szypkilopez napisał(a):Super relacja, naprawdę. Przeczytałem i jestem pod wrażeniem. Dlaczego czytałem? Wybieram się na Tassos z rodziną i znajomymi w czerwcu 2015 roku, od 29.06.2015 na jakieś 10 - 12 dni. Mam do Ciebie wielką prośbę - będę wdzięczny:
1./ o namiary na apartament w którym byłeś, ceny, czy zmieszczę się w nim w 5 osób dorosłych i 2 dzieci (8,12 lat),
2./ czy jest problem ze znalezieniem wolnych pokoi/apart. na wyspie - tyle podróżowałeś... ,
3./ jakie są ceny podst. art. spozywczych, tj. piwo, wino, metaxa , ceny w knajpach? czy jest taniej niż w chorwacji? byłem 3 razy,
4./ parkingi przy drogach - do plaż - płatne?
5./ czy jest LPG na wyspie?
Proszę o pomoc - to mój pierwszy wyjazd do Grecji - będę wdzięczny - pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy! PS. Domi - pewnie chodzi o Dominikę - zobaczymy ją wkońcu? - Marcin
Fajnie że relacja się podoba
AD 1 - namiar wysłałem na PW
AD 2 - nie szukaliśmy pokoi, mieliśmy zarezerwowane wcześniej. Gianis miał cały czas komplet gości, ale my byliśmy w największy sezon w sierpniu, a Wy jedziecie na samym początku. Myślę, że nie ma potrzeby rezerwacji.
AD 3 - ceny na wyspie były podobne jak w cro lub nawet taniej. W knajpie byliśmy raz. Piwo Fix 0.7-1 € Mythos 1-1.4 € dobre (w smaku) winko 2.2-2.5 € za 1.5 litra. Metexy nie kupowaliśmy. Chleb zależy jaki 1-2 €, ziemniaki od 0.7 €, pomidory od 1.5 €. Buty do pływania maska i rurka do nurkowania już dokładnie nie pamiętam, ale w PL przepłaciliśmy my i nasi znajomi. Ogólnie na Thassos było taniej jak np. w Meteorach.
AD 4 - parkingi wszystkie na free, przynajmniej nie trafiliśmy na płatny
AD 5 - jest jedna stacja LPG którą umieściłem na stronie , ale cena 0.92 € nie zachęcała. My jeździliśmy na paliwie z Bośni i Hercegowiny ( po ~ 4.85 zł ) koszty wychodziły podobnie.
Odnośnie wyjazdu do Grecji uwaga, ponieważ Grecja "wciąga"...
Co do zdjęć to znajomi i żonka nie dali mi praw do publikacji ... na razie nie dali ...
Pozdrawiam i życzę realizacji planów