Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BAŁKANY 2007 & 2008 & 2019 & 2020 & 2021 & 2022 ...

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 07.01.2008 22:32

plavac napisał(a): Tu gdzieś nad czarnogórskim wybrzeżem się "poznaliśmy" :wink:

plavac,

Zgadza się :D ... masz pamięć absolutną, prawie jak Janusz :roll: :D ...

plavac napisał(a): od mówienia może zaschnąć w gardle, żeby nie tracić nic z opowieści , zwilżaj je często

URL=www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]

Tak też i czynię :D , tyle że ten Jelen to bardziej pasuje do odcinka serbskiego :roll: ... ja się zaś posiłkuję rodzimym napojem ziemi czarnogórskiej :!: :lol: :lol: ...

Pozdrawiam,

PAP
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 07.01.2008 22:36

kolejny wspaniały odcinek. Uwielbiam twoje wstawki higienistyczno organizacyjne (opieka dedykowana - hihi)
tylko jedna uwaga:
co ty mi tu dziecku (Lence) wygadujesz???:
„Córcia rzuca, że też tak by chciała W ramach odpowiedzi wybieramy wariant ambitny, mający krzewić w niej elementy kobiecości, i tłumaczymy jej, że tak skakać mogą tylko chłopaki, a dziewczynki nie .”

Że co? Że dziewczynki nie mogą skakać?? uważaj bo jeszcze ci uwierzy!
Otóż dziewczynki mogą i dziewczynkom wypada dokładnie tyle samo co chłopakom i to wpajam moim córciom.
Martiniso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiniso » 08.01.2008 02:34

Witam i pozdrawiam Pap-a :D jest godzina 2.20 od godziny 18.00 czytam i się rozkoszuje takimi wakacjami :D Jestem pełen podziwu dla twórczości autora (jak inni też bawiąc się w Holmsa wnioskuję,że to Pan Piotra Vel Aleksandra 8) przyznam się że też mam na imię Piotr :D ),Szacunek ,szacuneczek i szacunio !!!! Nie mam pojęcia jak rano wstanę do pracy ale musiałem przeczytać (niestety skończyłem na stronie 43) ale szczena opadła mi już po 3 stronach i dopiero teraz ją znalazłem pod biurkiem :D
nie mam słów żeby wyrazić swój podziw do realizacji takiej ESKAPADY bo to wakacje to mało powiedziane ,jestem nowym cromaniakiem na forum i mimo że byłem już dwa razy w Cro to niestety tylko leżący do góry brzuchem na plaży ale już wcześniej planując następną swoje wakacje w Cro (teraz zmian planów zamierzam więcej zwiedzać a nie leżeć)zacznę od odwiedzenia swojej rodziny mieszkającej w Novym Sadzie w Serbii (taty stryjek) ale cholewcia muszę teraz kończyć bo żonka już się wkurzyła ......pora resztę posta dopiszę jutro :( :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2008 08:21

Martiniso napisał(a): ale cholewcia muszę teraz kończyć bo żonka już się wkurzyła ......pora resztę posta dopiszę jutro :( :D :D

Cholewcia :wink: skąd ja znam to wkurzanie :wink: :?: :lol: :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 08.01.2008 12:21

MKB napisał(a):kolejny wspaniały odcinek. Uwielbiam twoje wstawki higienistyczno organizacyjne (opieka dedykowana - hihi)

MKB,

Cieszę się, że Ci się podobał :) ...

MKB napisał(a): tylko jedna uwaga:
co ty mi tu dziecku (Lence) wygadujesz???:
„Córcia rzuca, że też tak by chciała W ramach odpowiedzi wybieramy wariant ambitny, mający krzewić w niej elementy kobiecości, i tłumaczymy jej, że tak skakać mogą tylko chłopaki, a dziewczynki nie .”

Jak to pisałem, to wieeeeedziałem, że na pewno zareagujesz :roll: :D :lol: :lol: ...

MKB napisał(a): Że co? Że dziewczynki nie mogą skakać?? uważaj bo jeszcze ci uwierzy!
Otóż dziewczynki mogą i dziewczynkom wypada dokładnie tyle samo co chłopakom i to wpajam moim córciom.

Ja się z Tobą generalnie zgadzam, tyle że ja może jakiś staromodny jestem, ale uważam, że pewne drobne symboliczne różnice powinny, moim skromnym zdaniem, jednak być :D , aby chłopcy wyrośli na mężczyzn (a nie na gogusiowych lalusiów), a dziewczynki na kobiety (a nie na gruboskórne babochłopy) :D ... ja nie zabraniam Lence zabawy czy skakania, ale jakbyś zobaczyła to ich skakanie 8O , to byś mnie poparła :) ... może :roll: :lol: :lol:

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 08.01.2008 12:37

Martiniso napisał(a):Witam i pozdrawiam Pap-a :D jest godzina 2.20 od godziny 18.00 czytam i się rozkoszuje takimi wakacjami :D Jestem pełen podziwu dla twórczości autora (jak inni też bawiąc się w Holmsa wnioskuję,że to Pan Piotra Vel Aleksandra 8) przyznam się że też mam na imię Piotr :D ),Szacunek ,szacuneczek i szacunio !!!! Nie mam pojęcia jak rano wstanę do pracy ale musiałem przeczytać (niestety skończyłem na stronie 43) ale szczena opadła mi już po 3 stronach i dopiero teraz ją znalazłem pod biurkiem :D
nie mam słów żeby wyrazić swój podziw do realizacji takiej ESKAPADY bo to wakacje to mało powiedziane ...
... ale cholewcia muszę teraz kończyć bo żonka już się wkurzyła ......pora resztę posta dopiszę jutro :( :D :D

Witam i podrawiam Martiniso również :papa: ,

Ja zaś podziwiam twój zapał i samozaparcie do czytanie mej relacji 8O :!: ... gdybym ja sam czytał tą relacje przez tyle godzin, to nie tylko szczęka, ale ja sam bym wpadł pod biurko ... za sprawą zaśnięcia :lol: :lol: :lol:

A na poważnie, udanego czerpania inspiracji do własnych eskapad życzę :) ... wszak jak widzisz TO JEST MOŻLIWE :!: :roll: :D :D

Pozdrawiam,

PAP
Martiniso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiniso » 08.01.2008 13:01

Przyznam się szczerze że o 3 nad ranem wybuchła straszna awantura :( :oops: wiadomo z jakiego powodu(tyle godzin przed kompem,nawet kolacja jedzona na raty :D ,nawet zagrożone wyprowadzką żonki z dziećmi do teściowej ) przegiąłem jak zwykle ,nawet granatem nikt mnie nie oderwał od czytania powieści przygodowej:roll: dopiero rano jakoś udało się załagodzić sprawę(tak myślę :D ) ale naprawdę warto było :lol: ale złożyłem śluby,że nie tknę kompa przez conajmiej tydzień hehheheeheheheh (nie wiem czy wytrzymam,chyba będę u brata czytał :-)
Jestem już fanem tej opowieści ,z takim opisami i fotkami to chyba można ją nominować do Pulitzera :D :D :D
Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego
p.s napiszę więcej jak trochę sprawa przycichnie :D (teraz pisze bo żona jeszcze nie wróciła z pracy) heheheehheeheh :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2008 13:15

Martiniso napisał(a):Przyznam się szczerze że o 3 nad ranem wybuchła straszna awantura :( :oops: wiadomo z jakiego powodu(tyle godzin przed kompem,nawet kolacja jedzona na raty :D ,nawet zagrożone wyprowadzką żonki z dziećmi do teściowej ) przegiąłem jak zwykle ,nawet granatem nikt mnie nie oderwał od czytania powieści przygodowej:roll: dopiero rano jakoś udało się załagodzić sprawę(tak myślę :D ) ale naprawdę warto było :lol: ale złożyłem śluby,że nie tknę kompa przez conajmiej tydzień hehheheeheheheh (nie wiem czy wytrzymam,chyba będę u brata czytał :-)
Jestem już fanem tej opowieści ,z takim opisami i fotkami to chyba można ją nominować do Pulitzera :D :D :D
Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego
p.s napiszę więcej jak trochę sprawa przycichnie :D (teraz pisze bo żona jeszcze nie wróciła z pracy) heheheehheeheh :papa:

Nie pokazuj tego żonie :wink: i w razie czego dzwoń :lol: :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 08.01.2008 13:31

Martiniso napisał(a):Przyznam się szczerze że o 3 nad ranem wybuchła straszna awantura :( :oops: wiadomo z jakiego powodu(tyle godzin przed kompem,nawet kolacja jedzona na raty :D ,nawet zagrożone wyprowadzką żonki z dziećmi do teściowej ) ...
... napiszę więcej jak trochę sprawa przycichnie :D (teraz pisze bo żona jeszcze nie wróciła z pracy) heheheehheeheh :papa:

Martiniso,

Faktycznie bądź rozsądny :) ... nie chcę mieć twojego rozwodu na sumieniu :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam,

PAP
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2008 13:42

A co Twoja żona PAP na Twoja relację :?: bo niektórzy czytają ją po nocach, a Ty ją tu "wklejasz" po nocach :lol:
No i jeszcze musisz dużo czasu poświęcić na pisanie postów,sam wiem ile z tym pracy pisząc swoje relacje. :papa:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 08.01.2008 15:55

PAP napisał(a): tyle że ten Jelen to bardziej pasuje do odcinka serbskiego :roll: ... ja się zaś posiłkuję rodzimym napojem ziemi czarnogórskiej :!: :lol: :lol: ...

O rany, to w Montenegro cały czas piliśmy serbskie piwo 8O
Kolejna nauka z Twojej relacji :)
Która, jak widać z powyższych postów, zaczyna odgrywać rolę w stosunkach międzyludzkich. Zobaczysz, PAP-ie, napiszą o niej kiedyś pracę magisterską z socjologii :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 08.01.2008 16:56

Janusz Bajcer napisał(a):A co Twoja żona PAP na Twoja relację :?: bo niektórzy czytają ją po nocach, a Ty ją tu "wklejasz" po nocach :lol:
No i jeszcze musisz dużo czasu poświęcić na pisanie postów,sam wiem ile z tym pracy pisząc swoje relacje. :papa:

Januszu,

Akurat pisanie postów nie zajmuje wiele czasu ... a oprócz tego to jest sama przyjemność korespondować z Czytelnikami :) :papa:

Pisanie zaś, plus do tego wybieranie, obrabianie, i wgrywanie zdjęć na fotosika, to już zajęcia baaaardzo czasochłonne ... stąd właśnie zajmuję się tym 'po godzinach', aby nie odbywało się to kosztem obowiązków domowych czy zawodowych :) ... ale to też przyjemność, zwłaszcza jak się komuś to podoba i w czymś może pomóc :D ... a Małżonka kibicuje i recenzuje oraz podpowiada wątki lub historie, które byłoby warto opisać :) ...

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 08.01.2008 17:03

plavac napisał(a):
PAP napisał(a): tyle że ten Jelen to bardziej pasuje do odcinka serbskiego :roll: ... ja się zaś posiłkuję rodzimym napojem ziemi czarnogórskiej :!: :lol: :lol: ...

O rany, to w Montenegro cały czas piliśmy serbskie piwo 8O
Kolejna nauka z Twojej relacji :)
Która, jak widać z powyższych postów, zaczyna odgrywać rolę w stosunkach międzyludzkich. Zobaczysz, PAP-ie, napiszą o niej kiedyś pracę magisterską z socjologii :wink:

plavac,

Wedle mojej wiedzy Jelen to zdecydowanie serbskie piwo :roll: :D ... a czarnogórskie, powtórzmy dla utrwalenia, to jest to :

PAP napisał(a): A przed opuszczeniem parkingu jako wysłannik odwiedzam jeszcze pobliski supermarket, celem nabycia tego i owego, w tym napoju chmielowego rodzimej produkcji, czyli piwa Niksicko ...

Obrazek

Pozdrawiam,

PAP
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2008 17:31

Nie o odpowiedzi w formie postów mi chodziło, tylko o te długie odcinki relacji ze zdjęciami wklejane nocą. na ale jeśli w ich pisaniu żona jest recenzentką i kibicką,, to nie pozostaje nic innego jak pozdrowić żonę, bo dobrze recenzuje i kibicuje :lol: i teraz wiemy dlaczego tak dobrze Ci relacja PAP-ie wychodzi :wink: :lol: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2008 17:41

Plavac
- czytałeś moją relację z Grecji . ale chyba mało dokładnie, tam też była informacja, że "Jelen Pivo" jest serbskie a "Nikšičko" czarnogórskie.
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe