napisał(a) PAP » 21.02.2008 09:44
kulka53 napisał(a):PAP napisał(a):W tym roku też się tam wybieramy i to na trochę dłużej niż w 2007 roku
To zdanie to kolejny 'dowód' na to, że masz zamiar dogłębnie zaznajomić się z Albanią, wcześniej wspominałeś też o ponownym pobycie w Durmitorze, jeszcze wcześniej m in o drodze Karlobag - Gospic..........
Wiem, ze w 2006 podobną wyprawę odbyliście do RO, BG, TR.......... W tym przypadku nie wspominasz o chęci ponownego odwiedzenia tych krajów. Nie wspominasz 'bo nie'
czy może uważasz, że nie ma po co drugi raz tam jechać bo zobaczyłeś wszystko co by Cię interesowało za pierwszym razem
Czy wg Ciebie zachodnia część Bałkanów jest po prostu ciekawsza, bezpieczniejsza, przyjaźniejsi są ludzie
Dlaczego w tym roku chcesz się właśnie w te rejony wybrać jeszcze raz
Jeżeli planowałeś coś na ten temat napisać, w jakiś sposób odnieść się do tego zagadnienia po zakończeniu relacji - poczekam
Kulka,
Więc tak. W tym roku w planach jest MK, AL i MNE, tak jak słusznie zauważyłeś. Generalnie mniej km, ale bardziej dokładnie i bardziej aktywnie (jakieś pochodzenie po górkach, trochę więcej plaży, mniej samochodu, więcej chodzenia i zwiedzania)
. HR będzie musiała poczekać na kiedy indziej, ale realnie to gdzieś za parę lat. Na tą chwilę mamy pojęcie cóż tam jest, parę miejsc pozostało do przeksplorowania, w tym droga Karlobag - Gospic, ale ufam, że ona nie zając, nie ucieknie, Pag również
. Natomiast w 2009 planujemy powrót do RO, BG, TR ... też aby 'doobejrzeć' to co umknęło nam w 2006
. Tak na prawdę, to chęć mamy tam pojechać już w tym roku, ale przyjęta kolejność wynika z tego, że planujemy przejść z modelu rodziny 2+2 na 2+3, więc jeszcze w starym składzie chcemy odbyć bardziej aktywną wyprawę do MK, AL i MNE, aby rok później już w powiększonym składzie zrealizować wariant bardziej stacjonarny i bardziej dostosowany do najnowszego członka ekipy
... a w kolejnych lata ... oj, planów mam pełną głowę, oby tylko było zdrowie, środki finansowe i czas
...
Co do refleksji 'wyższych'
dotyczących Bałkanów zachodnich, to mam plan je zawrzeć w epilogu tej relacji, tak jak słusznie przypuszczałeś
...
Pozdrawiam,
PAP