napisał(a) MarDomi » 05.08.2015 19:45
agata26061 napisał(a):Lefkada własnym autem to dla mnie marzenie
Niestety mój mąż nie podziela aż tak bardzo tego pomysłu, bo najzwyczajniej nie chce mu się 2 dni auta prowadzic :/ No, bo dzieci małe, a po co tak daleko? i w ogóle. Może za jakiś czas w końcu uda mi się go namówic
Tymczasem pozostaje mi oglądac relacje z tej wyspy i Twoje piękne zdjęcia. Pozdrawiam
Niestety minusy podróży jak długa droga mogą przeważyć dla niektórych osób nad plusami. My Początkowo preferowaliśmy wakacje typu all inclusive. W tamtym czasie nie do pomyślenia było dla mnie by w moje wakacje prowadzić auto kilka tysięcy kilometrów. By codziennie przemieszczać się na inną plaże, szczyt górski wodospad itp. Forma spędzania czasu w hotelu w tej formule ze wszystkimi atrakcjami jak zjeżdżalnie, baseny i animacje były jak mi oraz żonie się wtedy wydawało idealne na wakacje.
Nie byłem w stanie zrozumieć ludzi którzy w wakacje tyle podróżują, przecież taki sposób na wakacje musi być bardzo męczący...
Ale pewnego razu jak to często w życiu bywa, nie było nas stać na wyjazd typu all inclusive i tu musiałem coś wykombinować, jak można by było taniej.
Tak pojechaliśmy do Chorwacji
Pierwszego roku przejechaliśmy 3500 km, następnego 4600 km, 5400 km...
Zaczynaliśmy nasze zagraniczne wyjazdy od HR, następnie HR+Bośnia, HR+Czarnogóra ... w końcu dojechaliśmy w ubiegłym roku pierwszy raz własnym autem do Grecji
Czasem warto sprawdzić i pojechać może się okaże, że minusik jest tak naprawdę malutki, za to plus duży