Robak1984 napisał(a):Arooo napisał(a):slapol napisał(a):Robak1984 napisał(a):.....Otóż te wszystkie chorwackie apartamenty swoim wyposażeniem oraz ogólnym wyglądem na pewno nie przewyższają obiektów w Polsce. Czasami można tutaj przeczytać, że ktoś nocował nad polskim morzem w pokoju, który pamięta czasy Gierka... Bywają i takie, ale te chorwackie do nowoczesnych również nie należą....
W ilu apartamentach nocowałeś/byłeś w Chorwacji
Pytam, bo wypowiadasz się na ten temat dość jednoznacznie
No właśnie
Ktoś tutaj bardzo uogólnia
No jasne, że uogólniam. Podobnie jak Ci, którzy piszą o "pokojach z czasów Gierka" oraz o tym, że nad polskim morzem "wiecznie" jest brzydka pogoda
Kilka postów dalej pożegnaliśmy się w tej dyskusji, ale nie ukrywam, po jakimś czasie poczytałem co się tutaj działo....i....no właśnie:
- refleksje mnie dopadły,
- byłeś w trzech croapartmanach, w wersji oszczędnościowej - jak przeczytałem "obiad - zupka z kubka, odległość od morza, z buta = 1 km itp."
- nie neguję wersji oszczędnościowej
, każdy wypoczywa jak chce i na ile go stać,
- jeśli się zdarzało,jak powyżej - nieuprawnionym jest twierdzenie, że "
wszystkie chorwackie apartamenty swoim wyposażeniem oraz ogólnym wyglądem na pewno nie przewyższają obiektów w Polsce"
- to Twoje twierdzenie uważam za - albo pozbawione zasad realnej oceny, albo prowokacyjne z zasady,
- do powyższej kwestii miałbym więcej dystansu tj. na pewno są w Crolandii apartmany gorsze i lepsze, tak samo jak nad Bałtykiem,
- jaki jest procentowy udział miejsc "do d....y" TU i TAM nie podejmuję się wskazać....z doświadczenia (10 lat pobytów w CRO) mniemam, że TAM tych kiepskich jest mniej (o ile procent
...nie wiem),
- fotki z ukrycia mnie nie gorszą,
- fotki z Tobą w roli głównej też (nikt nie powiedział, że w relacjach mają być tylko widoki - tu przeciwnie - chętnie oglądam, kto pisze relację - niech wklei kilka fotek "swoich" - spoko) ,
- "L-ki" na palcach też spoko, może dziwne, że z Gliwic nie jesteś za Piastem....ale następny luz wszelki....
,
- młodości nie wypomnę Ci, bo koń stary jesteś i zdanie swoje musisz mieć
- wreszcie meritum sprawy - Twoja prośba o ocenę bałtykomanii względem jadranomanii
....
- moje doświadczenia są zbieżne do tych, o których przedmówcy pisali - u nas często wyposażenie "apartmana" to niepotrzebne stołki, krzesła i szafy w bieżącym gospodarstwie domowym,
- podejście do "wakacyjnych" gości, jak do wroga, z którego trzeba wytrzepać kasę
,
- przykład na poparcie powyższego
...powtórzę za moimi Przyjaciółmi, którzy są teraz w CRO:
jakiś czas temu przyjechali do bodajże Międzyzdrojów z Bielska-Białej, jechali całą noc, na miejscu byli rano, znaleźli kwaterę, uzgodnili z właścicielką cenę wynajmu i termin wejścia na kwaterę po odjeździe poprzednich gości. W międzyczasie poszli nad morze - spędzić pierwszy urlopowy dzień. Zbliża się późne popołudnie, wracają zgodnie z umową na nocleg i pobyt....tam jest to nieaktualne
....bo w międzyczasie pojawili się inni goście, z którymi zawarto porozumienie na nieco inną (pewnie lekko większą stawkę)
Nasi przyjaciele szukają w nocy lokum...czują się ...jak nad polskim morzem......
...wydymani w biały dzień - nie słyszałem o podobnym wypadku w CRO,
- powyższy przykład nie załatwia sprawy, to jeden na minus, na plus też się zdarzają....spotkało nas niejednokrotnie miłe przyjęcie nad polskim morzem....,
- nie walmy ogólników, i TU i TAM może być niemiło...kwestia proporcji....ja sądzę, że na dzień dzisiejszy ONI wygrywają z NASZYM kesz-bałtyko podejściem...dlatego zamiast do Darłowa - śmigam do Podgory....i tak czyni wielu innych.....
- jeśli ma się to zmienić, ....czekam na propozycje....dotyczące nie faktu, że piasek jest żółty i fajny....oczekuję czegoś więcej....