczytaj Kalendarz wyjazdowy :idea:

Chyba tylko mysza73 jeździła w lutym :lol:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 21.09.2011 15:25

Janusz Bajcer napisał(a):
Robak1984 napisał(a): Co do kąpieli w morzu - to pływał ktoś z Was w Adriatyku w miesiącach od listopada do kwietnia?

Robaczku, zadajesz dziwne pytanie i chyba nie czytasz relacji na forum.
Gdybyś czytał, to byś wiedział w jakich miesiącach cromaniacy i nie tylko jadą do Cro.
Jeśli nudzą Cię relacje, to przeczytaj Kalendarz wyjazdowy :idea:

Chyba tylko mysza73 jeździła w lutym :lol:

Januszu siedzisz na tym forum już ponad 7 lat, więc pewnie wszystkie relacje znasz na pamięć ;) Ja jestem tutaj od niedawna i nie mam tyle czasu, żeby zapoznać się ze wszystkimi wspomnieniami. Pozatym są osoby, które relacji nie piszą... Dlatego pytam.

A pytam też dlatego, że ja jako Bałtykomaniak lubię jeździć nad morze niezależnie od pory roku. Wy - Cromaniacy - jeździcie tylko w sezonie letnim.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2011 15:46

Robak1984 napisał(a):Januszu siedzisz na tym forum już ponad 7 lat, więc pewnie wszystkie relacje znasz na pamięć ;) Ja jestem tutaj od niedawna i nie mam tyle czasu, żeby zapoznać się ze wszystkimi wspomnieniami. Pozatym są osoby, które relacji nie piszą... Dlatego pytam.

A pytam też dlatego, że ja jako Bałtykomaniak lubię jeździć nad morze niezależnie od pory roku. Wy - Cromaniacy - jeździcie tylko w sezonie letnim.

Więc wystarczyło przeczytać kalendarz wyjazdowy.

forum/viewtopic.php?t=30275&start=0

Większość cromaniaków jeździ do Chorwacji rodzinnie, jak się ma dzieci, to urlop planuje się w wakacje.

Mam jeszcze jedno wytłumaczenie dlaczego wolę Jadran od Bałtyku :D

Co może być gorszego od kamyczka w bucie?
- Ziarenko piasku w prezerwatywie.
:wink:
Ostatnio edytowano 21.09.2011 15:51 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
leoligot

Nieprzeczytany postnapisał(a) leoligot » 21.09.2011 15:47

Może to starość,bo mam córkę w wieku tego cwaniaczka . Czytam i się dziwię. Po jaką cholerę dajecie się sprowokować do dyskusji "o wyżczości świąt Bożego Narodzenia nad świetami Wielkiej Nocy . Kiedtś był taki satyryczny program. Przecież on tylko prowokuje do pustej gadki
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 21.09.2011 16:15

leoligot napisał(a):Może to starość,bo mam córkę w wieku tego cwaniaczka . Czytam i się dziwię. Po jaką cholerę dajecie się sprowokować do dyskusji "o wyżczości świąt Bożego Narodzenia nad świetami Wielkiej Nocy . Kiedtś był taki satyryczny program. Przecież on tylko prowokuje do pustej gadki

Pocieszę Cię... a zarazem zmartwię... To nie starość. To jest brak umiejętności czytania ze zrozumieniem... Wielu młodych na to teraz cierpi, ale jak widać Ci "wiekowi" też na to "chorują"...

Przykładem pustej gadki jest Twój, nic nie wnoszący do dyskusji post. Jeżeli poruszane tutaj tematy nie są dla Ciebie zrozumiałe lub nie jesteś nimi zainteresowany to po co tu wchodzisz i prowokujesz...? ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2011 16:24

Dedykacja muzyczna dla bałtykomaniaka od cromaniaka: Chorwacja
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 21.09.2011 16:49

Witam,
dziś mój ostatni pełen dzień w Cro - dokładnie na Korculi. Wczoraj padało ale dziś znów lampa.
Znam Bałtyk od podszewki, wzdłuż wybrzeża zarabiam na chleb. Znam hotele, pensjonaty, kwatery i pokoje. Nie jest tak, że wszystko nad Bałtykiem jest źle. Jest jednak za to tak, że wyjeżdżając jutro z Korculi jestem zdecydowany, że na przyszły rok na wakacje jadę do Cro. Dlaczego? Ano - bo to Cro.
Szczegóły pewnie opiszę w relacji - jak mnie pokusi i takową sporządzę, ale na szybko spoza oklepanych plusów i minusów dodam dwa:
- gospodarz jest przemiły, przychodzi na pogawędki, pozdrawia, dowcipkuje, podrzuca pomysły, nawet prognozę pogody oraz, co mnie wprowadziło w zakłopotanie - codziennie rano wynosi nam śmieci - nie dał nam dużych "zbiorczych" worków bo - jak się wyraził - to jest jego działka - i wynosi.
- mam 35m2 -owy taras przy apartamencie (BTW NELA Korcula - polecam!) otoczony cytrynami, mandarynkami, granatami i ziołami różnymi (nie, tych najważniejszych nie ma :) ).
Minus? Ceny promów i tyle...
pozdrawiam,
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 21.09.2011 17:29

Janusz Bajcer napisał(a):Dedykacja muzyczna dla bałtykomaniaka od cromaniaka: Chorwacja

Dzięki :D

W ramach rewanżu: http://www.youtube.com/watch?v=UvYA5OtkyCo&ob=av3e

cooleczka ostatni dzień pobytu, a Ty przed komputerem siedzisz ;) Uciekaj na plażę :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2011 17:46

Robak1984 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Dedykacja muzyczna dla bałtykomaniaka od cromaniaka: Chorwacja

Dzięki :D

Też dzięki, ale ten piach co wszędzie wchodzi :wink: to mnie przeraża :twisted:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 21.09.2011 17:59

Robak1984 napisał(a):

Faktycznie. Po analizie tekstu podesłanego przez Ciebie hymnu Bałtykomaniaków, chyba też takim zostanę ;).

"Poleciałem do Tunezji, nabawiłem się amnezji" (...)
poleciałem do Maroka, tam mi piasek wpadł do oka (...)
potem byłem na riwierze, zaraziłem się łupieżem".

Siła argumentów mnie powaliła. Strach wyjeżdżać za granicę. W przyszłym roku więc tylko Bałtyk.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 21.09.2011 18:07

Krzysiu wrzucamy na luz... bo z takim "sztywnym" podejściem do życia to Ty kolejnych wakacji możesz nie doczekać... ;)
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 21.09.2011 18:15

Ja wysiadam z tej dyskusji... A za rok, jade za Sv Rok :wink: Pozdrawiam
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 21.09.2011 18:16

henius34 napisał(a):Ja wysiadam z tej dyskusji... A za rok, jade za Sv Rok :wink: Pozdrawiam

Udanego wypoczynku :D
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 21.09.2011 18:20

Męczyło mnie jedno wspomnienie, coś czułam, że meduz widziałam więcej.

Proszę bardzo, Świnoujście 2008:
Obrazek

Bodajże w tym samym roku była plaga również i na Balearach.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 21.09.2011 18:25

Robak1984 napisał(a):Krzysiu wrzucamy na luz...

A wrzucajcie, na co chcecie.

Robak1984 napisał(a):bo z takim "sztywnym" podejściem do życia to Ty kolejnych wakacji możesz nie doczekać... ;)

Grozisz mi?

:smo:

Jeszcze jedno. Pytałeś o zimę w Chorwacji. Ja nie byłem, była mysza73. Proszę: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22208

A tu się nawet kąpali: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=267 ... c&start=91

Gdyby Ci brakowało morskiej wody o temperaturze kilkunastu stopni (a chyba taką lubisz), rozważ zimową wizytę w Dalmacji. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone