napisał(a) PAP » 24.11.2007 23:58
niezawodny napisał(a):Miło widzieć że ktoś depcze podobnymi ścieżkami i też z całą rodziną
1) Ciekawy jestem dalszej trasy, co wykombinowałeś, PAP...
2) Ponieważ tego typu trasy jak twoja uskuteczniam od 9-ciu lat, a ostatnio udaje mi się nawet zrobić 3 w ciągu roku to jedno szczerze ci doradzam. Tak trzymaj i korzystaj póki się da z dzieciakami, bo jak już pójdą do szkoły to d... zbita, zostają tylko terminy wakacyjne ze wszystkimi tego minusami. Maj, czerwiec i wrzesień to zdaniem wszystkich "fachowców" najlepsze terminy na tego typu podróże po Bałkanach.
3) I jestem pod wrażeniem że zdecydowałeś się na taką podróż z tak małymi dziećmi - moje miały odpowiednio 3 i 5 lat gdy pierwszy raz zaliczaliśmy HR. Ale wcześniej "trenowały" w PL
I z ciekawości zapytam jak u twoich dzieci z chorobą lokomocyjną - moje niestety miały, tyle że lekarz był zawsze na pokładzie (żona) więc jakoś przebrnęliśmy przez ten etap.
4) A teraz pytanie; czym focisz? Fotki są bardzo ładne a te nocne to już mistrzostwo.
5) Będę śledził ten wątek, więc jeszcze pogwarzymy
niezawodny,
Postaram się odpowiedzić w punktach
:
1) Czytaj dalej, to zobaczysz
...
2) Dokładnie tak
... i na ile starczy budżetu i urlopu tak zamierzam trzymać
3) My trenowaliśmy już kiedy młodzież była w brzuchu Małżonki na trasie Warszawa - Łódź - Warszawa
, a potem Zakopane i Sopot, a rok temu była RO, BG, i TR ... i tu na marginesie, bo oczywiście tego nie wiesz
, ale twoje zdjęcia Trasy Transfogarskiej w RO, które wyszukałem na necie swgo czasu, miały 'milowy' wpływ na nasze pojechanie właśnie tamtędy w drodze do BG
... jak już obiecywałem wcześniej, kiedy uporam się z tą relacją, napiszę jeszcze relację RO+BG+TR 2006
... co do choroby lokomocyjnej, to Lenka ją ma, więc używamy Lokomotiv w syropie i w 95% przypadków to działa
, acz czasem trzeba się zatrzymać, aby Lenka mogła pooddychać ...
4) Zdjątka robione są Sony DSC P10 i Sony DSC P150 ... jak patrzę czym inni robią zdjęcia, to wpadam w kompleksy, ale z drugiej strony przy obowiązkach związanych z dozorem młodzieży oraz kręceniem jeszcze filmu (Panasonic NV-GS180), na obsługę bardziej ambitnego sprzętu z filtrami i innymi bajerami nie starczałoby mi już ani czasu ani wolnej ręki
...
5) Zapraszam
Pozdrawiam,
PAP