kulka53 napisał(a)::D PAP, teraz to łatwe
Karol Okrasa
Wcześniej wpatrywalismy sięz Lidią i NIC
Pzdr
Kulka,
Tak jest, to jest poprawna odpowiedź ...
Pozdrawiam,
PAP
armar napisał(a):Melduje sie popowrocie z nart ze słowackich Tatr . Zaległosci w czytaniu uzupełnione
DOŁĄCZAM ŚIĘ DO GRATULACJI ODNOŚNIE NOWEGO (EJ) CZŁONKA(KINI) RODZINY I ŻYCZĘ DUUŻO ZDROWIA MAŁŻONCE
Relacje jak zwykle niezmiernie interesujące i ciekawe ...
Czelam na dalszy ciąg
A na marginesie z niekajim zdziwieniem odnotowałem dośc dużą ilośc narciarzy z Rumunii w tatrach , przynajmniej po słowackiej stronie
Pozdrawiam [/u][/i]
Lidia K napisał(a):Aż szkoda, że tylko 1 godzinę i 15 minut mieliście na zwiedzanie twierdzy. Z planu wynika, że to wielka i rozległa twierdza. A z kolei ze zdjęć wynika, że jest ładna i bardzo zadbana.
Muszę przyznać, że tym zaimponowaliście mi po raz kolejny 250 km w aucie i to zwiedzanie na koniec, żeby dzień przyniósł nowe wrażenia. Ale to i przy okazji rozprostowanie kości
plavac napisał(a):O - ten odcinek za sprawą Velikego Tyrnowa zaciekawił mnie bardzo.
Tak jak 11 lat temu zaciekawiła mnie nazwa ulicy w rejonie, w którym pracuję. Mieszkańcy ul.Wielkotyrnowskiej przeważnie nie wiedzą, skąd się taka nazwa wzięła. Na palcach ręki można policzyć tych, którzy wyjaśniają, że to w dowód przyjaźni dwóch braterskich miast socjalistycznych : Krakowa w Polsce i Velikego Tyrnowa w Bułgarii.
Spotkałeś, PAP-o, jakieś ślady tej przyjaźni ?
A twierdza rzeczywiście piękna - prawie jak Wawel . Co oczywiście mogło być dla ówczesnych władców elementem łączącym te dwa miasta.
Ale my teraz, po tylu latach, wiemy - że prawie - robi dużą różnicę
PAP napisał(a):armar,
Dzięki za gratulacje ...
Cieszę się, że się podoba ...
Ci Rumuni to takimi mocno wypasionymi brykami byli czy takimi normalnymi
Pozdrawiam,
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe