Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 14.09.2011 22:28

anakin napisał(a):No i widzisz jak Ci się fajnie wątek rozwinął??

Zwróć tez uwagę,że od strony 5 nie było ani jednego zdjęcia! :lol: :devil:

Faktycznie, coś w tym musi być :twisted:

FUX napisał(a):Przyjedź na zlot i pokażesz się live!
Wiesz, jaka autopromocja... :wink:

Zobaczyłem filmik z ostatniego zlotu - widzę, że zabawa była przednia :)

jimmi napisał(a):Kocham polskie morze ale od 2007 roku jest tomiłość platoniczna, na odległość. Mój pokój znajdował się na parterze wraz z 5 innymi. Pokój jak pokój, nie narzekam, ale jedna łazienka i kibelek na całe 6 pokoi to było przegięcie. Gdy słyszeliśmy spłuczkę to jak przyczajeni rajdowcy trzymaliśmy rękę na klamkach by być tym pierwszym po otwarciu drzwi drzwi przez szczęśliwca który już skończył. Czasami były falstarty. 3 dni wytrzymałem. O pogodzie nie wspomnę, bo mnie nie rajcuje mówienie , że ktoś miał pogodę mając na myśli dzień bez deszczu. Pozdrawiam Balticmaniaków i na pewno tam wrócę bo nasze morze jest piękne tylko nasz klimat trochę nie.

Motyw "przyczajonego rajdowca" nie jest mi obcy, dlatego teraz staram się szukać noclegów z łazienką w pokoju.

slapol miło mi, że jednak wróciłeś. Na początku chciałbym wyjaśnić jedną kwestię. Pisząc o apartamentach nie miałem na myśli wszystkich obiektów. Źle skonstruowałem tamto zdanie i stąd pewnie to nieporozumienie. Chodziło mi o to, że zarówno w Chorwacji, jak i w Polsce mamy kwatery o wysokim, jak i niskim standardzie. Jestem ostatnią osobą, która chciałaby generalizować.

Temat zdjęć myślę, że możemy zakończyć. Co do klubu, któremu kibicuję to krótką historię, jak to się zaczęło zamieściłem przy okazji opisu wizyty w Splicie. Piastowi również kibicuję, ale z racji tego, że klub na nowo został reaktywowany w 1997 roku, jest on na drugim miejscu.

Co do pazerności na pieniądze polskich kwaterodawców to się zgodzę. Według mnie wielu z nich patrzy krótkowzrocznie, na zasadzie "dzisiaj ogolimy tych, a w przyszłym roku trafią się inni". Nie potrafią zbudować więzi, która sprawiłabym że ludzie wracali by do tego miejsca co jakiś czas lub też polecaliby je swoim znajomym. Oczywiście nie wszyscy tacy są, zdarzają się wyjątki.

W jednym wątku ktoś pisał, że po powrocie do domu otrzymali od swoich chorwackich gospodarzy maila. Nie pamiętam dokładnie treści, ale były tam chyba podziękowania za pobyt i zaproszenie na przyszły rok. Mail był napisany "łamaną polszczyzną" co jeszcze bardziej nadało mu kolorytu. Który z polskich właścicieli pomyślał kiedyś, żeby wysłać maila do swoich gości?
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 12:16

Jeszcze jedną kwestię chciałbym poruszyć. Mianowicie oferty noclegowe zamieszczane w internecie. Chorwackich nie analizowałem, bo nocleg załatwiali inni. Jeśli jednak chodzi o polskie morze to rzuca mi się w oczy pewne niechlujstwo w tych reklamach.

Oferty są pełne błędów gramatyczno-stylistycznych. Opisy są niepełne, często brakuje zdjęć. Z czego to wynika to nie wiem. Z lenistwa, a może z braku wiedzy, jak taka oferta powinna wyglądać?

Na co Wy zwracacie największą uwagę przeglądając oferty noclegowe czy to te w Chorwacji, czy nad Bałtykiem?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.09.2011 12:21

Cena i zdjęcia z kuchni/łazienki/ubikacji.
Niektórzy chwalą na fotkach pokój, salon, ogród a pomieszczenia wymienione wyżej prawdę mówią o gospodarzu.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 15.09.2011 12:42

Znalezione oferty w internecie z apartamentami w Chorwacji jeszcze mnie nigdy nie zawiodły, wręcz raz powaliły mnie na nogi swoim luksusem czego nie było na zdjęciach. Zawiodłam się natomiast na ofertach nad naszym morzem. Zdjęcia trochę inne, gospodarz niezbyt miły, odległość do morza 4 razy większa niż w opisie, nie wspominając już ceny. uzgodniona meilem i potwierdzona telefonicznie inna od żądanej po przyjeździe , a warunki okropne ( domki kempingowe ). Za taką cenę to w Chorwacji mielibyśmy apartament całkowicie wyposażony. Była to Bałtycka porażka, nawet się zastanawiałam czy nie napisać krótkiej relacji ( w ramach ostrzeżenia ) - ale nie chce robić antyrekamy .
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 12:51

Heterka napisał(a):Znalezione oferty w internecie z apartamentami w Chorwacji jeszcze mnie nigdy nie zawiodły, wręcz raz powaliły mnie na nogi swoim luksusem czego nie było na zdjęciach. Zawiodłam się natomiast na ofertach nad naszym morzem. Zdjęcia trochę inne, gospodarz niezbyt miły, odległość do morza 4 razy większa niż w opisie, nie wspominając już ceny. uzgodniona meilem i potwierdzona telefonicznie inna od żądanej po przyjeździe , a warunki okropne ( domki kempingowe ). Za taką cenę to w Chorwacji mielibyśmy apartament całkowicie wyposażony. Była to Bałtycka porażka, nawet się zastanawiałam czy nie napisać krótkiej relacji ( w ramach ostrzeżenia ) - ale nie chce robić antyrekamy .

Ja chętnie relację przeczytam. Antyreklamę to sobie robią sami właściciele. Powinniśmy robić wszystko, żeby zmienić ich tok rozumowania i podejście do tego biznesu. Tak więc, jak będziesz miała chwilę czasu to napisz parę słów (najlepiej by było jakbyś jeszcze podała adres strony www takiego obiektu).
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 15.09.2011 13:02

Robak1984 napisał(a):
Heterka napisał(a):Znalezione oferty w internecie z apartamentami w Chorwacji jeszcze mnie nigdy nie zawiodły, wręcz raz powaliły mnie na nogi swoim luksusem czego nie było na zdjęciach. Zawiodłam się natomiast na ofertach nad naszym morzem. Zdjęcia trochę inne, gospodarz niezbyt miły, odległość do morza 4 razy większa niż w opisie, nie wspominając już ceny. uzgodniona meilem i potwierdzona telefonicznie inna od żądanej po przyjeździe , a warunki okropne ( domki kempingowe ). Za taką cenę to w Chorwacji mielibyśmy apartament całkowicie wyposażony. Była to Bałtycka porażka, nawet się zastanawiałam czy nie napisać krótkiej relacji ( w ramach ostrzeżenia ) - ale nie chce robić antyrekamy .

Ja chętnie relację przeczytam. Antyreklamę to sobie robią sami właściciele. Powinniśmy robić wszystko, żeby zmienić ich tok rozumowania i podejście do tego biznesu. Tak więc, jak będziesz miała chwilę czasu to napisz parę słów (najlepiej by było jakbyś jeszcze podała adres strony www takiego obiektu).

Popieram :!:
Naszym bałtyckim (i nie tylko) gospodarzom wydaje się że turysta i tak
MUSI do nich przyjechać, a jak już zapłaci to mają go w d...
A po takiej reklamie, jak pokoje będą stały puste, to się może zastanowią...może :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.09.2011 13:10

Robak1984 napisał(a):Zobaczyłem filmik z ostatniego zlotu - widzę, że zabawa była przednia :)

Nie ma w necie filmu z ostatniego Zlotu. Jest z XII-go.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 13:16

Bocian napisał(a):
Robak1984 napisał(a):Zobaczyłem filmik z ostatniego zlotu - widzę, że zabawa była przednia :)

A to przepraszam - moje niedopatrzenie, myślałem że to z ostatniego. W każdym bądź razie zdanie o przedniej zabawie dalej podtrzymuję :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.09.2011 13:23

Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):

A to przepraszam - moje niedopatrzenie, myślałem że to z ostatniego. W każdym bądź razie zdanie o przedniej zabawie dalej podtrzymuję :lol:

Za niecałe dwa tygodnie ostatni Zlot :) W tym samym miejscu gdzie był nagrywany filmik.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.09.2011 13:49

Bocian napisał(a):Za niecałe dwa tygodnie ostatni Zlot :) W tym samym miejscu gdzie był nagrywany filmik.

Czyli Ty i ja nie będziemy na ostatnim.
Ja jednak mam nadzieję być na XV :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.09.2011 13:57

Janusz Bajcer napisał(a):
Bocian napisał(a):Za niecałe dwa tygodnie ostatni Zlot :) W tym samym miejscu gdzie był nagrywany filmik.

Czyli Ty i ja nie będziemy na ostatnim.
Ja jednak mam nadzieję być na XV :lol:

Mnie się może uda :) Nie odpuszczę spania w domku z takimi dwiema fajnymi laskami :):)
No i nadzieja umiera ostatnia :) szanse na XV Zlot są... :lol:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 15.09.2011 14:19

Bocian napisał(a):
Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Za niecałe dwa tygodnie ostatni Zlot :) W tym samym miejscu gdzie był nagrywany filmik.

Dlaczego ostatni?

A jak tam prezentują się warunki tego ośrodka, gdzie zlot jest organizowany? Wszystko pokrywa się z informacjami umieszczonymi na stronie internetowej?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2011 14:35

Heterka napisał(a):Znalezione oferty w internecie z apartamentami w Chorwacji jeszcze mnie nigdy nie zawiodły, wręcz raz powaliły mnie na nogi swoim luksusem czego nie było na zdjęciach...

No to miałaś szczęście, oby Ci dalej sprzyjało :lol:
Myślę, że ofert zgodnych z "rzeczywistością" jest przytłaczająca większość, czasami jednak zdarzają się oferty, w których są tylko fotki wewnątrz a np. nie widać dokładnego położenia domu czy jego bliskiej okolicy - w takim przypadku...bądźcie pewni, że dom przylega do Jadranki, lub położony jest 500 m od Jadrana, albo na parterze jest konoba z muzyką... :wink: :lol:
Biorąc pod uwagę powyższe, od kilku lat jeżdżę w ciemno i na miejscu szukam lokum w takim rejonie miejscowości, jaki mi odpowiada - jeszcze nigdy nie musiałem spać na plaży :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.09.2011 14:40

Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):
Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Dlaczego ostatni?

A jak tam prezentują się warunki tego ośrodka, gdzie zlot jest organizowany? Wszystko pokrywa się z informacjami umieszczonymi na stronie internetowej?

Moim zdaniem nie będzie miał kto zorganizować następnego. Nadzieja jeszcze w południu polski, ale to będzie finito.
Co do ośrodka to wiadomo, że w necie można wszystko... :) Domki jak domki, na Zlot styknie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2011 14:45

Bocian napisał(a):
Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):
Robak1984 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Dlaczego ostatni?

Moim zdaniem nie będzie miał kto zorganizować następnego. Nadzieja jeszcze w południu polski, ale to będzie finito.
Co do ośrodka to wiadomo, że w necie można wszystko... :) Domki jak domki, na Zlot styknie.

Domki na zlotach służą jako garderoba i podręczny magazyn :wink: :lol: ...spania i tak nie ma :lol: ....aaaa i jeszcze siku robimy w tym najbliższym od ogniska...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Bałtykomaniak w Chorwacji - czyli wspomnienia z Makarskiej - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone