Basiulinek napisał(a):no i trafilam na SETNA strone
gratulacje dla MAPy, PAPa, Jasia, Lenki i ( ?? )
oraz Basiulinki ...
':papa:'
PAP napisał(a):W geście dezaprobaty Jasiek ciska swój mały samochodzik wysoko w powietrze, wprost na skały . Kiedy wzrokiem próbuję go zlokalizować, okazuje się, że spadł na sam dół skarpy i leży tuż nad brzegiem wody . Kawałek w dół prowadzą schody wiodące do punktu widokowego. Dalej jednak muszę pełzać po skałkach, szukając łagodnego zejścia. Pośpiech okazuje się zgubny, bo w pewnym momencie chwilowo tracę równowagę i prawie odklejam się od ściany . Strach pomyśleć, co by było gdybym nad tym nie zapanował. Podejście idzie łatwiej, gdyż szlak jest już wytyczony. Kiedy wracam na górę, czuję jak mięśnie drżą mi z wrażenia ...
PAP napisał(a):Stajemy zatem przy jednej z licznych agencji ... pośrednictwa w sprzedaży nieruchomości . Przeglądam liczne oferty wywieszone w witrynie. Są domy i apartamenty, różne różniste. Z wcześniejszych obserwacji domniemam, że główna klientela to emerytowani Brytyjczycy. I mimo, że wiem, że wyspiarska pogoda potrafi być upiorna, a posiadanie domu w 'ciepłych stronach' może mieć swoje istotne zalety, to dalej nie do końca rozumiem, czemu ktoś chciałby mieć wakacyjny dom akurat w BG, gdzie zima jest dalej zimą a nie chłodniejszą wersją lata ...
PAP napisał(a):Zwyczajowy jest też podział aktywności. Lenka rwie się do wody, gdzie w systemie zmianowym jest dozorowana przez oboje rodziców. Jaś, co prawda, spogląda na siostrzane harce z dużym zainteresowaniem wypisanym na twarzy, ale własny kontakt ze sprzętem wodnym odbywa jedynie 'na sucho', a w przypływie odwagi moczy nogi w wodzie morskiej ... dostarczonej mu we wiaderku . Małżonka stara się nie spiec na słońcu, mimo zastosowania kremu z bardzo dużym filtrem, ja zaś, bez użycia takowego, przy dużym wysileniu wzroku odnotowuję znikome oznaki opalenizny . Mimo braku szczególnego zamiłowania do kąpieli morskich, za sprawą odpowiedniej temperatury wody, łagodnego ukształtowania dna, oraz umiarkowanej fali, ze sporym zdziwieniem stwierdzam, ze pluskanie się w wodzie może być całkiem przyjemnym zajęciem ...
PAP napisał(a):(...) grupka młodzieńców oddaje się skokom do wody. Co jakiś czas, stosując różne techniki, dodając sobie przy tym kurażu głośnymi okrzykami, wpadają z głośnym pluskiem w otchłań wody, ewidentnie łamiąc tym samym dwa zakazy naraz, jasno i przejrzyście wyrażone na dużym znaku ustawionym tuż obok . Lenka w pierwszym momencie wydaje się być zachwycona tą formą zabawy w wodzie, ale nasze wyjaśnienia, że takie skoki są niebezpieczne, skutecznie tonizują jej młodzieńczy entuzjazm ...
plavac napisał(a):Dobra mapa - to podstawa. Poza tym, zimowymi wieczorami - cóż piękniejszego, niż jeździć po niej palcem
PAP napisał(a):Panowie P,
To w kwestii map możemy założyć klub PPP = Piotrki Przeciwko GPSom
Basiulinek napisał(a):200 000 odslon...czapka z glowy.Ale wcale ta liczba nie dziwi - piszesz fajnie i wiele mozna sie dowiedziec Bardzo dokladnie czytam Twoje opisy Bulgarii i kto wie,czy w tym roku nie zmienimy kierunku wyjazdu.Do tej pory byla tylko Cro,ale moze czas na zmiany...
Do wakacji jeszcze troche czasu-pomyslimy.
pordrovionka serdeczne i czekam na cd.
no i trafilam na SETNA strone
zawodowiec napisał(a): Zahaczyliście może kiedyś o Primorsko i park narodowy Ropotamo? Pamiętam że moja kumpela z dzieciństwa tam jeździła na wakacje z rodzicami i mi trochę opowiadała.
Jo_Anna napisał(a):Gratuluję 100! I mam nadzieję na drugie tyle Najlepiej w wersji papierowej, bo szkoda tak wspaniałej relacji tylko na przekaz netowy. Nic tak nie smakuje, jak dobrze podany i przyprawiony papier A Wy w tym podawaniu informacji i przyprawianiu ich emocją i refleksją jesteście mistrzami
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe