Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

bałkańskie filmy na wff

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agamii
Turysta
bałkańskie filmy na wff

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamii » 15.10.2005 11:46

Witam

Właśnie się kończy warszawski festiwal filmowy, na którym można było zobaczyć kilka filmów z krajów byłej Jugosławii. Chorwacki były chyba tylko dwa - "Co Iva sfilmowała" i "Przepraszam za kung fu". Ja mogę wszystkim polecić "Szarą ciężarówkę w kolorze czerwonym" - świetną opowieść o rozpadzie byłej Jugosławii i początkach wojny. Ktoś widział coś jeszcze??

pozdrawiam
agnieszka
mariano74
Globtroter
wff

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariano74 » 28.11.2005 16:27

słyszałem od bywalców wff że "ciężarówka" to była jedna z bardziej interesujących pozycji na tegorocznym wff,
żałuje ale nie oglądałem
z ubiegłych lat pamietam film chorwacki "miłe martwe dziewczyny" , choć Chorwacja przedstawiona w tamtym obrazie raczej zniechęcała do wybrania się tam na urlop :-), ale film zapadł mi w pamięci
mariano
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2007 23:44

Nie był na chyba wff ale po co zakładać nowy wątek...? był natomiast niminiowany na rozdaniu nagród europejskich w Warszawie. Chodzi o "Grbavicę" Jasmilli Zbanić.

Czy ktoś widział już ten film? Jakie są ewentualne opinie? Pytam gdyż jest mieście jeden jedyny seans, na który się wybieram.
Slavenka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavenka » 10.01.2007 11:26

Interseal napisał(a):

Czy ktoś widział już ten film? Jakie są ewentualne opinie? Pytam gdyż jest mieście jeden jedyny seans, na który się wybieram.

mam ten film wypalony na płytce, może w weekend uda się obejrzeć
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 11.01.2007 10:38

19 stycznia wchodzi na ekrany kin w Polsce: http://grbavica.filmweb.pl/

Powrót do Kultura chorwacka

bałkańskie filmy na wff
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone