kulka53 napisał(a):No cóż, nie da się ukryć, że wśród dotychczasowych, oczywiście niezwykle ciekawych odcinków, ten podobał mi się najbardziej Chyba wiesz dlaczego ale nie tylko dlatego. Taki sposób spędzania czasu bardzo mi odpowiada, gdzieś podjechać w ciekawe miejsce, coś zwiedzić, na koniec poodpoczywać wśród pięknych widoków i wrócić na miejsce noclegowe. Bez pośpiechu, bez strachu czy się zdąży itp
kulka53 napisał(a):Rumunia (może niesłusznie) nie jest naszym wakacyjnym celem, ale fajnie, że można się czegoś rzeczowego i obiektywnego o tym kraju dowiedzieć.
PAP napisał(a):Inna kwestia, jak radzono sobie z dostępem do wody Studni nijakiej nie widzimy, z resztą nie miałaby ona (chyba ) geologicznej racji bytu.
plan zamku
Lidia K napisał(a):Najpierw sprawdziłam czy jest zdjęcie, które brało udział w konkursie Podróże Cromaniaków 2007". Mgły pomieszane z trasą, dolinami i wzgórzami spodobało mi się rok temu. Jest.
Lidia K napisał(a):Pod numerkiem 12 napisano cysterna. Czy w rumuńskim to też oznacza to samo co u nas i u Arabów? Całkiem możliwe. Tyle, że na planie nie mogę odnaleźć co jest podpisane liczbą 12.
zawodowiec napisał(a): ... (pamiętam bo robiłem takie podjazdy rowerem jak byłem młody i silny )
plavac napisał(a):PAP-o - po całym dniu, tak bardzo trudnym dniu - jeszcze każesz mojemu serce tak szybko bić
Piękny dzień. Piękny odcinek. Piękna Rumunia
armar napisał(a):Super widoki , cały czas mam w planach objazd Karpat Romuńskich ale myslałem o Bukowinie , okolicach Suczawy , ale po tym co zobaczyłem na tych fotkach z tego odcinka Waszej podróży wiem ze musze kiedyś zobaczyc i pokonac tę trase .... super ...
A swoją droga dzielna z Was para , podrózowanie z takimi maleństwami w różnych , czasem ektremalnych warunkach drogowych ..... no mi by żona nie pozwoliła , dobrze ze mój dzieciak już co nieco podrósł ....
Czekam na dalsze odcinki
PAP napisał(a):Lidia K napisał(a):Najpierw sprawdziłam czy jest zdjęcie, które brało udział w konkursie Podróże Cromaniaków 2007". Mgły pomieszane z trasą, dolinami i wzgórzami spodobało mi się rok temu. Jest.
Lidia,
Widzę, że czujności Ci nie brakuje ... i z pamięcią też całkiem dobrze ... zdjęcie jest, bo jakby mogło być inaczej ...Lidia K napisał(a):Pod numerkiem 12 napisano cysterna. Czy w rumuńskim to też oznacza to samo co u nas i u Arabów? Całkiem możliwe. Tyle, że na planie nie mogę odnaleźć co jest podpisane liczbą 12.
A tu to DUŻY punkt dla Ciebie za spostrzegawczość i czytanie ze zrozumieniem ... sam przyznam szczerze nie zwróciłem na to uwagi ... ale kiedy teraz patrzę na mapkę, to też nie widzę tej 12-tki ... czyli wychodzi chyba na moje, że ten zbiornik czy studnia musiał być zlokalizowany gdzieś obok, poza bezpośrednim terenem twierdzy ...
Pozdrawiam,
PAP
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe