Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BAŁKANY 2007 & 2008 & 2019 & 2020 & 2021 & 2022 ...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 11:29

Obrazek

Lidia K napisał(a): Ostatnie zdjęcie znane na forum, niezowodny w majowej relacji 2007 też pokazał to miejsce, a Ty musiałeś je widzieć jadąc na wielką plażę. Tych ryb w rzeczce (kanale Milena w Ulcinju) jest tak dużo, że łowi się je na opuszczonych do wody płachtach. Ręczna robota, która chyba musi się opłacać, skoro tego tak dużo jest :roll:
Fiolek napisała w relacji niezawodnego, że jest to podobno jedyne takie miejsce w Europie

Lidia,

No widisz, o tym akwedukcie w Starim Barze też nie wiedziałem :( ... więc dzięki za 'wtręt' :D ...

Co do zdjęcia oraz relacji niezawodnego i komentarza fiolka, to uściślijmy, aby nikt się nie zakręcił :D ... to zdjęcie pokazuje kanał Milena, który jest kawałek za Ulcinj i się go przecina jadąc z miasta na Veliką plażę ... rzeka Bojana, o której piszę ja, to co innego, i znajduje się na samym końcu plaży, tuż przy granicy z Albanią :) ... co nie zmienia faktu, że i w jednym i w drugim miejscu tego typu metody połowu są stosowane :) ...

Pozdrawiam,

PAP
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 11.01.2008 12:18

PAP napisał(a):
Obrazek

Obrazek

Na obu zdjęciach to samo tło. Wzgórza te same. I na moim zdjęciu w lewym górnym rogu widoczny jest daszek. Gdzieś zza jakiegoś domku było zrobione zdjęcie. Na Twoim zdjęciu widać, że tędy prowadzi droga do miejsca skąd jest widoczny akwedukt. I wydaje mi się, że go tam widzę, mały fragment.

Pozdrawiam
Lidia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2008 13:14

Rzeka Bojana

Obrazek

źródło: wikipedia

Ps. Ciekawa stronka
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 11.01.2008 13:27

PAP napisał(a):Obrazek

Co do zdjęcia oraz relacji niezawodnego i komentarza fiolka, to uściślijmy, aby nikt się nie zakręcił :D ... to zdjęcie pokazuje kanał Milena, który jest kawałek za Ulcinj i się go przecina jadąc z miasta na Veliką plażę ... rzeka Bojana, o której piszę ja, to co innego, i znajduje się na samym końcu plaży, tuż przy granicy z Albanią :) ... co nie zmienia faktu, że i w jednym i w drugim miejscu tego typu metody połowu są stosowane :) ...

Pozdrawiam,

PAP

oczywiście, ze to kanal milena, tak pisalam w swojej relacji :D

tak miło ogląda się znajome miejsca :D
nam też wielka plaza nie przypadla go gustu :devil:
pozdrawiam lewa reka :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 13:38

fiolek napisał(a): oczywiście, ze to kanal milena, tak pisalam w swojej relacji :D

fiolek,

Potwierdzam, że tak pisałaś :D :D ... mnie chodziło tylko o to, że czytając 'wtręt' Lidii, ktoś kto nie zna miejsca, mógł odnieść wrażenie, że zdjęcia Lidii i moje były robione na tej samej 'wodzie' ... więc tylko chciałem, aby to było na 1000% jasne, że nie :D :D

Pozdrawiam,

PAP
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.01.2008 16:03

PAP, znowu ekstra odcinek i znajome okolice.
Stari Bar dopiero musimy sami zobaczyć. Niezłe Macchu Picchu rzeczywiście :D
Na wyspie Ada Bojana też byliśmy. To był nasz pierwszy cel w 2004 roku, wiedzieliśmy tylko z mapy tyle że tam prawdopodobnie jest kamp, no i chcieliśmy odwiedzić ten koniec znanego świata, a przynajmniej dawnej Jugosławii :)
Już gdzieś o tym pisałem ale przypomnę :D Przyjechaliśmy po północy, recepcja już spała, rozbicie namiotu zostawiliśmy do rana i się kimneliśmy na rozłożonych siedzeniach. Rano Ag się obudziła i na wysokości oczu zobaczyła... gołego wacka 8O :lol: Zdaje się że to był facet zbierający opłaty. Kamp się okazał naturystyczny :D
Tak czy siak zostaliśmy 2 dni. Na kampie nie ma obowiązku chodzenia na golasa, a na plaży założyć strój organizacyjny to nie problem, tylko uważaliśmy żeby nie zjarać czego nie trzeba :)
Objechaliśmy Jez. Szkoderskie, potem była jedna noc w Cavtacie a potem parę dni na Hvarze, pełno przygód i wspomnień. Mam kupę fot, jakby zebrać wspomnienia to by relacja była, może się kiedyś zmuszę do napisania :D
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 16:18

zawodowiec napisał(a): Na wyspie Ada Bojana też byliśmy. To był nasz pierwszy cel w 2004 roku, wiedzieliśmy tylko z mapy tyle że tam prawdopodobnie jest kamp, no i chcieliśmy odwiedzić ten koniec znanego świata, a przynajmniej dawnej Jugosławii :)
Objechaliśmy Jez. Szkoderskie, potem była jedna noc w Cavtacie a potem parę dni na Hvarze, pełno przygód i wspomnień. Mam kupę fot, jakby zebrać wspomnienia to by relacja była, może się kiedyś zmuszę do napisania :D

zawodowiec,

Myślę, że nie będę osamotniony, jeżeli powiem CZEKAMY :D

Pozdrawiam,

PAP
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.01.2008 16:20

PAP napisał(a):
Obrazek

Obrazek
Domki 'na wodzie' wraz z kalimerą

Obrazek
Obrazek
:D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 11.01.2008 16:27

PAP napisał(a):[b]Obrazek
Ujście rzeki Bojany do morza

Obrazek
:wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 17:17

krakuscity i fiolek,

Czyżby to było to samo miejsce :!: :?: :roll: 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy mogę Was jeszcze prosić o odniesienie się do tego wątku piekarni w Ulcinj :?: :)

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 17:28

fiolek napisał(a):
PAP napisał(a):[b]Obrazek
Ujście rzeki Bojany do morza

Obrazek
:wink:

fiolek,

Mnie jeszcze zaintrygowało to odbicie promieni słonecznych w wodzie ... na waszym zdjęciu jest ono bardziej na prawo, a u mnie bardziej na lewo ... jak rozumiem pora dnia nie ma tu większego znaczenia, zresztą wygląda, że na obydwu zdjęciach słońce było na porównywalnej wysokości nad horyzontem ... a zatem odpowiedzialna jest pora roku :!: ... w jakim miesiącu wasze zdjęcie było robione :?: ... o ile dobrze pamiętam to w 2006 roku i chyba w czerwcu :roll: ...

Pozdrawiam,

PAP
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 11.01.2008 17:43

:D My też kilkakrotnie: stefanovałyśmy, starobarowałyśmy, staromaslinowałyśmy, ulcinjowałyśmy, ale nie adabojanowałyśmy :lol: :D

Ech... - ja tam jeszcze nieraz wrócę! :lol:

Widzę, że mamy baaardzo podobne spojrzenia - fotki ze Starego Baru, jakby z mojego aparatu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam!
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 11.01.2008 18:00

shtriga napisał(a): Widzę, że mamy baaardzo podobne spojrzenia - fotki ze Starego Baru, jakby z mojego aparatu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam!

shtriga,

Jak widać na załączonych przykładach, grupa osób o 'podobnych spojrzeniach' się rozrasta :lol: :lol:

Pozdrawiam,

PAP
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 11.01.2008 18:15

PAP napisał(a):
zawodowiec napisał(a): Na wyspie Ada Bojana też byliśmy. To był nasz pierwszy cel w 2004 roku, wiedzieliśmy tylko z mapy tyle że tam prawdopodobnie jest kamp, no i chcieliśmy odwiedzić ten koniec znanego świata, a przynajmniej dawnej Jugosławii :)

zawodowiec,

Myślę, że nie będę osamotniony, jeżeli powiem CZEKAMY :D

:lol: :lol: :lol:

Znając Kamila, to bym nie liczyła na to w najbliższej pięciolatce. :( :lol:
Ciężko się zmuszać do czegokolwiek. I ta kupa fot... :lol: Gdyby było tylko 20, to byłoby prościej. :lol:
No nie, Kamil? :wink:

Ale opowieść, jak każda inna w jego wydaniu na pewno by była super. :D:D:D
Póki co czekamy na ciąg dalszy kretyńskiej, ale... te miliony fot... :lol:
Ciężka sprawa... :lol:

Oprosti, znowu nie mogłam się powstrzymać. :D:D:D

Pozdrawiam wszystkich
Jola
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 11.01.2008 19:26

PAP napisał(a):krakuscity i fiolek,

Czyżby to było to samo miejsce :!: :?: :roll: 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy mogę Was jeszcze prosić o odniesienie się do tego wątku piekarni w Ulcinj :?: :)

Pozdrawiam,

PAP

Tak :D to samo miejsce, z tą tylko różnicą, że nasze było zrobione ( pod słońce) 21.06.2006 o godz. 16.43 .

TU jest opis tej historii.

Piekarnia znajdowała się przy wyjeździe z Ulcinj, na zakończeniu dwupasmowej alei , przy rozwidleniu (na lewo - kierunek Bar), w nowo wybudowanym niskim domu. W 2006 roku dom był jeszcze niewykończony. Z tego co pamiętamy na parterze był sklep z pieczywem, na górze chyba mieszkanie, a po słodkie gratisowe rogale, które dostaliśmy w prezencie właściciel piekarni schodził do garażu . Być może tam odbywała się produkcja.
Jeżeli będziemy w tym roku w Czarnogórze to może uda nam sie tam trafić i zrobić zdjęcie. :D
Pozdrawiamy
pisał Krakuscity, wspominała Fiolek :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe